Møtereferat 20. januar 2015

Tirsdag 20.januar kl.13-15, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Tor Gjøen, Hege Thorsen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Karen Sofie Grut og Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen)

Ikke til stede: Nikolai Notaker


SAKSLISTE

Sak-SU 01-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent

Sak-SU 02-15 Referat og orienteringssaker

a) Alle faste representanter i utvalg ved Farmasøytisk institutt skal ha vararepresentanter. For Programrådene, EVU-og PhD-utvalgene skal vararepresentantene komme fra samme seksjon som det faste medlemmet de representerer. Det er seksjonsleders ansvar å påse at dette er på plass. Vararepresentantene i Studieutvalget er vararepresentanten til leder i Programrådene, EVU- og PhD-utvalgene. Varerepresentanten er et av de faste medlemmene blant de fastvitenskapelige medlemmene i utvalget det gjelder.

Sak-SU 03-13 Økt antall internsensorer i poolen på masteroppgaver

Vedtak: Studieutvalget tar forslaget fra Programrådet for 2.avdeling til etterretning. «Poolen» av interne sensorer økes fra 3 til 4 fastvitenskapelige fra hver seksjon. Det er ønskelig med kontinuasjon blant de interne sensorene for å få en mest mulig rettferdig sensurering. Det er derfor viktig at de som innehar vervet sitter i en viss periode av gangen, minimum ett år, men det er en fordel med lenger virketid slik at kontinuiteten ivaretas. Videre er det viktig at ikke hele «poolen» av interne sensorer byttes ut på en gang, men at det legges opp til glidende utskiftninger.

Det er seksjonsleders ansvar å påse at seksjonens medlemmer i «poolen» av interne sensorer til en hver tid er oppdatert.

Sak-SU 04-15 Retningslinjer for krav til pensum

Programrådet vedtok i 2014 at det skal innføres pensum i alle emner. Vi har tidligere hatt en ordning med anbefalt litteratur som skal bygge opp under de spesifiserte læringsmålene i de enkelte emner. Det er derfor nødvendig å fastsette retningslinjer for hva som kan være pensum og hvor stort omfang dette skal være. Saken ble grundig diskutert. Det var bred enighet om at forelesninger og handouts ikke skal være pensum, men at kursoppgaver og obligatoriske innleveringer kan regnes som pensum. Det er videre enighet om at det spesifiserte pensumet i alle emner skal være tilgjengelig for alle som underviser i et emne. Det ble også pekt på viktigheten av at studentene i tverrfaglige emner informeres om hva som er pensum i ulike fagområder, slik at vi unngår unødvendig overlappende undervisning og misforståelser i forhold til grenseoppganger mellom fagområder. Det ble besluttet at et forslag til vedtak utarbeides til neste møte i Studieutvalget.

Sak-SU 05-15 Videre arbeid med revisjon av studieplanen (Interact-prosessen)

a) Diskusjon av faglige rammer og læringsmål for programmet

De vedlagte forslagene til «Visjon for masterprogrammet i farmasi ved UiO» og «Hva er en Master i farmasi fra UiO?» ble diskutert. Det ble besluttet at det utarbeides et revidert forslag til visjon til neste møte i Studieutvalget basert på tilbakemeldinger fra møtet, samt «Hva er en Master i farmasi fra UiO?».

b) Begynnende diskusjon om læringsutbytter på programnivå

Saken ble utsatt til neste møte i Studieutvalget

c) Eventuelt begynnende diskusjon om overordnet struktur på masterprogrammet

Saken ble utsatt til neste møte i Studieutvalget

 

Eventuelt;

Sak-SU 06-15 Referat fra møtet 18.11.14

Godkjent på sirkulasjon

Publisert 2. okt. 2015 08:13 - Sist endret 29. jan. 2021 10:59