Ole Andreas Økstad

Ole Andreas Økstad ble valgt til å representere fast vitenskapelig personale i instituttstyret i perioden 01.01.2021–31.12.2024.

Ole Andreas Økstad, portrett

Stilling: Professor

Presentasjon

Jeg tok min mastergrad ved Biokjemisk institutt og Bioteknologisenteret i 1995, og deretter doktorgrad i molekylær mikrobiologi og mikrobiell genomikk i 2000, ved FAI/Bioteknologisenteret. Etter to postdoc-perioder, hvor jeg var deler av tiden ved Univ. Oxford i periode 1 og assisterende gruppeleder i periode 2, ble jeg fast ansatt som førsteamanuensis ved Farmasøytisk institutt i 2005, og ble deretter innvilget opprykk til professor i 2015. Jeg jobber i dag med forskning innen antimikrobiell resistens i Acinetobacter, samarbeid på nye antibiotika-adjuvans i carbapenem-resistente E. coli og Klebsiella, samt innen komparativ mikrobiell genomikk. Jeg underviser i FARM2140, FARM1150 og FRM-MBV4860, hvor jeg også er emneansvarlig i de to siste emnene.

Jeg sitter etterhvert på lengre erfaring med styrearbeid etter å ha vært vara-representant i FAI-styret i en periode rundt 2010, samt fast representant i inneværende periode. Jeg satt også i sin tid i styret for Bioteknologisenteret. Jeg har også vært tungt involvert på flere nivåer i arbeid med Livsvitenskapsbygget, i lengre perioder siden 2007.

Som del av dette mener jeg å ha en egnet bevissthet rundt å heve blikket i styrearbeidet, og å være klar på at jeg ikke sitter innvalgt som en representant for spesifikk seksjon eller gruppe ved instituttet. Jeg mener å ha evnen til å lytte, å se saker fra flere sider, og deretter ta avgjørelser som er veloverveide, også ved uenighet. Som representant i styret må man forholde seg til de saker som til enhver tid fremmes av ansatte eller ledelse, men enkelttemaer som vil bli viktige å jobbe videre med i tiden fremover er god innpassing av instituttet i Livsvitenskapsbygget og en eventuell omlegging av studiet til 3+2. Jeg mener også at det ikke vil være en ulempe å ha noe kontinuitet i styret, i en situasjon hvor ny instituttleder ansettes samtidig som styret er på valg.

Forslagsstillere

Trond Vidar Hansen
Anders Vik
Ragnhild Elisabeth Paulsen
Tor Gjøen
Hanne Winther-Larsen

Publisert 16. okt. 2020 08:30 - Sist endret 28. okt. 2020 14:39