Møtereferat 8. oktober 2014

Onsdag 8. oktober kl.12.30, grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Jo Klaveness, Ingunn Tho, Hanne C. Winther-Larsen, Cecilie Rosting, Josefine Eilsø Nielsen, Hege Christensen og Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen)


SAKSLISTE

Sak-PR 01-14 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Programrådsleder meldte inn en vedtakssak (PR-sak) under eventuelt.

Sak-PR 02-14 Referat- og orienteringssaker

a. Studentvara (muntlig orientering)

Studentene kan dersom de ønsker det finne en vararepresentant for studentrepresentanten. Vedkommende kan være tilstede på møtene og delta i diskusjoner, men har ingen stemmerett.

b. Sluttevaluering av emner – videre prosess (muntlig orientering)

MN-fakultetet har innført at hvert emne skal evalueres hver gang det har gått (sluttevaluering). Dette er ennå ikke på plass ved Farmasøytisk institutt og vi må få innført dette så fort som mulig. «Mal for sluttevaluering av emner ved Farmasøytisk institutt» skal sendes ut til alle emneledere på 2.avdeling sammen med informasjon om dette.

c. ECOonline (elektronisk stoffkartotek) inn i de forskningsforberedende kursene (muntlig orientering)

ECOonline (stoffkartoteket) er nå kun tilgjengelig på nett da en har gått bort fra papirformatet. Det er svært viktig at studentene setter seg inn i og lærer seg bruken av ECOonline for riktig behandling av kjemikalier og dersom uhell skulle skje på labben. Undervisning i ECOonline legges derfor inn som en del av fellesundervisningen i de forskningsforberedende emnene (FRM4010-FRM4050) fra og med våren 2015. Det legges også til i skjemaet «HMS håndbok lesebekreftelse» til studentene.

Sak-PR 03-14 Evaluering av ordningen med reservering og valg av masteroppgaver

Vedtak: Ordningen med reservering og valg av masteroppgaver ble grundig diskutert. Ettersom en optimal ordning ikke ble identifisert vil dagens ordning med reservering og valg av masteroppgaver pr. i dag videreføres. Det ble videre bestemt at dersom det kommer opp noen bedre forslag for tildeling av masteroppgaver vil disse bli diskutert fortløpende.

Gjennomføringen av reservering av masteroppgaver oppleves av studenter og noen ansatte som uoversiktlig. Dette gjelder både den praktiske gjennomføringen, samt hvordan reserveringen skjer innad på de forskjellige forskningsgruppene. Pr i dag har ikke Programrådet for 2.avdeling funnet en bedre løsning. Mye av grunnen til dette er som følge av at studentene går ut i praksis i midten av juni. Mange studenter er derfor ikke i Oslo i løpet av høstsemesteret. Programrådet ser at det kan åpne seg muligheter for en bedre gjennomføring av reserveringen ved eventuelle endringer i undervisnings-opplegget i praksisperioden.

Tilbakemeldingen fra studentene er likevel tydelig på at de ønsker å fortsette ordningen. Mange opplever det som motiverende å gå rundt å snakke med de vitenskapelige ansatte i forbindelse med reserveringen, i tillegg til mulig påvirkning av egen oppgave. De ønsker seg ikke tilbake til ordningen med loddtrekning da mange studenter var svært misfornøyde med oppgaven de fikk tildelt i trekningen. Vi ser at en del vitenskapelige ansatte opplever stor pågang fra studenter som er interessert i oppgave hos dem, gjerne i allerede travle perioder. I disse tilfellene foreslås det at de det gjelder kan tenke på andre måter å møte studentene på f.eks. fellesmøter for alle studenter som er interessert i oppgave hos en osv.

Klinisk farmasi har i dag en egen opptaksprosedyre med motivasjonsbrev og intervju av studentene som er interessert i oppgave innenfor fagområdet. Det ble satt spørsmålstegn ved hvorfor Klinisk farmasi har dette. På den annen side kom en fram til at også andre kan, dersom de måtte ønske det, be om motivasjonsbrev, holde intervju m.m. Det var også oppe til diskusjon om det er mulig å si nei til en student på bakgrunn av kvalifikasjonene vedkommende har dersom disse ikke står i samsvar med kravene en oppgave stiller. Programrådet kom til at dette vil være mulig i forbindelse med reservering av masteroppgaver. Det er ikke mulig å reservere seg mot studenter i forbindelse med valget av masteroppgaver. NB! Det kan ikke bes om karakterer på studenter fra administrasjonen. Dersom en ønsker å benytte karakterer som et kriterium må studenten spørres direkte om disse.

Sak-PR 04-14 Rutiner for fordeling av intern sensorer

Vedtak: Det foreslåtte forslaget til gjennomføring og fordeling av interne sensorer ble vedtatt. Det skal også arrangeres et møte for de interne sensorene i begynnelsen av februar for å diskutere forslaget til fordeling av interne sensorer satt opp av studiekonsulenten for 2.avdeling, samt diskutere erfaringer fra sensurarbeidet. Det vektlegges at det ikke skal gi økt administrasjon.

På bakgrunn av erfaringer foreslås det at «poolen» av interne sensorer økes fra 3 til 4 vitenskapelige ansatte fra hver seksjon fra og med våren 2015. Det er ønskelig med kontinuasjon av intern sensorene for å få en mest mulig rettferdig sensurering. Det er derfor viktig at de som innehar vervet sitter i en viss periode og at ikke hele «poolen» byttes ut på en gang, men har glidende utskiftninger. Det foreslås derfor at de interne sensorene har en virketid på minimum ett år og inntil to år.

Sak-PR 05-14 Eventuelt

Det kom inn en sak under eventuelt angående Time-hjelpelærer budsjett og Driftsbudsjett for undervisning for 2.avdeling 2015 (se Sak-PR 06-14))

Sak-PR 06-14 Time-hjelpelærer budsjett og Driftsbudsjett for undervisning for 2.avdeling 2015

Programrådet for 2.avdeling anbefaler det fremlagte Time-hjelpelærer budsjettet og Driftsbudsjettet for undervisning for 2.avdeling 2015 uten endringer til Studieutvalget. Det er en økning på omlag kr. 65000 i Time-hjelpelærerbudsjettet for 2015 sammenlignet med 2014. Disse midlene går hovedsakelig til økte lønnsutgifter, samt opprettelsen av 4 nye emner innen Klinisk farmasi. Det anses videre som positivt at FRM5570 drar på ekskursjon til Halden og Fresenius Kabi. Dette vil være med på å øke studentens innputt, samt forhåpentligvis studentenes glede av undervisningen.

Programrådet for 2.avdeling anser det som fornuftig å benytte seg av eksterne undervisningskrefter innenfor områder hvor instituttet ikke har dette. Samtidig er det viktig å benytte seg av interne undervisningskrefter der vi har disse selvom dette i noen tilfeller betyr at vitenskapelige ansatte må gå noe utenfor sin komfortsone. Det oppfordres også til å se på muligheter til å få inn eksterne undervisere som lønnes av sine respektive arbeidsgivere og også å opprette emner i samarbeid med andre institutter/institusjoner for økt tverrfaglighet og kvalitet på undervisningen gitt ved instituttet, samt se på samfunnsnyttigheten av emner som undervises.

Undervisningssaker:

Sak-UU 01-14 Søknad om utsatt innleveringsfrist av masteroppgaven

Publisert 7. okt. 2015 11:25 - Sist endret 11. feb. 2021 08:54