Anne Gerd Granås

Anne Gerd Granås ble valgt til vararepresentant for fast vitenskapelig personale i instituttstyret i perioden 01.01.2021–31.12.2024.

Anne Gerd Granås, portrett

Stilling: Professor

Presentasjon

PhD fra 2000 fra School of Pharmacy, University of London, cand.pharm. fra 1995 Farmasøytisk institutt.

Verv, utmerkelser og engasjement i foreninger>

  • II-er stilling ved Nasjonalt senter for e-helseforskning, 2019 –d.d.
  • Fulbright stipend med påfølgende sabbatsår ved University of California, San Diego.
  • Tidl. Styremedlem i Diakonhjemmets sykehusapotek.
  • Tidl. Styremedlem i ESCP (European Society of Clinical Pharmacy)
  • Tidl. Fagredaktør i Norsk Farmasøytisk Tidsskrift
  • Tidl. Visepresident i EPSA (European Pharmaceutical Students` Association)
  • Medlem av Royal Pharmaceutical Society, European Society of Clinical Pharmacy, European Society of Hospital Pharmacy, Norske Sykehusfarmasøyters forening, Norsk Farmasøytisk Selskap (Styremedlem 2000-d.d.) og Norsks farmasihistorisk museum (frivillig guide).

UNDERVISNING:

  • Emneansvar for samfunnsfarmasi FARM1120, metodekursene FRM4040 og FRM9925 (blended). Engasjert i de nye masterkurs FARM5120 Sykehusfarmasi og klinisk farmasi, FARM5130 Apotekdrift (blended virtual pharmacy game) og forskningsforberedende kurs FARM4140.
  • Redaktør for læreboken Samfunnsfarmasi. Gjesteforeleser to måneder ved Paris Descartes University.
  • eLæring: De siste 10 årene har likevel eLæring endret måten vi underviser på, og jeg har benyttet både omvendt klasserom, podcasts, og andre digitale samskrivningsverktøy for studentene.
  • Simulering: Instituttet fikk Apoteklab bygget i 2019. Jeg har jobbet aktivt for å styrke kommunikasjonstreningen gjennom hele studieforløpet, gjerne tvers av emner og kull.

FORSKNING: Min forskning innen samfunnsfarmasi, klinisk farmasi og sykehusfarmasi omhandler riktig legemiddelbruk- og følger hele kjeden fra forskrivning, reseptkontroll, tilberedning og administrering, til pasienters etterlevelse, feilbruk og bivirkninger. Jeg har spesiell interesse for eldre, polyfarmasi, tverrfaglige legemiddelgjennomganger, og digitalisering av legemiddelhåndtering. Jeg har veiledet 5 stipendiater som har disputert ved UiB (3), NTNU (1), OsloMet (1), og veileder i dag 3 stipendiater ved UiO og 1 stipendiat ved UiT.

FORMIDLING: Jeg har frontet farmasifaget gjennom en rekke foredrag, podcasts, kronikker, innslag i radio, TV, og andre type media. Jeg stor glede og nytte av å formidle min forskning på faglige konferanser og til den allmenne befolkning.

Hvorfor gi din stemme til meg?

Etter fire år som ansatt ved instituttet har jeg gjort meg mange tanker om våre styrker og svakheter. Mitt bidrag inn i styret er solid kjennskap til internasjonale utviklingstrender innen fremtidens farmasiutdanning og farmasøyters rolle i helsetjenesten.

Jeg vil også jobbe for at vi som kollegaer, og forskere, skal få de best tenkelige fysiske og psykososiale arbeidsforhold og fellesskap i det nye livvitenskapsbygget forskningsparken. Det fortjener vi!

Forslagsstillere

Hedvig Nordeng
Liv Mathiesen
Rigmor Solberg
Ingunn Björnsdottir
Anne Berit Samuelsen

Publisert 16. okt. 2020 08:29 - Sist endret 28. okt. 2020 14:38