Møtereferat 24. september 2015

Torsdag 24. september kl.09-11, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Anders Vik (vara Tor Gjøen), Kristin Johanne Grasmo (fra administrasjonen) og Nina Elvan Rønning (fra administrasjonen)

Ikke til stede: Tor Gjøen og Nikolai Notaker


SAKSLISTE

Sak-SU 45-15 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En diskusjonssak ble meldt inn.

Sak-SU 46-15 Referat fra møtet 01.09.15

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 47-15 Referat og orienteringssaker

a) Tidsplan for videre arbeid med studieplanrevisjonen, inkludert endelig navnsetting av de ulike emnene og videre arbeid med læringsutbytter.

Tidsplanen for det videre arbeidet med studieplanrevisjonen ble gjennomgått med vektlegging på sentrale frister og hva disse innebærer for oss.

Innen 1.desemeber 2015 må studieplanstrukturen og programbeskrivelsen være på plass. I tillegg må vi ha på plass emnematrise for de 3 første årene (inkl. navnsetting, emneledere og emnekomite). Før 1.desember må dette være vedtatt av instituttet, noe som betyr at vi må ha dette på plass i god tid før 1.desember.

Innen 15.februar 2016 skal LUBene for emner på 1.avdeling være på plass. Her er det også viktig å se 1.avdeling i sammenheng med 2.avdeling. Vi må videre få på plass undervisnings – og vurderingsformer på emnene. MN-fakultetet vektlegger økt anvendelse av studentaktiviserende undervisningsformer, og det er derfor viktig at vi tenker nytt. I forbindelse med det videre arbeidet med undervisnings - og vurderingsformer må vi også få på plass «rammeverket» med hensyn på antall timer de emneansvarlige har til rådighet.

Studieutvalget vektlegger at det er viktig å fordele LUBene på en faglig begrunnet måte i de enkelte emnene, samt gjennom hele studieløpet (her spesielt 1.avdeling). Det er videre ønskelig at mindre privatisering av emner, i størst mulig grad fører til mindre dobbeltundervisning.

Innen 1.mars 2016 må endelig programnavn og programbeskrivelse være klare til oversendelse sentralt.

I løpet av mars 2016 må info ut til potensielle søkere om at 2016 blir siste opptak på nåværende studieplan. Dette gjelder nettsider m.m.

Sak-SU 48-15 Forslag til emneledere i den reviderte studieplanen for emner i de fem første semestrene

Studieutvalget gjennomgikk de innkomne forslagene fra seksjonene på emneledere og emnenavn for de første 6 semestrene av studieplanen. Se vedlagte tabell for oversikt og kommentarer (Tabell 1). Studieutvalget vil endelig godkjenne forslaget til emneledere på neste møte 14.oktober.

MN-fakultetet vektlegger at det bør opprettes emnekomiteer for alle emner, og Studieutvalget ser nødvendigheten av dette, slik at vi unngår privatisering av emnene. Emnekomiteene skal bestå av 3-4 personer og kan komme fra ulike fagområder hvis dette er ønskelig. Hele komiteen behøver ikke å være involvert til enhver tid, men alle må bidra inn i emnet. Det anbefales videre at det er en farmasøyt inne i alle emnekomiteene det 1.studieåret, slik at emnene får den nødvendige farmasøytiske vinklingen. Seksjonslederne foreslår sammensetning av emnekomiteene til Studieutvalget for endelig godkjenning.

For det tverrfaglige emnet i biokjemi har Studieutvalget vedtatt at det opprettes en emnekomite bestående av 2 representanter fra Seksjon for farmasøytisk kjemi og 2 representanter fra Seksjon for farmasøytisk biovitenskap. Emnekomiteen avgjør selv hvem som skal være emneleder.

Det gis frist for opprettelse og tilbakemelding om medlemmer i emnekomiteer fra seksjonslederne innen 10.oktober. Emnekomiteene vedtas endelig i neste Studieutvalgsmøte 14.oktober.

Emnelederne for sammenhørende emner ett gitt semester (emneledere på 1000-nivå osv.) danner semesterkomiteer. Semesterkomiteene vil være bindeleddet og ha det overordnende blikket på undervisningen gitt et kull et semester.

Sak-SU 49-15 Videre arbeid i masterprogramkomiteen (diskusjon)

MN-fakultetet starter i disse dager opp arbeidet med masterprogramrevisjonen. I den forbindelse har de bedt om tilbakemelding på programkomiteer. Studieutvalget vil fungere som programkomite for 2.avdeling på lik linje som for 1.avdeling. Dette medfører at Studieutvalget/Programkomiteen får det nødvendige overblikket over vårt 5-årige integrerte masterprogram i farmasi. Det er i tillegg ønskelig at Ingunn Tho og Hanne Winther-Larsen, som sitter i Programrådet for 2.avdeling, inviteres med i det videre revideringsarbeidet på 2.avdeling, slik at alle seksjonene er representert i det videre arbeidet.

Det vil bli satt opp et eget møte i Studievalget for videre arbeid med revideringen av 2.avdeling. Av temaer som må diskuteres endelig er strukturen (rammen) på 2.avdeling, skal vi legge opp til et 1+1 løp hvor det første året består av obligatoriske emner, frie emner, samt muligheten for utveksling, mens det siste året av studiet består av masteroppgaven, 5 studiepoeng forskningsforberedende emne og 10 studiepoeng masteremner. Skal vi ha studieretninger, og hvor mange er hensiktsmessig. Her varierer det fra forslag på 2 til 5 studieretninger. Mer generelle studieretninger vil lettere omfavne mange, mens det kan bli lettere å falle «utenfor» med for mange mer spesifiserte studieretninger. Det er enighet om at det er viktig med gode og arbeidsrettede navn på eventuelle studieretninger som fenger studentene.

Eventuelt;

Sak-SU 50-15 Innpassing av emner i den nye EVU-mastergraden (diskusjonssak)

Den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi har vært under omlegging de siste årene og emnene som tidligere inngikk i graden legges nå ut som EVU-emner. Det legges opp til at deltakerne selv kan bygge seg en erfaringsbasert mastergrad i klinisk farmasi ved å ta de teoretiske EVU-emnene i løpet av en 6 års periode, for så å melde seg opp til masteroppgaven. I den forbindelse har spørsmålet om innpassing av emner, både eksterne og emner tatt ved UiO, kommet opp og hvordan dette eventuelt skal håndteres.

Studieutvalget er av den oppfatningen at det skal være mulig å få innpasset emner i graden hvis disse har den nødvendige faglige bakgrunnen/kvaliteten som behøves. Emnet som innpasses må være erfaringsbasert og det kreves at det kan dokumenteres minst 2 års yrkespraksis i det tidspunktet emnet ble tatt. Emner som inngår i den ordinære studieplanen kan ikke innpasses i den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi.

 

Neste møte i Studieutvalget 14.oktober kl.09.00-11.00 er flyttet til fram en time til kl.08.00-09.45 på grunn av Utdanningsseminaret i regi av MN-fakultetet.

Studentvedtakene i Sak-SU 44-15 må inn på listen over vedtak i innpasningssaker, slik at de kan benyttes i forbindelse med andre innpassingssaker.

Det kom også inne forslag om å åpne emnene våre på 1.avdeling for eksterne studenter, eventuelt opprette egne emner som kan tilbys ikke-farmasistudenter eksempelvis legemiddelkjemi. Det er samtidig viktig at det ikke blir mulig å bygge opp en Master i farmasi uten å være tatt opp til studiet. Forslaget tas med til videre diskusjoner i forbindelse med studieplanrevisjonen.

Publisert 8. okt. 2015 07:45 - Sist endret 29. jan. 2021 11:28