Referat 15. februar 2016

Mandag 15. februar kl.08.30-10.00, Rom 338, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Jonassen og Tor Gjøen.

Ikke til stede: Karen Sofie Grut og Marianne Dale.

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo.


SAKSLISTE:

Sak-SU 1-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En vedtakssak og en diskusjonssak ble meldt inn under eventuelt.

Sak-SU 2-16 Referat fra møtet 10.12.16

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 3-16 Kort orientering om Studiebarometeret 2015

Studiebarometeret for 2015 er nå publisert. Undersøkelsen gikk, som i 2013 og 2014, ut til 2 og 5 års studenter. I år var det 46 % av de inviterte studentene våre som svarte på undersøkelsen, en økning på 23 % fra 2014.

Tilbakemeldingene fra studentene våre er gjennomgående sammenfallende med tilbakemeldingene i 2013 og 2014. De er godt fornøyde med studiet og opplever studiet som krevende og arbeidsrettet, men de opplever at de har liten påvirkning på studiet. Studentene er videre godt fornøyde med bruken av podcast og de gir tilbakemelding på at de ønsker at alle skal podcaste forelesningene sine.

Læringsmiljøet og spesielt undervisningslokaler/IT-ressurser, oppleves som noe av det som er mindre bra. På bakgrunn av at vi har «vokst» ut av lokalene våre anser Studieutvalget dette som naturlig. Det ble også gitt tilbakemelding på at de tverrfaglige emnene, og spesielt tverrfaglige eksamener, er vanskelige. Her vil det skje endringer i forbindelse med innføringen av den reviderte studieplanen f.o.m. høsten 2017.

Sak-SU 4-16 Innspill til språklige endringer til «Masterprogrammet i farmasi» (vedtakssak)

Det har kommet innspill om noen mindre språklige endringer til «Masterprogrammet i farmasi». Studieutvalget diskuterte innspillene og er enig i at de foreslåtte endringene vil være en mer korrekt ordbruk fra en farmasøyts ståsted. Samtidig anser Studieutvalget det som viktig å huske at målgruppen vi ønsker å treffe er 17-18 åringer og at det er derfor viktig å benytte et språk som de enkelt forstår.

Vedtak: Studieutvalget tar innspillene til etterretning, men anser det som mest hensiktsmessig å beholde den nåværende ordlyden i «Masterprogrammet i farmasi».

Sak-SU 5-16 Gjennomgang av tilbakemeldingene fra emnekomiteene på emnene i de 6 første semestrene i revidert studieplan

Farmasøytisk institutt hadde frist til 15.februar på å gi tilbakemelding på bestilling fra MN-fakultetet angående emnematrise og emneopplysninger for de 6 første semestrene av revidert studieplan. Emnekomiteene i de 6 første semestrene hadde frist 10. februar på å sende inn tilbakemelding på tabell 3 i denne bestillingen til Studieutvalget. I tabell 3 skulle følgende fylles ut; emnetittel, emneeierinstitutt, obligatoriske forkunnskaper, anbefalte forkunnskaper, undervisningssemester, overlapp/forhold gamle nye emner og når emnet undervises første gang (år/semester).

Studieutvalget gikk igjennom tilbakemeldingene fra emnekomiteene. Mindre endringer ble gjort for å oppnå en helhetlig form i de innsendte tabellene. Hovedsakelig gjaldt dette obligatoriske og anbefalte forkunnskaper hvor det anses som viktig å ha felles føringer.

Studieutvalget er av den oppfatningen at det er viktig å skille mellom hva som må være godkjent/bestått for å følge et gitt emne og hva som anbefales. Dette vil i større grad kunne muliggjøre for studentene å fortsette på studiet selv om de har strøket i et emne, med andre ord at de ikke dumper. Samtidig er det viktig at studentene ikke spekulerer og får altfor mange hengefag. Det legges derfor opp til at emner tidligere i studiet blir obligatoriske jo lenger utover i studiet en kommer og at alle emner må være bestått før studentene går ut i praksis i 6 semester.

Det kom inn et forslag om å endre det tentative studieretningsnavnet på Legemiddel- innovasjon til Master i farmasøytisk teknologi og innovasjon. Studieutvalget er enig i at det nåværende forslaget til navn på studieretning ikke er perfekt og vil jobbe videre med navnet. Samtidig er Studieutvalget av den oppfatningen at det er viktig ikke å snevre inn studieretningen. Dette da det til dels er svært forskjellige fagområder som skal kunne omfattes av studieretningen. Det anses videre som viktig at det ikke blir for mange studieretninger slik at en havner opp med en studieretning for hvert fagområde.

Studieutvalget stiller også et spørsmålstegn i forhold til hvordan fagdelen «lovkunnskap» fordeles innad mellom emnene Farmasøyten, pasienten og samfunnet (1.semester) og Legemiddelbruk og folkehelse (5. semester) og anser det som viktig at denne fordeles i forhold til studentens progresjon. Lovkunnskap som omhandler legemidler kan gjerne legges til 1.semester og emnet Farmasøyten, pasienten og samfunnet, men det er viktig at lovkunnskap som omhandler farmasøytisk praksis, utleveringsbestemmelser m.m., legges til emnet Legemiddelbruk og folkehelse i 5. semester, dvs. semesteret før studentene går ut i praksis.

Utdanningsleder tar kontakt med fagmiljøet for å undersøke dette nærmere.

Sak-SU 6-16 Emnekoder i den nye studieplanen (orientering m/diskusjon)

På bakgrunn av de store endringene som skjer i den reviderte studieplan med hensyn på både emnenes faglige sammensetning, samt undervisningssemester, er Studieutvalget av den oppfatningen at det mest fornuftige er å innføre nye prefikser/ emnekoder for den nye studieplanen. Nye prefikser må godkjennes av UiO sentralt.

Av prefikser er FARM og FAR foreslått, med FARM som det foretrukne. FARM og FAR benyttes allerede ved andre utdanningsinstitusjoner i Norge, det må derfor undersøkes om vi dermed kan benytte oss av en av disse. Forslag til prefikser er sendt til MN-fakultetet for videre behandling.

Sak-SU 7-16 Overgangsordninger for forsinkede studenter på gammel studieplan.

Utsatt til neste møte.

 

Eventuelt;

Sak-SU 8-16 Søknad om endring av sammensetning av emnekomiteer (galenisk) i ny studieplan (vedtakssak)

Fagområdet har sett på sammensetningene av emnekomiteene i emnene Legemiddelteknologi og biofarmasi og Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon av legemidler og ønsker å utvide emnekomiteene fra 3 til fire medlemmer.

For emnet Legemiddelteknologi og biofarmasi er det ønsket at Sverre Arne Sande går inn som nytt medlem. Emnekomiteen vil da bestå av Helene Jonassen, Ingunn Tho, Sverre Arne Sande og Gro Smistad (leder).

For emnet Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon er det ønsket at Gro Smistad går inn som nytt medlem. Emnekomiteen vil da bestå av Helene Jonassen, Ingunn Tho, Gro Smistad og Marianne Hiorth (leder).

Vedtak: Studieutvalget godkjenner søknaden til endringer i sammensetningen av emnekomiteene for Legemiddelteknologi og biofarmasi og Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon.

Sak-SU 9-16 Obligatoriske aktiviteter for Jevngodstudenter (diskusjonssak)

Utsatt til neste møte.

Publisert 10. mars 2016 12:24 - Sist endret 10. feb. 2021 13:55