Møteinnkalling 16. juni 2016

Torsdag 16. juni 2016 kl.10-12, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt


SAKSLISTE

Sak-SU 14-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Sak-SU 15-16 Referat fra møtet 04.03.16

Godkjent på sirkulasjon

Sak-SU 16-16 Referat og orienteringssaker

  1. Deltakelse i obligatoriske aktiviteter for Jevngodstudenter.
  2. Kort orientering om nye rutiner i forbindelse med fordeling av internsensor på masteroppgaver. Veileder avtaler eksamensdato med begge sensorer.
  3. Kort orientering om administrering og gjennomføring av digital eksamen.

Sak-SU 17-16 Søknad om timehjelpelærermidler i FRM5210 – Organisk kjemisk basert legemiddeldesign (vedtakssak)

Søknad ligger vedlagt.

Sak-SU 18-16 Overordnede LUBer på programnivå for den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi (vedtakssak)

I forbindelse med opprettelsen av den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi med et fleksibelt studieløp har MN-fakultetet gitt tilbakemelding på at vi må få på plass overordnede LUBer for programmet. LUBene ble sendt på sirkulasjon 9.mai og hadde frist 12.mai for tilbakemelding. På bakgrunn av tilbakemeldingene som kom inn ble LUBene revidert, og sendt til MN-fakultetet for videre behandling. Siden Studieutvalget ikke har formelt godkjent LUBene trenger vi derfor å gjøre dette. Se vedlagte LUBer.

Sak-SU 19-16 LUBer på emnenivå for de 6 første semestrene av revidert studieplan (vedtakssak)

Emnebeskrivelsene for alle emner i de 3 første årene av den reviderte studieplanen foreligger nå (se vedlagt). Det har blitt jobbet med den helhetlige formen på læringsutbyttebeskrivelsene (LUBene) slik at de nå er utformet etter malen fra MN-fakultetet. I prosessen med utarbeidelsen av de nye emnebeskrivelsene vi har vært igjennom er det viktig at vi ikke har «mistet» noen LUBer på emnenivå underveis. Studieutvalget må derfor påse at dette ikke er tilfelle og godkjenne LUBene for videre arbeid og endelig godkjenning av emnebeskrivelsene i Programrådet for 1.avdeling. Emnene for det første studieåret 2017/2018 skal være godkjent ved instituttet og oversendt MN-fakultetet innen 1.oktober 2016 for videre behandling. Deretter vil godkjenning og oppretting av emnene i revidert studieplan skje fortløpende.

Sak-SU 20-16 Studieretninger på masterdelen av studiet (vedtakssak/diskusjonssak)

Det har kommet tilbakemeldinger på at det er en del som ikke klarer å identifisere seg med de forslåtte studieretningene. Enkelte av tilbakemeldingene går på at de synes forslagene er noe svevende og lite fagspesifikke.

Sett i lys av tilbakemeldingene må Studieutvalget ta endelig stilling til om det er hensiktsmessig å opprette studieretninger eller ikke. Dersom vi går inn for studieretninger, må vi vurdere hvordan vi skal legge opp det videre arbeidet med endelig navnsetting av studieretningene. En mulighet er å innføre en studieretning til, slik at de 4 aktuelle retningene kan være følgende: 1) Legemiddelvitenskap, 2) Global helse, 3) Teknologi og innovasjon og 4) Pasientrettet farmasi.

Sak-SU 21-16 Videre arbeid med oppnevning av medlemmer i Programrådgivergruppen ved instituttet (diskusjonssak/vedtakssak)

Det har nå kommet inn forslag til 3 aktuelle kandidater til medlemmer i Programrådgivergruppen som skal opprettes for Farmasøytisk institutt. Se vedlagte forslag. Studieutvalget må ta stilling til de innkommende forslagene og hvordan vi skal gå frem i det videre arbeidet i forbindelse med oppnevningen av gruppen.

Sak-SU 22-16 Rutiner for ekstern sensur av ordinære emner i nåværende og revidert studieplan (diskusjonssak)

UHR har kommet med nye veiledende retningslinjer for sensur. Se vedlagt og http://www.uhr.no/index.php?objectId=19005&method=contents. I henhold til retningslinjene bør det på skriftlige eksamener i tillegg til intern sensor hvert år bli benyttet ekstern sensor på minst 1/3 av emnene, slik at alle emnene i løpet av en 3 årsperiode har hatt ekstern sensur. Vi bør derfor gjeninnføre større bruk av ekstern sensor. En mulighet er å vente til ny studieplan er innført. Da blir emnene mer fagspesifikke og det blir enklere å ta i bruk ekstern sensor. En annen mulighet er å starte med å se på de emnene som ikke endres nevneverdig i ny studieplan. Studieutvalget kan for eksempel gi i oppgave til Programrådet for 1.avdeling å diskutere hvilke emner som kan ha nytte av ekstern sensurering i nåværende studieplan, sett i lys av evalueringene som gjennomgås regelmessig.

Eventuelt;

Publisert 4. juli 2016 10:17 - Sist endret 10. feb. 2021 14:02