Møtereferat fredag 30. september 2016

Fredag 30. september kl.09.00-11.00, Grupperom 2, Georg Sverdrups hus

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Margrete Kristensen (kom kl.10) og Marianne Dale (kom kl.10).

Ikke til stede: Jo Klaveness

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 31-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. Det kom inn en orienteringssak.

Sak-SU 32-16 Referat fra møtet 25.08.16

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 33-16 Referat og orienteringssaker

a) Orientering om videre arbeid og oppnevning av Programrådgivergruppen v/Hege C

Det ble 8.juli sendt ut invitasjon til Margareta Hammarlund-Udenaes (Uppsala universitet), Kristina Luthman (Göteborgs universitet) og Liv Mathisen (Sykehusapotekene) om deltakelse i Programrådgivergruppen for Farmasøytisk institutt. Alle har nå takket ja.

Formålet med Programrådgivergruppen er å få et eksternt bidrag til det kontinuerlige kvalitetsutviklingsarbeidet på studieprogrammet, forankret i InterAct. Det skal gjennomføres et årlig dialogmøte med Programrådgiver-gruppen, som på bakgrunn av sluttevalueringer av emner, diverse rapporteringer (f.eks. inntakstall, gjennomstrømming, frafall) m.m. skal avgi en rapport om utdanningen. Det er også viktig at vi setter opp hva vi ønsker at de skal bidra med.

Programrådgiverne har gitt uttrykk for at de synes dette høres spennende ut og ønsker å bidra aktivt. Som en følge av dette har de blitt invitert til å delta på Instituttseminaret 28.- 29. mars 2017 i Sarpsborg. Det planlegges også et oppstartmøte med gruppen på nyåret for å introdusere instituttet og utdanningen vår.

Sak-SU 34-16 Godkjenning av emnebeskrivelsene for de 6 første emnene i revidert studieplan, studieåret 2017/2018 (vedtakssak)

Emnekomiteene for de seks første emnene (studieåret 2017/2018) i revidert studieplan hadde frist 12.september med å sende inn endelige emnebeskrivelser til Programrådet for 1.avdeling. I denne omgangen var det særlig vekt på undervisning og eksamensformene i emnene. Det var god variasjon i de foreslåtte undervisningsformene, og omfanget av undervisningen var rimelig og innenfor de ca 20 timene med bundet undervisning i uken (2 timer ordinære forelesninger pr uke over 15 uker). For alle emner er det satt opp 4 timer skriftlig eksamen. Siden vi skal over til digital eksamen omfatter «skriftlig» eksamen her også digital eksamen etter hvert som dette blir innført i større skala.

Spesifisering av pensum innenfor de ulike emnene fremkom i mange varianter (fra lite til svært detaljert). For emnebeskrivelsene i denne omgang var det viktigste å få en oversikt over hva som vil bli undervist, slik at det er mulig å få en oversikt over hva som inngår i et semester. Endelig pensum i de enkelte emnene publiseres på nett i slutten av mai for høstsemesteret og i slutten av november for vårsemesteret. Pensum kan endres fra år til år uten å konfereres med MN-fakultetet så lenge ikke det faglige innholdet i emnet endres. Pensum skal publiseres på semestersidene. Fronter er kun til internt bruk.

Videre foreslår Programrådet for 1.avdeling at alle godkjente obligatoriske aktiviteter skal ha en gyldighet i 3 år. Er obligatoriske øvelser gjennomført og bestått har ikke studentene krav til å gjennomføre disse på nytt. Dette er særlig viktig i forbindelse med bl.a. PBL hvor noe av hensikten er å komme uforberedt til første PBL-gruppe. Dersom PBL-gruppen inneholder studenter som allerede har gjennomført PBL-undervisningen, faller mye av hensikten med undervisningen bort.

I emnene FARM1110 og FARM1140 (Farmakologi, fysiologi og cellebiologi 1 og 2) innføres det at 20% av de obligatoriske øvelsene (laboratorierapporter og prosjektoppgave) inngår som del av den endelige sluttkarakteren i emnene, og den skriftlige avsluttende eksamen teller 80%. Siden karakterer gir rett til å kunne klage, bør ikke karakter benyttes. Istedenfor foreslås det å benytte tilbakemelding «meget god», «middel godt», «svak» og «ikke godkjent». Videre er det kun mulig å levere inn en oppgave en gang så lenge denne er godkjent. Når øvelsene teller inn i karakteren må de fastvitenskapelige inn i rettingen av øvelsene. Her må det settes rutiner og kjøreregler.

Emnebeskrivelsene må også etter hvert oversettes til engelsk.

Semesterkomiteer for 1.året må nå komme i gang med videre planlegging. Programrådsleder for 1.avdeling sender ut en «doodle» til emneledere for de 6 første semestrene.

Vedtak: Emnebeskrivelsene for emnene i de to første semestrene i den reviderte studieplanen ble endelig godkjent og videresendes til MN-fakultetet for oppretting.

    Obligatoriske aktiviteter i revidert studieplan skal ha en gyldighet på 3 år.

Sak-SU 35-16 Forslag til masteremner for ekstern sensurering H16/V17 (vedtakssak)

Programrådet for 2.avdeling har diskutert hvilke emner på masternivå som vil ha nytte av å ha ekstern sensurering, og de har kommet med forslag til følgende emner:

  • FRM4110 – Anvendt statistikk for farmasøyter (V17)
  • FRM5410/FRM5440 - Farmasøytiske naturstoffer/Utvalgte farmasøytiske naturstoffer (V17)
  • FRM5530 – Målstyring av legemidler (V17)
  • FRM5710 – Farmakologi videregående (V17)
  • FRM5210 – Organisk kjemisk basert legemiddelvitenskap (H16)
  • FRM5760 – Videregående farmakoterapi – kompliserte legemiddelregimer (H16)

Vedtak: Studieutvalget støtter det fremlagte forslaget for emner på masternivå som det foreslås ekstern sensurering på. På bakgrunn av kort frist foreslås det at emner satt opp med ekstern sensur H16 flyttes til H17.

Sak-SU 36-16 Videre arbeid med revidering av studieplanen for masterdelen av studiet og studieretninger (diskusjonssak/vedtakssak)

Diskusjonen om innføring av studieretninger på masternivå fortsatte. Studieutvalget ser at det er problematisk at mange fagområder ikke naturlig opplever at de hører inn under en av de foreslåtte studieretningene. Det kommer stadig tilbakemeldinger fra flere fagområder om at de ønsker at studieretningene skal være de 7 fagområdene ved instituttet. Dette er ikke mulig da MN-fakultetet har gitt føringer på at de ikke skal være flere enn 3-5 studieretninger, og dette er derfor ikke en aktuell problemstilling.

Videre ser Studieutvalget at den foreslåtte retningen «Legemiddelvitenskap og teknologi» vil bli en svært bred studieretning med stor faglig spredning i masteroppgavene som vil ligge under studieretningen. Dette gjør at det vil bli vanskelig å få en helhetlig faglig profil på studieretningen innenfor de 15 studiepoengene, i tillegg til masteroppgaven, som er til rådighet. Dessuten vil studieretningene innen «Klinisk farmasi» og «Folkehelse og global farmasi» bli veldig små sammenlignet med denne studieretningen.

Med den nye oppbygningen i den reviderte studieplanen, hvor 8.semester er satt av som et utviklingssemester, vil det også bli vanskelig å tilby en skikkelig pakke av masteremner innen «Klinisk farmasi». I tillegg kommer det at vi er et helseprofesjonsstudium som skal ende rett til autorisasjon som autorisert helsepersonell. Dette gjør at utdanningen i stor grad er enhetlig for alle studentene.

Det kom også innspill fra studentene om at studieretninger har lite å si i forhold til rekruttering av nye studenter. Studentene har snakket med bachelorstudenter ved fysikk, og der har studieretningene mer å si for bachelorstudentene i forhold til hvilke valgfrie emner de må velge på bachelornivå for videre studier på masternivå.

Vedtak: Studieutvalget velger å ikke ha studieretninger i revidert studieplan.

Eventuelt;

Sak-SU 37-16 Pilotprosjekt om tverrfaglig samarbeidslæring i klinikken (orientering)

UiO gjennomførte i september et pilotprosjekt om tverrfaglig samarbeidslæring ute i klinikken. Pilotprosjektet ble gjennomført på Tåsen helsehus. To studenter fra utdanningene innen farmasi, medisin, odontologi, psykologi og geriatrisk sykepleie ble delt inn i to team. Hvert team fikk tildelt en innelagt pasient, som de undersøkte og hadde samtale med innenfor hver helseprofesjons fokusområde. De ble deretter enige om en handlingsplan som ble kommunisert til det behandlende teamet på helsehuset. En oppsummering av erfaringene fra denne piloten med ansvarlige personer fra de ulike utdanningene skal finne sted medio oktober og det skal da avklares om dette skal foregå i større målestokk neste år.

Publisert 21. okt. 2016 08:35 - Sist endret 21. mars 2022 08:17