Markus Herberg Hovd

Markus Herberg Hovd ble valgt som vararepresentant for midlertidig vitenskapelig personale i instituttstyret i perioden 01.01.2021–31.12.2022.

Markus Herberg Hovd, portrett

Stilling: Stipendiat

Presentasjon

Master i Farmasi fra Farmasøytisk Institutt, Universitetet i Oslo, 2019.

Markus Hovd er ansatt som stipendiat ved Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap. Han begynte på en doktorgrad i farmakologi august 2019, og forsker på utvikling av farmakokinetiske modeller for sårbare pasientgrupper, eksempelvis pasienter med sykelig overvekt eller nyretransplanterte. Han har tidligere jobbet på apotek under studiet, og har god kjennskap til hva som kreves av farmasøyter i apotek, og hvilke utfordringer de møter.

Markus har god erfaring med innovasjon - under masteroppgaven utviklet han en ny metode for å måle skjelving hos nyretransplanterte pasienter. Dette er en vanlig bivirkning av immundempende legemidler, og denne metoden valideres nå i en klinisk studie. Samtidig ledet han UiO sitt bidrag til verdens største konkurranse innen syntetisk biologi, hvor UiO for første gang vant prisen for beste diagnostika.

I tillegg har Markus et sterkt engasjement for større bruk av informasjonsteknologi innen forskning og undervisning ved farmasi. I en økende digital hverdag for pasienter og helsepersonell er det viktig å ha tilgang til de riktige verktøyene. Ikke minst er det nødvendig med ressurser og kompetanse med hensyn til opplæring og bruk av disse.

Markus er en engasjert farmasøyt med solid kompetanse og erfaring innenfor en rekke fagområder. Han vil således kunne bidra vesentlig i Instituttstyret på flere områder innenfor undervisning, forskning og innovasjon.

Forslagsstiller

Kine Eide Kvitne

Publisert 16. okt. 2020 08:30 - Sist endret 28. okt. 2020 14:40