Møtereferat 24. august 2023

Torsdag 24. august kl. 10.30 - 12.00, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Eili Tranheim Kase, Anders Vik, Ingunn Björnsdottir, Karl Martin Frøseth Forbord og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Marthe Lislevand


SAKSLISTE

Sak-PR 16-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-PR 17-23 Referat fra møtet 11.05.23

Godkjent på sirkulasjon 01.06.23.

Sak-PR 18-23 Referat og orienteringssaker

Canvasrommet Masterdelen av farmasistudiet kull-2025

Det er orientering om valg av masteremner og masteroppgave 30. august. Studieadministrasjonen legger inn studentene i rommet, og publiserer rommet innen 30. august.

Sak-PR 19-23 Emneevaluering FARM4130 – Anvendt statistikk for farmasøyter V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. Antall studenter som svarte på midtveisevalueringen og semesterevalueringen (nettskjema) var lav, og det bør arbeides for å øke denne for mest mulig representativ tilbakemelding fra studentene. Programrådet synes det er bra at det ble gjort justeringer i kollokviene, med økt vekt på felles gjennomgang, på bakgrunn av midtveisevaluering, noe som også bekreftes av semesterevalueringen. På bakgrunn av studentenes tilbakemelding på dårlig samsvar mellom forelesninger og pensum i semesterevalueringen anbefaler Programrådet at det arbeides for å øke dette samsvaret. Programrådet gjør oppmerksom på at i henhold til Universell utforming i undervisning - For ansatte - Universitetet i Oslo (uio.no)) skal podcaster/videofilmer m.m. tekstes.

Enkelte studenter gir tilbakemelding på at de ikke forstår hvorfor de skal lære seg statistikkprogrammet R. Selv om opplæring i R ikke er et læringsutbytte i emnet, anser emneansvarlig det som en viktig forberedelse til masteroppgave. Utdanningsutvalget arbeider med en gjennongang av statistikkundervisningen i studieprogrammet, og det vil derfor ikke legges opp til større endringer i statistikkundervisningen. Det planlegges ingen endringer i EpN.

Sak-PR 20-23 Emneevaluering FARMBIOS4860 – Avansert molekylær og farmasøytisk mikrobiologi V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. Siden temadagen i vaksiner ikke lenger avholdes av Nasjonalt Folkehelseinstitutt, må dette fjernes fra emnebeskrivelsen. Programrådet støtter de foreslåtte alternativene til temadagen, men gjør oppmerksom på at eventuelle midler til ekskursjoner er avhengig av at det er undervisningsmidler til dette.

Sak-PR 21-23 Emneevaluering FARM-KJM5010 – Bioanalytisk kjemi 1: Avansert bioanalyse i livsvitenskap V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. Programrådet støtter at det legges opp til mer studentaktiviserende kollokvier med større fokus på oppgaveløsning, og noe kortere artikkelframlegginger av studentene. Det planlegges ingen endringer i EpN.

Sak-PR 22-23 Emneevaluering FARM5140 – Idrettsfarmasi og antidoping V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. Tilbakemelding på midtveisevalueringen fra studentene gode, og de gir uttrykk for at de synes emnet er spennende og lærerikt. Svarprosenten på midtveisevalueringen var noe lav, og Programrådet anbefaler at det arbeides for å øke denne neste gang emnet avholdes. Programrådet synes det er fint at det legges opp studentaktive forelesninger med bruk av Mentimeter-oppgaver. Karaktersnittet på eksamen er høyt, med B som snitt. Programrådet anbefaler at det arbeides for å skille studentene noe bedre, slik at resultatene over tid i større grad nærmer seg Gauss-kurven, med noe nærmere C i snitt. Det planlegges ingen endringer i EpN.

Sak-PR 23-23 Emneevaluering FARM5150 – Anvendt farmakokinetikk og dosering i klinisk praksis V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. I henhold til MN-fakultetets kvalitetssystem Emneevaluering - For ansatte - Universitetet i Oslo (uio.no) skal det gjennomføres underveisevaluering i alle emner. Programrådet ber derfor om at dette gjøres ved neste gjennomføring av emnet. Programrådet synes det er bra at det legges opp til stor grad av aktive integrerte forelesninger og kollokvier. Det planlegges ingen endringer i EpN.

Sak-PR 24-23 Emneevaluering FARM5170 – Legemidler ved behandling av degenerative- og livsstilssykdommer V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emnevalueringen til etterretning. Det er viktig at studentene møter opp til den undervisningen som tilbys, og Programrådet støtter at det arbeides for at flere møter neste gang emnet avholdes. Programrådet synes det er fint at studentene får trening i å lese artikler før de starter opp på masteroppgaven. Det planlegges ingen endringer i EpN.

Sak-PR 25-23 Emneevaluering FARM5220 – Farmakoepidemiologi og legemiddelovervåkning i praksis V23 (vedtakssak)

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. På bakgrunn av studentens tilbakemeldinger anbefaler Programrådet at det gjøres en vurdering om undervisningen skal legges opp som dobbeltforelesninger, for økt oppmøte fra studentene.

Eventuelt;

Ingen saker ble meldt inn under eventuelt.

Publisert 14. sep. 2023 13:39 - Sist endret 14. sep. 2023 13:39