Referat 25. august 2016

Torsdag 25. august kl.12.00-14.00, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen, Helle Wangensteen, Margrete Kristiansen, Marianne Dale og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Jo Klaveness og Hege Thoresen 


SAKSLISTE

Sak-SU 23-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En vedtakssak og en orienteringssak ble meldt inn.

Sak-SU 24-16 Referat fra møtet 16.06.16

Godkjent på sirkulasjon 30.juni 2016.

Det kom innspill om at en tabell med oversikt over tilbakemeldinger på LUBer på emnenivå i revidert studieplan som var lagt ved referatet fra møte i Studieutvalget 16.juni ikke var lagt ut på nett. Det var enighet i at denne også skal legges på nett.

Sak-SU 25-16 Referat og orienteringssaker

a) Orientering om «Notat om omfang undervisning» fra MN-fakultetet.

MN-fakultetet har utarbeidet et notat om omfang i undervisningen i forbindelse med InterAct-prosessen og det pågående arbeidet med undervisning- og eksamensformer. MN-fakultetet forholder seg til retningslinjer og frister som gjelder i forhold til undervisningen (omfang, arbeidsbelastning, semestrenes varighet m.m.), samtidig som det innenfor disse rammene legges opp til fleksibilitet da emner har ulike undervisningsbehov. Notat er i overenstemmelse med tidligere vedtak i Studieutvalget ved instituttet (Sak-SU 63-15).

b) Orientering om status for oppnevning av Programrådgivergruppen v/Hege C.

Invitasjon til deltagelse i Programrådgivergruppen ble sendt ut til 3 aktuelle kandidater før sommeren. Vi har fått positiv tilbakemelding fra Liv Mathiesen og venter fremdeles på tilbakemelding fra de to forespurte kandidatene fra Uppsala og Gøteborg.

c) Orientering om poenggrenser for opptaket 2016 v/Hege C.

Det gikk ut tilbud om studieplass til 125 stykker, hvorav ca. 95 takker ja til studieplass og (ca.) 80 møter opp første dagen. Det er nå 74 studenter på første kullet.

Etter hoppet i poenggrenser i 2015 er poenggrensene tilsvarende som i fjor, dvs. 51,2 for søkere med førstegangsvitnemål og 52,2 i ordinær kvote. Det er nå poenggrenser for å komme inn på alle farmasiutdanningene i Norge.

d) Referat fra Programseminaret for de nye studentene 22.-23.august v/Hege C.

Det ble arrangert Programseminar for nye studenter for 4 år på rad 22. og 23. august. Tom C. og Nina W. fra administrasjonen, sammen med Anders V, Hege C, Trine G. H. og Anne Gerd G. fra de vitenskapelige dro på tur med studentene.

Programmet på seminaret bestod av bli-kjent tester (som alle handler om å bli kjent og bli trygge på hverandre), informasjon om arbeidsrutiner og tips for å takle studiehverdagen og faglige inspirasjonsforedrag av både studenter, PhD-studenter, faddere og vitenskapelige ansatte. I tillegg holdt Solveig Vist, som er klinisk farmasøyt, et inspirasjonsforedrag for å belyse hva man kan arbeide med etter endt studium.

Sak-SU 26-16 Søknad om endring av medlemmer i emnekomiteer fra Seksjon for biovitenskap (vedtakssak)

Seksjon for biovitenskap søker om endring av medlemmer i emnekomiteer i revidert studieplan som følge av endringer i bemanningen.

Harald Thidemann Johansen utgår og Eili Tranheim Kase inngår som medlem i emnekomiteene:

  • FARM1100 – Farmakologi, fysiologi og cellebiologi 1
  • FARM1140 – Farmakologi, fysiologi og cellebiologi 2
  • FARM2210 – Legemiddelkjemi

Monica Hermann utgår og Arild Rustan inngår som medlem i emnekomiteene:

  • FARM2110 – Farmakoterapi 1
  • FARM3110 – Farmakoterapi 2

Hege Christensen overtar som emneansvarlig etter Monica Hermann i FARM2110 – Farmakoterapi 1.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte endringene i emnekomiteene.

Sak-SU 27-16 Endelige LUBer på emnenivå for FARM1100 - Farmasøytisk kjemi (vedtakssak)

Studieutvalget gikk igjennom det reviderte forslaget til LUBer på emnenivå for FARM1100 – Farmasøytisk kjemi. Studieutvalget synes LUBene har blitt veldig gode, og ser at ferdighetsmål nå er inkludert i disse.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak det innsendte forslaget til LUBer på emnenivå i FARM1100 – Farmasøytisk kjemi.

Sak-SU 28-16 Studieretninger på masterdelen i revidert studieplan forts. fra Sak-SU 20-16 (vedtakssak/diskusjonssak).

Studieutvalget anser det som viktig at alle masteroppgaver innenfor instituttets fagområder lett kan plasseres innenfor en av studieretningene. Det har vært diskutert ute på seksjonene om vi skal ha studieretninger og navnsettingen av disse. Tilbakemeldingene på innføring av studieretninger er generelt positive, men det vektlegges at det må være en reell faglig forskjell mellom de ulike retningene slik at de har en faktisk funksjon. Hvordan vi skal få til dette må diskuteres videre når vi nå starter opp studieplanrevisjonen for masterdelen av studiet.

Forslagene til studieretninger som var oppe til diskusjon på seksjonene var:

  1. Legemiddelteknologi og innovasjon
  2. Global farmasi
  3. Pasientrettet farmasi

Det kom inn en del innspill på navnendringer. På bakgrunn av innspillene foreslår Studieutvalget følgende studieretninger for videre diskusjon:

  1. Legemiddelvitenskap og teknologi
  2. Global farmasi og folkehelse
  3. Klinisk farmasi

Studentrepresentantene ga tilbakemelding på at de ikke tror at studieretninger vil spille inn på rekruttering til farmasistudiet. Det som gjorde at de valgte dette studiet og fant det interessant, var den tverrfaglige kombinasjonen av kjemi, biologi og helsefag.

Eventuelt;

Sak-SU 29-16 Tekst til Studiekatalogen(vedtakssak)

I forbindelse med InterAct og nettpresentasjoner av de reviderte studieprogrammene har det den siste tiden vært intens jobbing med teksten til «Kort om emnet», som er grunnlaget for teksten til Studiekatalogen. MN-fakultetet har på bakgrunn av «Kort om emnet» kuttet ned teksten til Studiekatalogen til 2500 tegn og har bedt om tilbakemelding på denne. Studieutvalget gikk igjennom teksten og kom med forslag til mindre endringer i samarbeid med Profileringsutvalget.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak MN-fakultetets utkast til Studiekatalogtekst med de foreslåtte endringene og synes teksten har blitt bra.

Sak-SU 30-16 Videre arbeid med nettsiden «Hva lærer du?» (orienteringssak)

MN-fakultetet starter nå opp arbeidet med nettsiden «Hva lærer du?». Dette er de overordnede LUBene på Programnivå og omfatter kunnskap, ferdigheter og generelle ferdigheter. Studieutvalget har jobbet med denne i 2 år, og denne skal nå tilpasses nettet og studentene. Utover høsten vil MN-fakultetet bl.a. arrangere arbeidsstuer hvor det vil bli jobbet mer med å harmonisere tekstene på tvers av instituttene.

Neste møte i Studieutvalget er fredag 30.september kl.09.00 -11.00, Grupperom 2, Georg Sverdrups hus.

Publisert 26. sep. 2016 14:42 - Sist endret 21. mars 2022 08:15