Møtereferat 17. juni 2015

Onsdag 17. juni 2015 kl.13.15-15.15, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness

Tor Gjøen, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Nikolai Notaker og Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen)

Ikke til stede: Karen Sofie Grut


SAKSLISTE

Sak-SU 23-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To diskusjonssaker ble meldt inn av Utdanningsleder.

Sak-SU 24-15 Referat fra møtet 23.04.15

Godkjent på sirkulasjon

Sak-SU 25-15 Referat og orienteringssaker

a) HMS-opplæringen ved MN-fakultetet (vedlegg)

Utdanningsleder orienterte kort om omleggingen av den obligatoriske HMS-opplæringen i regi av MN-fakultetet. HMS-opplæringen vil f.o.m. høsten 2015 foregå som e-læringsmoduler, med unntak av brannsikkerhet. HMS-modulene som vil være obligatoriske for alle farmasistudenter er:

  • Sikkerhet og fysisk miljø
  • Utviklende læringsmiljø
  • Laboratoriesikkerhet
  • Klinikksikkerhet
  • Brannsikkerhet

Det blir vektlagt av MN-fakultetet at de vitenskapelige ansatte må sette seg inn i aktuelle HMS-moduler, slik at informasjonen de gir studentene er i overensstemmelse med HMS-opplæringen som gis. Informasjonen ut til studentene vil skje via emnesider, oppstartsmøte m.m.

b) Programrådgivere – videre gang (vedlegg)

Vi må få på plass ekstern Programrådgiverkomitè. Dette skal være en gruppe bestående av 2-3 personer av begge kjønn, fra utdanningsinstitusjoner og aktuelle yrkesgrupper. Undervisningskompetanse og erfaring fra tidligere evalueringer anses som en fordel. En gang i året skal det avholdes et dialogmøte mellom Instituttet og Programrådgiverkomitèen hvor studieprogrammet vårt evalueres. På bakgrunn av dialogmøtet og tilsendt materiale skriver komitèen en rapport som inngår som del av kvalitetssikringsarbeidet av studieprogrammet. Studieutvalget anser det som viktig at komitèen benyttes fornuftig. Videre tas det kontakt med MN-fakultetet angående størrelsen på honorar. Endelig liste over forslag til aktuelle personer skal ferdigstilles i løpet av august, slik at vi kommer i gang med selve arbeidet med å få gruppen på plass.

c) Digital eksamen Det ble informert om gjennomføringen av digital eksamen i FRM5820

Farmasøytisk institutt har sammen med Kjemisk institutt og Institutt for informatikk gjennomført digitale eksamener våren 2015 i regi av MN-fakultetet som et prøveprosjekt. Farmasøytisk institutt har pr i dag ingen emner som skal gjennomføres som digital eksamen høsten 2015, men FRM3020 er satt opp som backup eksamen. Bakgrunnen for at vi kun har FRM3020 som en backup-eksamen er at arbeidsgruppen som jobber med digitale eksamener sentralt ønsker om å teste gjennomføring av digital eksamen på større studentkull.

Sak-SU 26-15 Studieprogramrevisjonen – videre gang (orienteringssak)

a) Nettsidene til InterAct (http://www.mn.uio.no/for-ansatte/organisasjon/fakultetsadministrasjonen/prosjekter/interact/) Det ble gitt en kort orientering om nettsiden til InterAct hvor alle dokumenter i forbindelse med studieplanrevisjonen ligger.

b) Tidsplan InterAct (vedlegg)

MN-fakultetet har utarbeidet et tidsplan for fremdriften i studieplanrevideringen. Den neste viktige fristen for oss er 1.november. Innen denne fristen skal oppbygningen av programmet, emner og overordnete LUBer være på plass. Det er viktig at vi kommer i gang med dette arbeidet så fort som mulig.

c) Workshop for Studieutvalget – bearbeidelse av innspillene fra seksjonene på studieplanen (august/september)

Seksjonene har frist til 22.juni med å komme med innspill og forslag til fordeling av studiepoeng innenfor seksjonens fagområder og plassering av emner i de 5 første semestrene, som videresendes medlemmene av Studieutvalget. Det settes opp en halvdags workshop i uke 34, hvor Studieutvalget gjennomgår og kommer med forslag til nye studieplan for 1.avdeling basert på tilbakemeldingene. Forslag til studieplan for 1.avdeling fremlegges etter planen på Instituttseminaret 24-25. august.

d) Emnekomitèer for førsteårsemner og semesterkomiteer

I forbindelse med utarbeidelse av nye emner skal det opprettes emnekomitèer bestående av 2-3 personer avhengig av emnets størrelse og art. Robuste emner og forankring blant de ansatte anses som viktig, og alle vitenskapelige ansatte skal være med i arbeidet. Forslag til emneledere foreslås av seksjonsleder og godkjennes av Studieutvalget en gang i året. På neste ordinære møte i Studieutvalget i august/september skal det fremlegges en liste over emneansvarlige for H15/V16 fra hver seksjon for godkjenning i Studieutvalget.

Sak-SU 27-15 Retningslinjer for antall timer undervisning pr uke (diskusjonssak)

Harald la fram en skisse for antall timer undervisning pr uke med utgangspunkt i tre langsgående emner av 10 studiepoeng, tilsammen 30 studiepoeng basert på at:

  • studiets arbeidsomfang pr år (60 sp) i henhold til ECTS tilsvarer 1500-1800 timer
  • høstsemesteret har en varighet av 19 uker og vårsemesteret en varighet av 21 uker, til sammen 40 uker
  • MN-fakultetet regner med 40 timers arbeidsuke, hvorav maksimum 20 timer til undervisning og minimum 20 timer til egenstudium.

Studieutvalget vil fortsette diskusjonen før et forslag om retningslinjer for antall timer undervisning pr uke vil bli lagt fram.

Sak-SU 28-15 EndNote-kurset i regi av Realfagsbiblioteket på 2.avdeling (vedtakssak)

Vedtak: Studieutvalget er positive til å flytte EndNote-kurset i regi av Realfagsbiblioteket til 2.semester av 2.avdeling. Studieutvalget håper at flyttingen av EndNote-kurset fører til færre spørsmål om EndNote i forbindelse med skrivingen av oppgaven. Sak-SU 29-15 Funksjonsbeskrivelse for emneledere (vedtakssak) Programrådet for 1.avdeling har vedtatt retningslinjer for emneleders funksjon. Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak retningslinjene. Det påpekes at i tverrfaglige emner må emneleder støtte seg til faggruppen for å påse at kvaliteten på undervisningen og omfanget til emnet er i overenstemmelse med nivå og antall studiepoeng til emnet.

Eventuelt;

Sak-SU 30-15 Skrivetreningssenter for studenter i regi av UB

UB planlegger å utarbeide et skrivetreningssenter for studenter og ønsker å utføre en pilot på farmasistudenter. Det ble bestemt at samfunnsfarmasi (FRM1020) var egnet til dette, da studentene her leverer inn en individuell del av en prosjektoppgave. Oppstart høsten 2016.

Sak-SU 31-15 Serviceemner

MN-fakultetet har i forbindelse med den pågående studieplanrevideringen sendt ut en e-post om tilbakemelding på ønskede serviceemner med frist 22.juni. Studieutvalget mener at det pr i dag ikke er behov for serviceemner, men er åpne for samarbeid med andre institutter i form av enkeltforelesninger/kollokvier eller lignende. Dette er begrunnet i at vi er et 5-årig integrert masterstudium med klare retningslinjer for innhold basert på et EU-direktiv. Vi skal i løpet av de første 2,5 årene bygge opp en balansert dybde og bredde med hensyn til legemiddelkunnskap, og studiet så langt skal gjøre studentene i stand til å gå ut i praksis på apotek i 6.semester hvor denne kunnskapen skal anvendes. For å oppnå dette må vi ha legemiddelfokus fra dag 1 i studiet.

Publisert 5. okt. 2015 08:33 - Sist endret 10. sep. 2021 08:39