Møtereferat 21. august 2023

21. august 2023, kl.09.30 - 11.00, Seminarrom 298 FAI.

Til stede: Trine Grønhaug Halvorsen, Natasa Nikolic, Joseph Azumah, Beata Mohebi, Tyra Aspenes, Vivian Tran, Nina Woldene, Marthe Bjerke Lie og Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-PR 18-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En sak ble meldt inn under eventuelt.

Sak-PR 19-23 Referat fra møte 02.06.23

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-PR 20-23 Referat og orienteringssaker

Studiestart H23

Det var 101 studenter som møtte til studiestart H23, og det er totalt 109 studenter som starter opp på studieprogrammet pr. d.d. Programseminaret på Sundvollen avholdes 4.- 5. september.

Sak-PR 21-23 Emneevaluering FARM1130 – Farmasøytisk rettet organisk kjemi V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Emnet ser ut til å fungere bra. På grunn av en ledig lektorstilling er oppdatering av bla. labheftet utsatt. Det er planlagt å fjerne krav om 50 % deltakelse i kollokvier. Dette er i tråd med hva som er gjort i andre emner. Eventuell planlagt fjerning av krav til deltakelse i kollokviene må endres i EpN innen fristen 30/8 kl.12.

Sak-PR 22-23 Emneevaluering FARM1140 – Farmakologi, fysiologi og cellebiologi 2 V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevaluering til etterretning, og ber om at det til neste gjennomføring av emnet utføres midtveis-/underveisevaluering. Dette er en viktig del av fakultetet kvalitetssystem og har til hensikt å fange opp elementer som ikke fungerer i undervisningen, slik at disse raskt kan rettes opp (les om underveisevaluering her. Programrådet støtter de mindre justeringene som foreslås basert på studentenes tilbakemeldinger på slutten av emnet, samt er enig i at det også bør gjøres en vurdering av antall obligatoriske innleveringer. Programrådet støtter videre at det gjøres en gjennomgang av utformingen av eksamensoppgaver slik at disse bedre oppleves av studentene å reflektere pensum i emnet. Eventuelle planlagte endringer i karaktergivende innleveringer må endres i EpN innen fristen 30/8 kl 12.

Sak-PR 23-23 Emneevaluering FARM1150 – Farmasøytisk rettet biokjemi (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Omgjøringen av en av de tradisjonelle laboratorieøvelse til en beregningsorientert labøvelse, er i tråd med fakultetets ønsker om en økning i beregningsorienterte elementer i undervisningen og støttes. Innføring av arbeidsstuer med fokus på eksamensforberedelse støttes så lenge det totale timeantallet i emnet (100 timer) ikke overstiges, og forutsatt at det er lønnsmidler til læringsassistenter V2024. På bakgrunn av tilbakemeldingene fra studentene i semesterevalueringen anbefaler Programrådet at det gjøres en gjennomgang av canvasrommet for et mer helhetlig oppsett av rommet. Endringer i EpN må gjøres innen fristen 30/8 kl 12.

Sak-PR 24-23 Emneevaluering FARM2130 – Legemiddelanalyse V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Innføring av arbeidsstuer i forkant av enkelte av laboratorieøvelsene basert på studentenes tilbakemeldinger på midtveisevalueringen virker fornuftig. Det er da viktig å passe på at det totale timeantallet (100 timer) i emnet ikke overskrides. Tidsfrister på 2. gangs innlevering av labjournaler virker fornuftig. Programrådet synes det er bra at semesterkomiteen (4. semester) planlegger en gjennomgang og koordinering av innleveringsfristene for studentene. Dette er i tråd med fakultets føringer. Tiltak for å øke svarprosenten på semesterevaluering bør diskuteres med de andre i semesterkomiteen slik at man kan få verdifull tilbakemelding fra studentene på semesteret som helhet. Ingen planlagte endringer i EpN er beskrevet.

Sak-PR 25-23 Emneevaluering FARM2140 – Farmasøytisk mikrobiologi (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Det er bra at endringene som ble gjort etter forrige runde emnet ble avholdt følges opp og evalueres, slik som canvasrom og endringen i karaktergivende labrapporter. Programrådet støtter at det blir gjort en koordinering av innleveringsfrister med de andre emnene i 4. semester. Eventuelt planlagte endringer i obligatorisk undervisning må endres i EpN innen fristen 30/8 kl 12.

Sak-PR 26-23 Emneevaluering FARM2150 – Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Det er relativt lite fleksibilitet i 4. semester, men tiltakene som er planlagt for å bedre studentenes utbytte av sterilundervisningen virker gjennomtenkte og gode. Vurderingene rundt karakter på praktisk eksamen og hvor mye denne eksamen skal telle på sluttkarakteren støttes av programrådet. Ingen planlagte endringer i EpN er beskrevet.

Sak-PR 27-23 Emneevaluering FARM3130 – Farmasøytisk praksis (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet tar emneevalueringen til etterretning. Emnet ser i år ut til å ha fungert tilfredsstillende, med noen tilbakemeldinger fra studenter på informasjon i Canvas som ser ut til å ha blitt løst underveis. Veileders kontakt med praksissted og oppfølging av at veileder-studentforholdene fungerer er essensielt, og det at dette har blitt prioritet der det har vært bekymringer om student eller om samarbeid mellom student og veileder til tross for delvis sykemelding er betryggende. Studieadministrasjonen vil undersøke om antall LUBer i emnet kan økes. Ingen planlagte endringer i EpN er beskrevet.

Sak-PR 28-23 Utvikling av Canvasrom v/studentrepresentantene (forts Sak-PR 15-23) (orienteringssak/diskusjonssak)

Utsatt til neste.

Sak-PR 29-23 Oppfølging av emnene på 1. – 7. semester (forts. Sak-PR 16-23) (diskusjonssak)

Emneansvarlig for FARM3130 – Farmasøytisk praksis inviteres til neste møte i Programrådet for 1. – 7. semester for en presentasjon av emnet. Møtet planlegges avholdt i oktober/november. Tidspunkt kommer.

Programrådet for 1. – 7. semester ønsker en gjennomgang av følgende:

  • Presentasjon av emnet, inkludert oppbygging/innhold av canvasrommet.
  • Hvordan studenter og praksisveiledere følges opp.
  • Hva som oppleves som utfordringer i forhold til gjennomføringen av emnet.
  • Eventuelle endringer som planlegges/ønskes gjort i emnet.

Eventuelt;

Sak-PR 30-33 Oppfølging av midtveisevalueringer (diskusjonssak)

Studentene ønsker tilbakemelding på hvordan midtveisevalueringene følges opp. Programrådet oppfordrer emneansvarlige til å informere studentene om dette f.eks. på en forelesning, beskjed i Canvas m.m. Dette kan være hva som følges opp med en gang, hva som vil følges opp neste gang emnet avholdes eller bakgrunnen for hvorfor noe ikke kan endres på.

Publisert 30. aug. 2023 08:28 - Sist endret 30. aug. 2023 08:28