møtereferat 17.januar

Sak- PR 02-23- Godkjenning av møteinnkalling og agenda- Godkjent.

Sak- PR 03-23 Orienteringssaker. Valg av masteroppgaver: 64 studenter har valgt blant 53 prosjekter,

4 prosjekter har ingen søkere. Samfunnsfarmasi er blant de mest populære prosjektene.

 1-2 studenter er interessert i oppgaver i København.

 

Sak- PR 04-23 Rutiner for fordeling av internsensorer for masteroppgavene; vi er bedt av utdanningsutvalget å diskutere og evt revidere disse.

Grunnet ulike størrelser på seksjonene, er det ønskelig at fordelingsnøkkelen for internsensor revideres. Programrådet vedtar at fordelingsnøkkelen mellom seksjonene skal basers på antall fast.vit + lektorer+ emereti med avtale om sensurering av masteroppgaver, på hver seksjon. Basert på dagens antall ansatte og maksimalt antall studenter gir dette inntil 2 oppgaver pr ansatt. Seksjonsleder står imidlertid fritt i hvordan fordele oppgavene inad i seksjonen.

 

Sak- PR 05-23 Sluttevalueringer for emnet FARM5180 tatt til etterretning. Programrådet støtter at emnekomiteen tar en vurdering på pensumlitteraturen.

 

Sak- PR 06-23 Søknad om utsatt av innleveringsfrist pga deltagelse i innstillingsutvalget i forbindelse med ansettelse av ny førsteamanuensis Programrådet godkjenner søknaden under forutsetning av at innstillingsutvalget gjennomfører prosessen.

 

Sak- PR 07-23 Emnebeskrivelse for FRM5020 Pharmaceutical research project, og rutiner for oppmelding av studenter til emnet.

Emnebeskrivelsen ble gjennomgått og det ble foretatt noen mindre justeringer.

Programrådet jobber for at FRM5020 skal inkluderes  i Learning Agreement som inngås mellom student og veileder/instituttet, slik at  kjennskapen til dette emnet blant de vitenskapelig ansatte økes.

 

Sak- PR 08-23 Midtveisevaluering av FARM5945-masteroppgave i farmasi

Nettskjema ble sendt ut til studentene 9. desember og lukket 8. januar (etter 2 påminnelser). Svarprosenten var ca 50% (24 svar). Resultatet ble diskutert i programrådet, og erfaringer fra undersøkelsen ble tatt med inn i diskusjonen av neste punkt på agendaen.

 

Sak- PR 09-23 Veileders rolle under masteroppgaver; veiledning/veiledning i skrivefasen - bør vi detaljere retningslinjene? I Etiske retningslinjer for veiledningsrelasjoner ved UiO, som veiledere må forholde seg til, henvises det til Rammer og retningslinjer for veiledningen. Arbeid med utarbeidelse av slike vad FAI ble påbegynt, men ikke avsluttet i 2017. Programrådet viderefører nå dette arbeidet, og erfaringer fra midtveisevalueringen av FARM5945 tas med inn i arbeidet. Det ble diskutert hvor mye veiledning skal en masterstudent kunne forvente.  IFI og andre fakultetet har anslag hvor mye veiledning som gis. Programrådet anslår 40 timer veiledning som en god mal.

Eventuelt

Ingen punkter

 

Publisert 22. feb. 2023 10:12 - Sist endret 22. feb. 2023 10:12