Møtereferat 1. september 2015

Tirsdag 1. september 2015 kl.09-11, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Nikolai Notaker, Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen) og Nina Elvan Rønning (fra administrasjonen)

På sidelinjen: Henrik Schultz (Instituttleder)


SAKSLISTE

Sak-SU 40-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. Ingen saker ble meldt inn.

Sak-SU 41-15 Referat fra møtet 18.08.15

Referatet fra møtet 18.08.15 ble godkjent uten endringer.

Sak-SU 42-15 Tildeling av masteroppgaver til Jevngodstudenter

Forutsetningen for Jevngodopptaket er at det er ledige plasser på emnene som Jevngodstudentene skal ta i følge vedtaksbrevet fra SAK. Vi har pr i dag en ramme på 68 studieplasser.

Tildeling av masteroppgaver til studenter tatt opp gjennom Jevngodopptaket har til nå fulgt de samme rutinene som for våre ordinære studenter. Til nå har dette gått greit, men vi ser at antallet som søker Jevngodopptaket er økende. I tillegg kommer det at mange av de som søker opptak kun skal ta masteroppgaven, forskningsforbedrende emne og et avansert masteremne (den såkalte masterpakken) og i noen tilfeller kun masteroppgaven.

Vedtak: Studenter tatt opp via Jevngodopptaket vil bli tildelt oppgave ved ledig kapasitet etter at ordinære studenter er tildelt masteroppgave. Tildelingen/valget vil foregå rett etter gjennomført valg for våre ordinære studenter i januar, slik at Jevngodstudentene har mulighet til å få skrevet kontrakten for 2.avdeling og bli meldt opp til forskningsforberedende emner før disse starter opp. Jevngodstudentene kan velge masteroppgave blant de ledige masteroppgavene fra heftet med oppgaver for valg i januar. Det forutsettes videre at Jevngodstudent og aktuell veileder møtes før kontrakt inngås slik at det avklares om det er praktisk mulig å gjennomføre prosjektet innenfor den oppsatte innleveringsfristen. Hvis dette ikke er mulig må studenten velge en ny masteroppgave.

Ordningen vil gjelde f.o.m. Jevngodopptaket 15.oktober 2015. Studenter tatt opp på tidligere opptak vil følge den samme prosedyren som våre ordinære studenter.

Jevngodstudentene vil bli rangert etter tidspunkt for opptak dersom antall studenter som starter opp på masteroppgaven overstiger antall studieplasser på 68 stykker. De må da vente til neste tildeling av masteroppgaver.

Sak-SU 43-15 Rutiner for innpassing av ekstern utdanning i den 5-årige mastergraden i farmasi

Instituttet har høsten 2016 mottatt svært mange søknader om innpass av både intern og ekstern utdanning. Søknadene dekker hele spekteret om innpassing av enkeltemner til hele grader fra både Norge og EU. Mange av disse innpasningssakene er svært ressurskrevende, både administrativt og faglig, og det har til nå ikke vært gode rutiner for behandling av disse søknadene på en god og effektiv måte.

Til nå har innpasningssøknadene blitt behandlet på emneledernivå, dvs at det har blitt sendt ut e-post fra administrasjonen til de aktuelle emnelederne. Dette fungerer bra i de tilfellene hvor det er snakk om enkle innpassingssaker og hvor få emneledere er involvert. For de mer komplekse innpassingssakene har det derimot vist seg å være vanskeligere og svært tidkrevende, både å få tilbakemelding fra emnelederne og for emnelederne å gjøre en god faglig vurdering.

I dag gir Jevngodutvalget ved Farmasøytisk institutt faglig råd til Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK). I disse sakene har søkerne fullført en femårig mastergrad i farmasi ved et universitet utenfor EØS-området. Jevngodutvalgets oppgave er å vurdere om utdannelse og arbeidserfaring kan anses som jevngod med Norsk master i farmasi, utdannelsen må dermed ikke være identisk med den utdannelse som gis ved Universitetet i Oslo.

Et forslag er at Jevngodutvalget, som har god kompetanse og erfaring med å vurdere eksterne utdanninger, også vurderer de mest komplekse innpassingssakene fra Norge/EU. Jevngodopptaket ligger under Studieutvalget, og Studieutvalget har derfor mulighet til å endre mandatet slik at det også kan omfatte innpasningssaker fra Norge/EU. I første omgang skal det høres med Jevngodutvalget om de er villig til å påta seg oppgaven med også å vurdere de mer komplekse innpasningssakene. Et annet forslag er å nedsette et nytt utvalg for å vurdere interne/ekstern utdannelser fra Norge/EU. En fordel med dette utvalget er at det kan opparbeides en god oversikt over farmasiutdanningene i Norge, som vil kunne gi gode forutsetninger for å vurdere innpassing av norsk utdanning. Det var enighet om at det i første omgang ikke er ønskelig å nedsette ett nytt utvalg. Dette da vi allerede har svært mange utvalg.

Grensen mellom enklere innpassingssaker, hvor emneleder gjør den faglige vurderingen, og de mer komplekse innpasningssøknadene kan være glidende og avgjøres i samråd med Programrådsleder/Utdanningsleder.

I en del innpassingssaker har det vist seg vanskelig å få inn tilstrekkelig dokumentasjon for å vurdere søknadene, dette kan være emnebeskrivelser, pensum, timeplaner, eksamensoppgaver m.m. Hvis ikke tilstrekkelig dokumentasjon foreligger vil ikke søknaden bli behandlet. Det er søkers ansvar å innhente denne, samt å beskrive hvilke emner det søkes fritak for på bakgrunn av emner som ønskes innpasset. Det er utarbeidet eget skjema som skal benyttes til dette.

Gyldigheten av en utdannelse må også vurderes. Er det faglige innholdet i utdannelsen i overensstemmelse med dagens utdanning behøver ikke emner/deler av emner tas på nytt. For utdanninger som er utdatert må relevante emner/deler av emner tas for å komplementere utdanningen til dagens faglige standard. Det ble videre foreslått at det ikke foretas en vurdering av gyldigheten til en utdannelse i saker hvor det er mindre enn 5 år siden siste emne ble bestått. I saker hvor det er lenger enn 5 år siden siste emne ble bestått skal det gjøres en vurdering av Studieutvalget i forhold til relevansen av utdannelsen.

Vedtak: Kompliserte søknader om innpassing skal etter vurdering i samarbeid med Programrådsleder/Utdanningsleder behandles i det utvalget som er nedsatt av Studieutvalget. Utvalget foretar en vurdering av utdannelsen, dersom det er nødvendig tas det kontakt med emneleder, før sakene behandles av Studieutvalget.

Studieutvalget anser det som svært ønskelig at Jevngodutvalget vurderer disse innpasningssøknadene. Dersom Jevngodutvalget eventuelt ikke ønsker å påta seg dette ansvaret, vil det bli nedsatt ett eget utvalg.

Enklere søknader om innpassing vil fortsatt bli behandlet på emneledernivå.

Gyldigheten til utdannelser:

  1. Det foretas ingen vurdering av gyldigheten til en utdannelse i saker hvor det er mindre enn 5 år siden siste emne ble bestått.
  2. I saker hvor det er lenger enn 5 år siden siste emne ble bestått skal det gjøres en vurdering av Studieutvalget i forhold til relevansen av utdannelsen.

Søknader med manglende dokumentasjon, samt beskrive av hvilke emner det søkes fritak for på bakgrunn av emner som ønskes innpasset vil ikke bli behandlet. Utarbeidet skjema skal benyttes.

Sak-SU 44-15 Innpassing av tidligere farmasistudier ved Farmasøytisk institutt, UiO og Manchester, UK

Innpassingssakene ble diskutert og endelig vedtak sendes studentene.

Eventuelt;

Publisert 5. okt. 2015 12:23 - Sist endret 29. jan. 2021 11:24