Møtereferat 19. november 2015

Torsdag 19. november kl.13.15-15.15, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen, Nikolai Notaker og Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 68-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-SU 69-15 Referat fra møtet 28.10.15

Godkjent på sirkulasjon

Sak-SU 70-15 Referat og orienteringssaker

a) Gro gav en kort orientering fra møtet i STUT 13.november om LUB`er og emnematriser for studieprogrammene. Emnematrisene til alle instituttene ble gjennomgått. De andre instituttene opplever at det er en del problemer i forbindelse med plasseringen av fellesemnene/service emnene. Det ble trukket frem at Farmasøytisk institutt bør se på muligheten til å benytte seg av service emner gitt av andre institutter. Spesielt ble emnet Farmasøytisk biokjemi trukket fram. Flere av instituttene har planer med å innføre studieretninger som ligger opp mot farmasi og som kan være av interesse å samarbeide med.

Studieutvalget er av den oppfatningen at det pr i dag ikke er aktuelt å benytte seg av andre institutters fellesemner. Studieplanen de 6 første semestrene er svært stram og et «pliktløp» for å strekke over alt studentene skal kunne for å oppfylle LUB`er, EU-direktiver m.m. På masterdelen av studiet vil det være større muligheter for samkjøring av undervisning/emner med andre institutter.

Sak-SU 71-15 Videre arbeid med emnematrise, studieretninger og obligatoriske emner i masterdelen i studieplanen (diskusjonssak)

Studieutvalget anser at det er behov for et obligatorisk emne innen farmakoterapi på masternivå og foreslår at det opprettes et emne som legges til 7.semester. Vi har i dag to masteremner FRM5760 - Videregående farmakoterapi - kompliserte legemiddelregimer og FRM5570 – Væsketerapi og ernæring som anses å være gode utgangspunkt for videre utvikling av dette emnet.

Sammen med de to obligatoriske emnene Utvikling av legemidler og Formulering av legemidler vil det 7.semesteret da heve studentene opp på det faglige nivået som anses nødvendig for en Master i farmasi, i tillegg til å imøtekomme EU-direktiv, legemiddelmeldinger, etterspørsel i samfunnet m.m.

Som følge av dette foreslår Studieutvalget å flytte det obligatoriske statistikkemnet (10 sp) fra 7. til 8.semester, som er avsatt til utviklingssemester /internasjonaliseringssemester. Studieutvalget anser at flyttingen av statistikken kan være gunstig da en del studenter allerede har tatt statistikken tidligere i studiet. Det anses videre at statistikk er et emne det med all sannsynlighet vil være relativt enkelt å ta ved et utenlandsopphold. Dette vil kunne gjøre det enklere for studentene som drar ut å oppnå full studieprogresjon (30 studiepoeng) i 8.semester.

Studieutvalget vil arbeide videre med antall og forslag til navnsetting av studieretninger på masternivå på neste studieutvalgsmøte.

Sak-SU 72-15 Mandat og oppstart av emnekomiteer

Det er nå tid for å starte med utarbeidelsen av emnene for de 6 første semestrene. I den forbindelse vil alle emneledere for de 6 første semestrene bli innkalt til et oppstartsmøte tidlig i januar 2016, hvor vi bl.a. vil gjennomgå og diskutere det videre arbeidet i emnekomiteene, samt bestillingene til emnekomiteene fra Studieutvalget. Det ble kommentert at dette egentlig er en bestilling fra Studieutvalget til emnekomiteene og ikke et mandat.

Den første viktige fristen for tilbakemelding til MN-fakultetet er 1.mars 2016. Innen denne fristen må emnekomiteene ha fått på plass endelig navn på emnet, samt «Kort om emnet». Innen mai/juni må LUB`ene på emnenivå være på plass.

Det ble kommentert at pensumet også skal fordeles mellom emnene på samme måte som LUB`er. Det er her viktig at vi finner noen gode rutiner som vil fungere. Det er her også viktig at semesterkomiteene påser at dette blir ivaretatt på en god måte.

Det ble igjen vektlagt at utarbeidelsen av de nye emnene ikke er et enkeltmannsforetak, og at det er viktig med godt samarbeid innad i emnekomiteene, men at emneleder kan tilretteleggearbeidet i emnekomiteene.

 

Eventuelt;

 

Vi har mottatt tilbakemelding fra MN-fakultetet på innsendte utkast av de overordnede LUB`ene for det 5-årige masterprogrammet i farmasi. I tilbakemeldingen ber de om tilbakemelding på de overordnende intensjonene (faglige temaer, faglig dybde, faglig bredde, profesjonell kompetanse, forskningsnærhet, tankesett) for programmet de 6 første semestrene med frist for tilbakemelding 25.november. Vi bes om å fylle ut vedlagt skjema.

Publisert 4. des. 2015 09:25 - Sist endret 10. feb. 2021 13:52