Referat 16 .juni 2016

Torsdag 16. juni kl.10.00-12.30, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Tilstede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Jo Klaveness, Hege Thoresen, Gro Smistad, Helene Johansen, Tor Gjøen og Margrete Kristiansen (studentrepresentant).

Ikke tilstede: Karen Sofie Grut og Marianne Dale.

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 14-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-SU 15-16 Referat fra møtet 04.03.16

Godkjent på sirkulasjon

Sak-SU 16-16 Referat og orienteringssaker

  1. Deltakelse i obligatoriske aktiviteter for Jevngodstudenter(orientering) På bakgrunn av dårlig oppmøte fra jevngodstudentene på obligatoriske aktiviteter (f.eks. PBL-grupper) og ulik håndteringen av dette, har det vært et ønske om felles føringer. På bakgrunn av at obligatoriske øvelser er ferdighetsmål studentene våre skal oppnå, er det bestemt at jevngodstudentene skal behandles på lik linje som våre ordinære studenter. Dette betyr at ved for mye fravær fra obligatorisk undervisning, vil ikke denne bli godkjent, og studentene det gjelder vil ikke få mulighet til å gå opp til eksamen.
  2. Kort orientering om nye rutiner i forbindelse med fordeling av internsensor på masteroppgaver. Veileder avtaler eksamensdato med begge sensorer (orientering) Fra og med våren 2017 vil internsensorene bli fordelt/tildelt i februar/mars og før eksamensdato og tidspunkt er fastsatt. Veileder vil være ansvarlig for å avtale tidspunkt med BÅDE intern og ekstern sensor. Bakgrunnen for dette er at det har vist seg vanskelig å fordele de interne sensorene når alle eksamensdatoer er fastsatt i slutten av april. Det sene tidspunktet for fordeling, samt fastsatte datoer/tidspunkt gjør at en ofte ikke har tilgjengelige interne sensorer og at andre vitenskapelige ansatte må påta seg oppdragene. I ytterste konsekvens må fastsatt eksamensdato flyttes.
  3. Kort orientering om administrering og gjennomføring av digital eksamen. Innføringen av digital eksamen er nå i full gang og Farmasøytisk institutt er et av pilotinstituttene ved MN-fakultetet. Det har vist seg å kreve et stort apparat å få gjennomført de digitale eksamenene. MN-fakultetet har nå fått leid Silurveien 2 med plass til nesten 500 studenter hvor de fleste store eksamener vil bli avholdt fra midten av høstsemesteret 2016. Carl Henrik Gørbitz, Kjemisk institutt, har vært ansatt ved MN-fakultetet i 20% stilling som en faglig ressurs i forhold til å utforme eksamensoppgaver m.m. Over Det har vist seg at behovet for både faglige og administrative ressurs er store og MN-fakultetet har derfor bestemt at det skal være en administrativ og en faglig ressurs ved hvert institutt. Den administrative ressursen vil være vedkommende med ansvaret for gjennomføringen av eksamen. Ledelsen ved Farmasøytisk institutt har bestemt at den faglige ressursen (20 % stilling) skal fordeles på de 3 seksjonene ved instituttet, slik at hver seksjon har en faglig ressurs. For Seksjon for farmasi er Helene Jonassen den faglige ressursen, mens Tor Gjøen er faglig ressurs for Seksjon for biovitenskap. Seksjon for farmasøytisk kjemi jobber med å få på plass en faglig ressurs (Etter møtet har Astrid Gjelstad sagt seg villig).

Sak-SU 17-16 Søknad om timehjelpelærermidler i FRM5210 – Organisk kjemisk basert legemiddeldesign (vedtakssak)

Vedtak: Studieutvalget innvilger søknaden om timehjelpelærermidler på kr.10000 til undervisning innenfor molekylmodellering i FRM5210 H16. Dette på bakgrunn av at instituttet pr i dag ikke har undervisnings- eller forskningskompetanse innenfor molekylmodellering.

Sak-SU 18-16 Overordnede LUBer på programnivå for den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi (vedtakssak)

Vedtak: Studieutvalget godkjenner det vedlagte forslaget til LUBer på programnivå for den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi. LUBene er videresendt MN-fakultetet for endelig godkjenning.

Sak-SU 19-16 LUBer på emnenivå for de 6 første semestrene av revidert studieplan (vedtakssak)

Studieutvalget gjennomgikk de reviderte LUBene på emnenivå for alle emner i de 6 første semestrene med hensyn på helhetsperspektivet/samkjøring av LUBene (noe glemt, noe som kanskje bør flyttes til et annet emne, m.m.), om LUBene var dekkende for undervisningen i emnet (f.eks.er ferdighetsmål inkludert i LUBene), språk m.m. Det vil bli gitt tilbakemelding til emnekomiteene om eventuelle kommentar på LUBene fra Studieutvalget.

Frist for innlevering av endelige emnebeskrivelser til MN-fakultetet for studieåret 2017/2018 (de 6 første emnene) er 1.oktober 2016. Før dette skal LUBene på emnenivå for de 6 første semestrene, samt emnebeskrivelsene for de 6 første emnene ha vært igjennom Programrådet for 1.avdeling, før endelig overordnet godkjenning i Studieutvalget. Oppdaterte emnebeskrivelser, med frister for tilbakemelding, sendes emneansvarlige før sommerferien.

Tilbakemeldinger på LUBer på emnenivå i revidert studieplan.

Sak-SU 20-16 Studieretninger på masterdelen av studiet (vedtakssak/diskusjonssak)

Studieutvalget fortsatte diskusjonen om vi skal ha studieretninger i masterdelen av studiet og forslag til navn. I utgangspunktet trenger vi ikke studieretninger, men Studieutvalget er av den oppfatningen at dette kan være positivt i forhold til rekruttering av studenter til studiet bl.a. med å synliggjøre bedre innenfor områder farmasøyter jobber. Studieutvalget er av den oppfatningen at vi ikke skal ha flere enn 3 – 5 studieretninger, og at vi ikke skal ende opp med studieretninger med samme navn som de 7 fagområdene ved instituttet. Det er kommende studenter vi ønsker å nå, med andre ord dagens 17-19 åringer og ikke nødvendigvis de vitenskapelig ansatte. Det er enighet om at det er viktig at studieregningsnavnene er legemiddel/farmasi rettet, siden det er dette vi utdanner studentene innenfor. Det er derfor viktig at navnsettingen reflekterer dette.

Forslag til studieretninger er 1) Legemiddelteknologi og innovasjon, 2) Global farmasi og 3) Pasientrettet farmasi. Vi fortsetter diskusjonen i Studieutvalget over sommeren. Studentrepresentanten tar forslaget videre i studentgruppen og kommer tilbake med innspill.

Sak-SU 21-16 Videre arbeid med oppnevning av medlemmer i Programrådgivergruppen ved instituttet (diskusjonssak/vedtakssak)

Det har nå kommet inn forslag til 3 aktuelle kandidater til medlemmer i Programrådgivergruppen som skal opprettes for Farmasøytisk institutt.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de innkommende forslagene. Vi går nå i gang med å innhente nødvendig informasjon/bakgrunnsmateriale for videre forespørsel om de aktuelle kandidatene sier seg villige til å påta seg vervet.

Sak-SU 22-16 Rutiner for ekstern sensur av ordinære emner i nåværende og revidert studieplan (diskusjonssak)

Studieutvalget diskuterte de nye «Veiledende retningslinjer for sensuring» fra UHR. I henhold til retningslinjene skal 1/3 av alle skriftlige oppgaver sensureres av en ekstern sensor, for store emner kan en bestemme at kun en andel av besvarelsene sensurers, slik at alle emner i løpet av en treårsperiode har vært sensurert har hatt ekstern sensur. Pr i dag har vi benyttet ekstern sensurering i liten grad som følge av en stor grad av tverrfaglige emner, noe som har gjort ekstern sensurering vanskelig.

Vedtak: På bakgrunn av at Programrådene er ansvarlig for kvalitetssikringen av emner og derfor har best oversikt over hvor ekstern sensurering er ønskelig, sender Studieutvalget saken videre og ber Programrådene om at det utarbeides en plan over hvilke emner det er ønskelig/behov for ekstern sensurering og tidsplan for dette.

Eventuelt;

Neste møte i Studieutvalget er 25.august kl.12-14 Grupperom 298B Farmasøytisk institutt

Publisert 4. juli 2016 10:47 - Sist endret 10. feb. 2021 14:03