Møtereferat 18. november 2014

Tirsdag 18.november kl.12.15, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Gro Smistad, Armika Nyman, Nikolai Notaker, Josefine Eilsø Nielsen (vara) og Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen)

Ikke til stede: Jo Klaveness og Karen Sofie Grut


SAKSLISTE

Sak-SU 01-14 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

En diskusjonssak ble meldt inn under eventuelt

Sak-SU 02-14 Gjennomgang av mandat og arbeidsform

Mandatet ble gjennomgått og noen mindre justeringer ble foreslått. Mandatet sendes videre til Ledergruppen ved Farmasøytisk institutt for endelig godkjenning. Punktet «Studieutvalget behandler søknader om godkjenning av utenlandsk utdanning som jevngod med en norsk mastergrad i farmasi» ble endret til «Studieutvalget, ved Jevngodutvalget, behandler søknader om godkjenning av utenlandsk utdanning som jevngod med en norsk mastergrad i farmasi».

Punktet i mandatene for Programrådene for 1. og 2.avdeling «Programrådet har ansvar for periodisk evaluering av emner i studiets 1.avdeling» og «Programrådet har ansvar for periodisk evaluering av emner i studiets 2.avdeling» ble strøket. I følge MN-fakultetets nye rutiner for kvalitetssystem inngår ikke lenger periodiske evalueringer som del av systemet, men er erstattet av sluttevaluering. Disse er omhandlet i punktet «Programrådet har ansvar for å implementere, planlegge og gjennomføre aktiviteter beskrevet i fakultetets kvalitetssystem for utdanning».

Det foreslås at arbeidsformen for møtene er halv eller heldagsseminarer annen hver måned.

Sak-SU 03-14 Referat og orienteringssaker:

a) Referat fra møter i programrådene, PhD- og EVU-utvalgene, samt i studieutvalget på fakultetet (STUT) v/lederne (muntlig orientering)

Det ble gitt en kort orientering fra utvalgene v/ledere og utdanningsleder.

b) Status og innspill om mulige programrådgivere

Dette er satt på vent av MN-fakultetet og vi avventer derfor inntil videre. Bakgrunnen for dette er at fakultetene ved UiO har fått frist 10.desember for tilbakemelding om tilsynssensorordningen og mulige alternative ordninger for kvalitetssikring av programmene til UiO sentralt. Dette skal videre opp i UiO sitt styre i februar-mars.

Vi fortsetter imidlertid prosessen med å foreslå aktuelle personer som programrådgivere. Dette vil antageligvis bli flere enn en, som sammen vil inngå i et team. Programrådgiverne skal være fra Norden og det er ønskelig at dette er farmasøyter med god kjennskap til utdanning og utdanningssektoren.

Sak-SU 04-14 Diskusjon om oppstart av arbeid med revisjon av studieplanen/Interact-prosessen

a) Hva skal en masterkandidat i farmasi være i stand til å gjøre? Hva er en provisorfarmasøyt?

Forslag til «Hva er en Provisorfarmasøyt» er en sammenstilling av innspill fra Profileringsutvalget, emneledermøte og Programrådet. Studieutvalget anser det som viktig at de vitenskapelige ansatte stiller seg bak det endelige forslaget. Det ble bestemt at vedlagte forslag tas med ut til seksjonene av medlemmene i Studieutvalget for videre diskusjon. Endelig forslag vil etter planen bli vedtatt i Studieutvalget i slutten av januar før det blir oversendt MN-fakultetet som første ledd i revisjonsarbeidet av studieprogrammet.

b) Plan for arbeid med fastsettelse av læringsutbytter på programnivå I

I forbindelse med revisjonen av studieprogrammet skal det utarbeides overordnede læringsutbytter (LUB) på programnivå. LUBene skal baseres på «Hva er en Provisorfarmasøyt». Fristen for tilbakemelding for endelige LUBer til MN-fakultetet er mars 2015.

Studieutvalget besluttet at vedlagte forslag til LUBer tas med ut på seksjonene for videre diskusjon og innspill. Forslaget er en revidert utgave av Profesjonsrådets forslag til LUBer utarbeidet i forbindelse med 3+2 arbeidet. I det reviderte forslaget er LUBer på bachelornivå fjernet der det også er LUBer på masternivå. Dette da vi skal beskrive sluttkompetanse på masternivå. LUBer kun spesifisert på bachelornivå er tatt med i det reviderte forslaget. Disse er angitt i rødt.

Dette medfører at LUBene ikke nødvendigvis samsvarer med hva vi mener er beskrivende for en Master i farmasi fra UiO, men de bør anses som et godt utgangspunkt for den videre diskusjonen.

c) Plan for arbeid med fastsettelse av overordnet struktur på studiet

Det anses som viktig å få på plass endelig struktur for programmet før revisjonsarbeidet starter for fullt, da strukturen vil sette rammene for videre arbeid.

Alternative forslag til overordnet struktur er:

  1. 1.avdeling 3,5 år inkl. 6 mnd. praksis
  2. 1.avdeling 3 år + 4 mnd praksis
  3. 1.avdeling 3 år inkl. 4.mnd praksis

Dette vil bli diskutert videre og innspill og momenter fra seksjonene tas med i den videre diskusjonen.

Sak-SU 05-14 Eventuelt

Sak-SU 06-14 Sensurering av FRM2000

I forbindelse med sensurering av eksamen i FRM2000 høsten 2014 har det oppstått en diskusjon om vekting av eksamensoppgavene i de ulike fagområdene i den endelige karaktersettingen. FRM2000 består av fagområdene legemiddelkjemi (23%), farmakognosi (12%) og farmakologi (65%).

På bakgrunn av at det i emneheftet står at «Sluttkarakter i emnet beregnes i forhold til hvor stor del de enkelte fagområder utgjør i emnet (vedtatt av Programrådet 29. januar 2008)», samt at studentrepresentantene var tydelig på at studentene var innforstått med at farmakologi teller 65 % og legemiddelkjemi/farmakognosi til sammen 35 % av eksamen. På bakgrunn av dette var det en allmenn oppfatning at sensureringen av FRM2000 også høsten 2014 må forholde seg til dette.

Vektingen av de enkelte eksamensoppgavene bør i fremtiden komme tydelig frem i eksamensoppgavesettet, slik at misforståelser unngås.

Publisert 7. okt. 2015 07:42 - Sist endret 29. jan. 2021 10:54