LaTeX

LaTeX er et avansert program for å lage dokumenter; selv om det opprinnelig er laget for skriv med mange matematiske formler, kan det brukes til omtrent alle typer artikler, rapporter, bøker og annet.

LaTeX-dokumenter lages på en ganske annen måte enn når man bruker for eksempel Word; i stedet for å arbeide visuelt med musen, «programmerer» man teksten ved å angi dens struktur.

Installere LaTeX

Vi har valgt å bruke MacTeX distribusjonen fra Tex Users Group.
MacTex kan hentes fra http://www.tug.org/mactex/.

1. Sørg for at du er logget inn om en bruker med Administrator rettigheter.
  2. Kopier til skrivebordet og åpne MacTeX-2021.dmg
  3. Du vil nå få montert en ny disk; MacTeX-2021 I tillegg til MacTeX distribusjonen kan du finne dokumentasjon og ekstra tillegg.
  4. Dobbeltklikk påMacTex-2021.mpkg for å installere.

Bruk

Man kan finne programmene fra MacTeX i mappen TeX i Programmer.

Ifi-tilpasning

Den LaTeX-installasjonen som nå kjører, er en helt standard installasjon. Les mer om tilpasning til Ifis oppsett om du ønsker noe slikt.

Linker og resurser

MacTeX web site

http://www.tug.org/mactex/

CTAN - Comprehensive TeX Archive Network

http://www.ctan.org/