Møtereferat 12. januar 2024

Fredag 12. august 2024, kl. 10.00 - 11.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Eili Tranheim Kase, Anders Vik, Massimiliano Pio Di Gagno, Karl Martin Frøseth Forbord og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: studentrepresentant


SAKSLISTE

Sak-PR 01-24 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-PR 02-24 Referat fra møtet 24.08.23

Godkjent på sirkulasjon 12.09.23.

Sak-PR 03-24 Referat og orienteringssaker

Dialogmøte med eksterne programrådgivere 2023

Utdanningsutvalget avholdt det årlige dialogmøtet med den eksterne programrådgivergruppen 30. november 2023. På møtet ble bl.a. masterporteføljen diskutert. Utdanningsutvalget har mottatt en rapport fra møtet med flere forslag til endringer i masterporteføljen. Rapporten vil bli diskutert i Utdanningsutvalget, og Programrådet for 8. – 10. semester kan bli involvert i det videre arbeidet med porteføljen.

Format på masteroppgaven ved Farmasøytisk institutt

Utdanningsutvalget har mottatt et forslag om å gi studentene mulighet til å velge blant flere formater når de skriver masteroppgaven; Monografi, artikkel (innsendt til et tidsskrift) og publisert artikkel (se Sak-UU 78-23). Utdanningsleder har tatt opp spørsmålet i STUT, som vil se videre på problemstillingen. I henhold til regelverket finnes det ingen føringer på hvilket format masteroppgaven skal være på. Programrådet for 8. – 10. semester vil arbeidet videre med format og utforming av masteroppgaver, og bl.a. vurdere om det bør settes en grense på omfanget (sideantall) en masteroppgave kan være på.

Informasjon til eksterne veiledere på masteroppgaven

Programrådsleder har vært i kontakt med KURT om informasjon/opplæring av eksterne veiledere på masteroppgaven. Dette kan f.eks. være en standardisert veileder som ligger på nett eller eget Canvasrom. Programrådsleder undersøker med eksterne veiledere om hva slags informasjon de trenger som eksterne veiledere. Pr. i dag er det normalt intern veileder som gir eksterne veiledere denne informasjonen

Sak-PR 04-24 Program for postersesjonen 25.januar 2024 (vedtakssak)

For tildeling av masteroppgave må alle emner t.o.m. FARM4120 være beståtte. Trekningen av masteroppgaver finner sted etter at sensuren på ny/utsatt eksamen i FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling, FARM4110 – Videregående biofarmasi og formuleringsteknologi og FARM4120 – Utvikling av legemidler, har falt.

Posterpresentasjonen avholdes 25. januar 2024, kl.13 – 15, i østfløyen i Fysikkbygningen (korridorene utenfor legemiddelkjemi). Postersesjonen starter opp med en kort presentasjon om gjennomføringen av tildelingen av masteroppgaver m.m. som avholdes i Auditorium 1, Farmasibygningen.

Posterne vil henges opp fordelt på fagområdene, som er det studentene er kjent med gjennom studiet. Det er seksjonene/forskningsgruppene som selv betaler for posteren. Gjenbruk av disse anbefales. Man kan også ta med A4-ark med masterprosjektene som tilbys, posterne m.m., som kan deles ut til studentene.

Dette må på plass før presentasjonen:

  1. Bestilling av Gorillatape til å henge opp posterne med
  2. Bestilling av kaffe/te
  3. Oppdatere Canvasrommet (nummerere masterprosjekter, lenke opp kontaktinfo og nettskjemaer m.m.)
  4. Programrådsleder sender ut Outlook-innkalling til vitenskapelige ansatte (inkl. 2`ere) med tilbakemelding på hvem som ønsker å stille med postere
  5. Det settes opp lapper for områdene fagområdene kan sette opp posterne sine
  6. Programrådsleder ferdigstiller presentasjonen

Sak-PR 05-24 Emnebeskrivelsene for FARM5945 – Masteroppgave i farmasi og FARM5000 – Masterforberedende emne i farmasi (vedtakssak)

Emnebeskrivelsene for FARM5000 og FARM5945 bør samkjøres noe bedre enn i dag. Det er viktig at studentene gjennomfører FARM5000 samme semester som de starter opp på masteroppgaven, slik at modulene som velges er relevante for gjennomføringen av masterprosjektet. 

Sak-PR 06-24 Emneevalueringer masteremner H23 (vedtakssak)

FARM4910K – Farmakoterapi og samfunnsfarmasi med fokus på norske terapitradisjoner og norske forhold.

Emnet ble avholdt første gang høsten 2023, og er en del av studieløpet for farmasøyter med mastergrad fra utenfor EU/EØS. Det var 16 studenter som fulgte emnet, og alle studenter besto eksamen (normalfordeling). Antall timer undervisning innen farmakoepidemiologi planlegges økt med et par timer, samt at det vil bli publisert 5 korte videoer som forklarer viktige begreper i faget. I tillegg vil det legges inn et informasjonsmøte om eksamen i timeplanen. Eksamen ble gjennomført med 60 minutters forberedelser og 45 minutter eksaminasjon pr student. Det vil vurderes å korte ned noe på tiden for eksaminasjon, da studentene svarte bra på oppgaven på kortere tid.

Vedtak: Emneevalueringen tas til etterretning. Programrådet for 8. – 10. semester støtter endringene. Endringene må legges inn i EpN i forbindelse med emneplanleggingen for H24 emnene.

FARM5200 – Bruk av biopolymerer i legemidler og forbedring av helse

Syv studenter var oppe til ordinær eksamen, av disse besto 2 studenter emnet. Programrådet kommenterte den høye strykprosenten, og lurte på hva årsaken til denne kan være. Etter møtet i Programrådet for 8. – 10. semester besto fire av studentene ny/utsatt. Det ble ikke gjennomført en midtveisevaluering, men studentene fikk mulighet til å delta på en sluttevaluering av emnet. To studenter svarte på nettskjemaet. Tilbakemeldingene fra studentene var hovedsakelig gode på organiseringen i emnet. Det var et ønske om å få seminaroppgavene på forhånd for å få mer tid på å jobbe med disse. Gjennomføringen av labene i emnet gikk bra. Programrådet for 8. – 10. semester setter spørsmålstegn ved at det gjennomføres lab i ett masteremne, da dette er ressurskrevende undervisning.

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning.

Eventuelt;

Ingen saker ble meldt inn under eventuelt.

Publisert 6. feb. 2024 07:48 - Sist endret 6. feb. 2024 08:19