Møtereferat 28. februar 2024

Onsdag 28. februar 2024, kl. 09.00 - 10.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Eili Tranheim Kase, Anders Vik, Massimiliano Pio Di Cagno, Karl Martin Frøseth Forbord og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Elise Helene Stenstad


SAKSLISTE

Sak-PR 07-24 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-PR 08-24 Referat fra møtet 12.01.24

Godkjent på sirkulasjon 05.02.24.

Sak-PR 09-24 Referat og orienteringssaker

Ekstern programrådgiver rapport - masteremner

Det er møte i Utdanningsutvalget 19. mars 2024, hvor den eksterne programrådgiverrapporten er tema. Mer informasjon om videre behandling av rapporten kommer etter møtet.

Studiebarometeret

Studiebarometeret - Studentundersøkelsen 2023 ble publisert 15. februar 2024. Det er studenter på 2. og 5. året som har svart på undersøkelsen. Svarprosenten for farmasistudentene var på 40 %. Hovedsakelig er det kun mindre variasjoner sammenlignet med tidligere år, og tilbakemeldingene er gjennomgående sammenfallende med de nasjonale resultatene.

Sak-PR 10-24 Emneevalueringer masteremner H23 (vedtakssak)

FARM5000 – Masterforberedende emne i farmasi

Høsten 2024 var det 57 studenter som gjennomførte emnet. Det er gjennomført studentevaluering av emnet, hvor 17 av 57 studenter svarte. Tilbakemeldingene er gjennomgående gode, og studentene oppgir at emnet er en god innføring til mastergradsarbeidet. Det er tilbakemeldinger på at undervisningen i etikk oppleves å overlappe noe med tidligere undervisning i studieplanen.

Emneansvarlig planlegger ingen endringer i emnet høsten 2024.

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning. På bakgrunn av tilbakemeldingene i studentevalueringen, anbefales det at det gjøres en gjennomgang av etikkundervisningen i emnet og påser at denne har fokus på forskningsetikk. Videre bør det arbeides for å øke svarprosenten på studentevalueringen.

FARM5160 – Klinisk laboratoriemedisin

Det var 29 studenter som gjennomførte og besto emnet høsten 2023. Eksamen ble gjennomført som hjemmeeksamen med et karaktersnitt på B. Programrådet for 8. -10. semester registreres det høye karaktersnittet i emnet, og anbefaler at det arbeides for å bedre å skille besvarelsene til studentene på eksamen.

Emneansvarlig i emnet planlegger ingen endringer i emnet høsten 2024, men kommenterer at det er problemer med å lage eksamensoppgaver med tilstrekkelig vanskelighetsgrad og mulighet til å skille eksamensbesvarelsene bedre.

Det er ikke gjennomført underveisevaluering i emnet. Underveisevaluering er en del av emneevalueringen, og skal gjennomføres hver gang emnet avholdes se: Emneevaluering - For ansatte - Universitetet i Oslo (uio.no).

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester tar emneevalueringen til etterretning, og ber om at det ved neste gjennomføring av emnet avholdes underveisevaluering. Videre anbefaler Programrådet at emnekomiteen innfører tiltak for å skille bedre mellom studentene på eksamen, slik at ikke (nesten) alle studentene får A eller B.

Sak-PR 11-24 Gjennomføring av tildeling av masteroppgaver våren 2024 (orientering/diskusjonssak)

Gjennomføring av postersesjonen

Posterpresentasjonen ble gjennomført i Østfløyen, Fysikkbygningen, i korridorene ved legemiddelkjemi. Gjennomføringen gikk bra, og Programrådet for 8. – 10. semester planlegger å gjennomføre postersesjonen samme sted våren 2025. Det vil gjøres en gjennomgang av plasseringen av posterne, samt hvordan bedre flyten av studenter mellom posterne.

Antall masterstudenter som møtte til posterpresentasjonen var lavere enn forventet, og det vil arbeides for å øke antallet til neste gjennomføring. I tillegg hadde ikke alle studenter fått med seg av det var opprettet et Canvasrom hvor alle masteroppgavene var lagt ut.

Trekning av masteroppgaver

Det er 70 studenter som starter opp på masteroppgaven høsten 2024, av disse var det 55 studenter som deltok i trekningen av masteroppgaver. Mange studenter ønsker å gjennomføre oppgaven eksternt fra, og det var derfor mange studenter som prioriterte masteroppgaver som ikke krever høy grad av tilstedeværelse på studiestedet. Det er viktig at studentene informeres om at det er forventet at de kan være til stede på studiestedet i arbeidstiden, at de deltar på gruppemøter og bidrar inn i miljøet i forskningsgruppen. Dette er viktig i forhold til studieprogresjonen og god gjennomføringen av masteroppgaven.

Programrådet for 8. – 10. semester vil før neste trekning av masteroppgaver våren 2025, arbeide for at antall masteroppgaver innen de ulike fagområdene blir slik at det kan bidra til en bedre fordeling av studentene mellom fagområdene. Dette for at det blir mindre trykk på enkelte fagområder.

Frister for valg av masteroppgave

Det er frist 15. februar hvert år før å søke Erasmus+ for høstsemesteret. Siden det er masteroppgaver som inkluderer utenlandsopphold, endres ikke fristene.

Masteremner i 8. semester

Programrådet for 8. – 10. semester vil se på om det skal opprettes en side i Canvasrommet Masterdelen av farmasistudiet kull-202x med mer utfyllende informasjon om masteremnene i 8. semester, inkludert relevans i forhold til ulike fagområder/type masterprosjekter.

Sak-PR 12-24 Gjennomføringen av studieløpet for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS (orienteringssak)

Studentene har gjennomført 2 av 3 emner på 1. studieår, og implementeringen av studieløpet har for det meste gått fint. Det er lagt opp til at studentene skal kunne arbeide ved siden av studiene 1. studieår, og det er derfor viktig at fastsatt undervisning og eksamensdatoer ikke flyttes. I tillegg må undervisning og eksamensdatoer være fastsatte innenfor de fristene som gjelder. Det er viktig at emneansvarlige følger opp dette.

Vi må være tydeligere på forventet arbeidsbelastning fra studentene (1. studieår – 50 % studieprogresjon og 2. studieår - 100 % studieprogresjon). Mange studenter arbeider 100 % ved siden av studiene, og planlegger også å gjennomføre masteroppgaven eksternt. Det er viktig at studentene informeres om at det er forventet at de kan være til stede på studiestedet i arbeidstiden, at de deltar på fysisk på gruppemøter m.m.

Eventuelt;

Ingen saker ble meldt inn under eventuelt.

Publisert 21. mars 2024 08:00 - Sist endret 21. mars 2024 08:00