Kine Eide Kvitne

Kine Eide Kvitne ble valgt til å representere midlertidig vitenskapelig personale i instituttstyret i perioden 01.01.2021–31.12.2022.

Kine Eide Kvitne, portrett

Stilling: Stipendiat

Presentasjon

Master i farmasi (2017), Farmasøytisk Institutt, UiO.

Kine er ansatt som stipendiat i PK-gruppen, Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap. Hun tok mastergraden sin på Nyrefysiologisk laboratorium, OUS Rikshospitalet. Etter mastergraden har hun jobbet ett år som klinisk farmasøyt på Diakonhjemmet sykehusapotek, før hun i 2018 begynte som stipendiat. Hun har også jobbet i apotek under studietiden.

Forskningsfokuset til Kine er farmakokinetisk variabilitet i ulike pasientgrupper, blant annet i pasienter med sykelig overvekt og barn. Et av de pågående prosjektene hennes er en klinisk studie på barneintensiven, OUS Rikshospitalet, hvor CYP3A aktiviteten i barn undersøkes.

Erfaringen fra apotek, sykehus og universitetet gjør at Kine har god innsikt i farmasøyters ulike roller i arbeidslivet, samt hvilke krav som stilles til farmasøytens kvalifikasjoner. Kine ønsker at Farmasøytisk institutt fortsetter å fokusere på klinisk farmasi og individualisert legemiddelbehandling. 

Forslagsstiller

Markus Herberg Hovd

Publisert 16. okt. 2020 08:30 - Sist endret 28. okt. 2020 14:40