Møtereferat 9. november 2016

Onsdag 9. november 2016 kl.14-16, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Margrethe Kristiansen og Marianne Dale

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 38-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-SU 39-16 Referat fra møtet 30.09.16

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 40-16 Referat og orienteringssaker

a) Publisering av program- og emnesider i revidert studieplan

Programsidene for den nye studieplanen og emnesidene for studieåret 2017/2018 publiseres i disse dager. MN-fakultetet har arbeidet med å strukturere programsidene slik at de fremstår som enhetlige på tvers av fakultetet i tillegg til at det har blitt ryddet opp litt på nettsidene slik at gammelt materiale som ikke er aktuelt lenger har blitt slettet. Det bør gjøres et lite arbeid med nettsiden for «Jobb og videre studier». Det er mye tekst på denne siden og det bør ses på om det kan kortes noe ned på, sette opp punktlister m.m.

Det er viktig at arbeidet med utarbeidelsen av emnebeskrivelsene for emner på 2. og 3. året fortsetter slik at disse kan publiseres på nett fortløpende da dette vil være viktig i forhold til rekrutteringen til studiet.

I forbindelse med innføringen av ny studieplan er det viktig at det innføres gode retningslinjer og rutiner for godkjenning og registrering av obligatorisk undervisning.

Sak-SU 41-16 Time-hjelpelærer budsjettet og driftsbudsjettet for undervisning 2017 for 2.avdeling (vedtakssak)

Programrådet for 2.avdeling vedtok på møtet 17.oktober 2016 å anbefale det fremlagte time-hjelpelærerbudsjettet og driftsbudsjettet for 2.avdeling 2017 med de endringene som fremkommer og anser budsjettene som rimelige. Budsjettene ble videresendt Studieutvalget for endelig godkjenning.

Studieutvalget diskuterte de fremlagte budsjettene og er enig i Programrådet for 2.avdeling at disse er rimelige sett med hensyn på bemanningssituasjonen ved instituttet i 2017, samt de foreslåtte kvalitetsforbedrende tiltakene.

Prinsipielt er Studieutvalget av den oppfatningen at dersom instituttet besitter de nødvendige faglige undervisningsressursene som trengs i forbindelse med gjennomføringen av undervisningen, skal disse benyttes før eksterne ressurser. Det ble videre kommentert at i forbindelse med forskningsfri skal det i utgangspunktet, ved behov, søkes om å få dekket eksterne undervisningsressurser til gjennomføringen av undervisningen direkte til instituttet. Dette skal i utgangspunktet ikke inn i time- hjelpelærerbudsjettet.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak det fremlagte time-hjelpelærer budsjettet og driftsbudsjettet for undervisning 2017 for 2.avdeling.

Sak-SU 42-16 Oppdaterte LUBer for FARM3100 - Farmakognosi (vedtakssak)

På møtet i Studieutvalget 16.juni 2016 ble LUBene på emnenivå for emnene i de 6 første semestrene av revidert studieplan gjennomgått. FARM3100 - Farmakognosi ble lagt til 5.semester under forutsetning av at emnet tilpasses det at studentene skal ut i praksis påfølgende semester. På bakgrunn av dette anså Studieutvalget den første LUBen i det fremlagte forslaget som for grunnleggende. Studieutvalget spurte også om hvorvidt LUBen var nyttig, eventuelt om noe kunne flyttes til emnet i biokjemi (som har hovedfokus på menneskekroppen) eller til et masteremne spisset mot studenter som fortsetter innen farmakognosi på masterdelen av studiet.

Studieutvalget har nå mottatt reviderte LUBer for FARM3100 – Farmakognosi og er av den oppfatningen at LUBene har blitt bedre. Samtidig påpekes det at de to første LUBene fremdeles ikke oppfattes som så relevante for den faglige retningen Studieutvalget mener at emnet skal ha med hensyn på plasseringen i 5. semester av studiet og tilknytningen det ønskes at emnet skal ha opp mot Apotekpraksis hvor f.eks. veiledning innen kosttilskudd m.m. stadig blir viktigere.

Vedtak: Studieutvalget støtter det fremlagte forslaget til LUBer, men mener at den andre LUBen «kan du klassifisere farmasøytisk viktige naturstoffer i deres respektive naturstoffklasse» kan dekkes gjennom de andre LUBene i emnet og derfor bør utgå.

Sak-SU 43-16 Videre arbeid med revidering av studieplanen de to siste årene av studiet (diskusjonssak)

Det faglige innholdet i emnene i det 7.semesteret må nå på plass slik at emnekomiteer kan opprettes og arbeidet med «Kort om emnet» og LUBer kan starte opp. Studieutvalget tar dette videre ut på seksjonene og på neste møte i Studieutvalget vil det bli gitt en tilbakemelding på hva det faglige innholdet i emnene tenkes å være.

Studieutvalget diskuterte rammer og strukturer for 8.-10.semester herunder utviklingssemesteret hvor MN-fakultetet legger opp til at studentene skal kunne velge friere i masteremner og reise på utveksling, samt emneporteføljen på masternivå hvor Studieutvalget ser at det er et behov for en gjennomgang.

Programrådet for 2.avdeling har tidligere bedt om tilbakemelding fra seksjonene på hvilke masteremner de anser som viktige. Ikke overraskende var tilbakemeldingene at emner innenfor egne fagområder blir ansett som de viktigste. Ellers ble det kommentert at masteremnene grovt kan deles inn i faglig spissede emner rettet inn mot et gitt fagområde og «allmennyttige» emner som er viktige i forhold til yrkesutøvelsen som farmasøyt. Dette vil f.eks. kunne ha betydning for hvilke semestre masteremner legges til. Studieutvalget ser også at det faglige innholdet i emnene på 7.semester vil kunne ha betydning for det videre arbeidet med emneporteføljen på masternivå og venter derfor med den videre diskusjonen til dette er på plass.

Eventuelt; Harald tar kontakt med emneledere for de nye emnene som starter opp høsten 2017 for tilbakemelding på undervisningsressurser slik at disse kommer inn i time-hjelpelærer budsjettet og driftsbudsjettet for 1.avdeling 2017.

Neste møte i Studieutvalget er 7.desember kl.14-16 på Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt med påfølgende middag.

Publisert 30. nov. 2016 13:52 - Sist endret 10. feb. 2021 14:11