Møtereferat 14.oktober 2015

Onsdag 14.september kl.08.00-09.45, Seminarrom 297, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen og Kristin Johanne Grasmo 

Ikke til stede: Nikolai Notaker og Karen Sofie Grut


SAKSLISTE

Sak-SU 51-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To vedtakssaker ble meldt inn under eventuelt.

Sak-SU 52-15 Referat fra møtet 24.09.15

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 53-15 Referat og orienteringssaker

a) Programrådgivere – videre arbeid (orienteringssak)

Det haster med å få på plass de tre programrådgivere for studieprogrammet vårt. Til nå er det kommet inn forslag på tre aktuelle kandidater, men vi trenger flere. Seksjonslederne er derfor bedt om å ta dette videre ut på seksjonene for ytterligere innspill på aktuelle kandidater.

Sak-SU 54-15 Godkjenning av emneledere og emnekomiteer (vedtakssak)

På bakgrunn av de innsendte forslagene anså Studieutvalget det nødvendig å diskutere premisser for deltakelse i emnekomiteer. På bakgrunn av diskusjonen ble følgende fastsatt:

  • Arbeidet med utarbeidelse av emner i den reviderte studieplanen skal være en intern prosess.
  • Alle komitemedlemmene må være aktivt inne i undervisningen ved instituttet enten som vitenskapelig ansatt (fast eller midlertidig) eller innleid på timesbasis innen fagområder instituttet ikke innehar den nødvendige kompetansen.
  • Studieutvalget anser det som viktig at alle fastvitenskaplige ansatte deltar i minst en emnekomite. Dette da Studieplanrevisjonen er et fellesprosjekt.
  • Det må være minst en farmasøyt inne i hver emnekomite for å ivareta den farmasøytiske vinklingen i emnet.
  • Ved endringer i sammensetningen av emnekomiteer skal det søkes til Studieutvalget om dette.

De innsendte forslag til emnekomiteer ble gjennomgått. Forslagene på emnekomiteer fra Seksjon for farmasøytisk kjemi og Seksjon for farmasøytisk biovitenskap ble godkjent uten endringer. Seksjon for farmasøytisk kjemi ønsket for emnet Farmasøytisk biokjemi en representant fra hvert fagområde innen seksjonen inn i komiteen under utarbeidelse av emnet, dvs. at emnekomiteen består av 5 medlemmer. Studieutvalget godkjente dette. Det innsendte forslaget til emnekomiteer for de galeniske emnene fra Seksjon for farmasi ble godkjent.

For de tre samfunnsfarmasøytiske emnene fra Seksjon for farmasi kom det inn to forslag til emnekomiteer. Forslagene ble grundig diskutert og nye reviderte emnekomiteer ble utarbeidet av Studieutvalget på bakgrunn de foran nevnte premissene for sammensetning av emnekomiteer.

For emnet Farmasøytisk praksis anser Studieutvalget det som ønskelig at fagområdene farmakognosi og galenisk også er inkludert i emnekomiteen, i tillegg til samfunnsfarmasi og farmakologi/farmakoterapi, slik at denne får en bred farmasøytisk kompetanse. Studieutvalget foreslår derfor Kari T. Inngjerdingen som representant for farmakognosi, mens det bes om forslag til representant fra galenisk farmasi. Studieutvalget anser den foreslåtte sammensetningen av emnekomiteen som gunstig da alle seksjoner er representert i emnekomiteen.

Vedtak: De fremlagte forslagene til emnekomiteer fra Seksjon for farmasøytisk kjemi, Seksjon for farmasøytisk biovitenskap og emner innen galenisk farmasi fra Seksjon for farmasi, ble godkjent av Studieutvalget.

For de samfunnsfarmasøytiske emnene ble nye reviderte emnekomiteer utarbeidet i tråd med premissene for deltakelse i emnekomiteer. De reviderte emnekomiteene sendes seksjonsleder.

Sak-SU 55-15 Videre diskusjon om retningslinjer for antall timer undervisning pr. uke (diskusjonssak)

Utsatt til neste møte.

Sak-SU 56-15 Videre planlegging av arbeidet i masterprogramkomiteen (diskusjonssak)

Utsatt til neste møte.

Sak-SU 57-15 Møteplan for Studieutvalget oktober – desember 2015

Neste møte i Studieutvalget er 28.oktober kl.13.15 – 15.15, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt.

Eventuelt;

Sak-SU 58-15 Time-hjelpelærer budsjettet og driftsbudsjettet for undervisning 2016 (vedtakssak)

Vedtak: Time-hjelpelærerbudsjettet og driftsbudsjettet for undervisning 2016 ble på anbefaling fra Programrådene for 1. og 2.avdeling, godkjent av Studieutvalget uten endringer. Det er kun mindre endringer i budsjettene sammenlignet med budsjettene for 2015.

Sak-SU 59-15 Endring av emneansvarlig i FRM2010 (vedtakssak)

Vedtak: På anbefaling fra Seksjonsleder for farmasøytisk kjemi godkjenner Studieutvalget endring av emneansvarlig for FRM2010 – Kvalitetskontroll av farmasøytiske råvarer f.o.m. høsten 2016. Trine Grønhaug Halvorsen overtar for Stig Pedersen-Bjergaard.

 

Det ble etterspurt en oversikt over nye undervisningsformer i forbindelse med den pågående revideringen av Studieplanen. Mange opplever at det er stort fokus på innføring av nye undervisningsformer i forbindelse med Studieplanrevisjonen, men at informasjonen om dette er lite tilgjengelige for ansatte som ikke er direkte knyttet opp mot den pågående revisjonen. Utdanningsleder informerte om at det i løpet av kort tid vil bli opprettet en ressursside for nye undervisningsformer, med bl.a. forslag til undervisningstyper. Det vil bli jobbet med å få informasjon om studentaktiviserende undervisningsformer ut på instituttet.

Publisert 26. okt. 2015 12:37 - Sist endret 10. feb. 2021 13:44