Referat 4. mars 2016

Fredag 4. mars kl.10.00-12.00, Rom 338, Farmasøytisk institutt

Til stede: Hege Christensen, Harald Thidemann Johansen, Gro Smistad, Helene Jonassen, Tor Gjøen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Jo Klaveness, Hege Thoresen, Karen Sofie Grut og Marianne Dale 


SAKSLISTE

Sak-SU 10-16 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-SU 11-16 Referat fra møtet 15.02.16

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 12-16 Overgangsordninger for forsinkede studenter på gammel studieplan (diskusjon)

Utdanningsleder ga en kort orientert av fristene satt av MN-fakultetet for det videre arbeidet med overgangsordningene:

  • 1.april: saksbehandling av emnematrise og overgangsordninger ferdigstilt.
  • 15.april: overgangsordninger vedtatt ved instituttet.
  • 1.juni (i god tid før dette): overgangsordninger kommunisert til studentene som søker opptak til studiet. Disse studentene vil være siste kull på den gamle studieplanen.

Det har vist seg å være vanskelige å få på plass komplette løsninger for overgangsordninger på det nåværende tidspunkt, siden arbeidet med utviklingen av emnene pågår for fullt. For ikke å båndlegge den kreative prosessen i forbindelse med dette arbeidet vil det viktigste i første omgang være å få på plass de mest vanlige overgangsordningene for programmet. Det vektlegges at det er viktig at overgangsordningene er robuste og holder seg over tid.

Det fremlagte forslaget til utkast over overgangsordninger baserer seg på følgende hovedprinsipper:

  1. Studenter som har rett på permisjon fra studiet skal ikke bli forsinket eller måtte ta flere studiepoeng som følge av overgang fra gammel til ny studieplan.
  2. Studieutvalget anser det som viktig at studenter som blir forsinket i studiet sitt fort kommer over på et nytt kull slik at de har et kull de følger undervisningen sammen med.
  3. Studenter som blir forsinket i studiet sitt vil bli overført fra gammel til ny studieplan gjennom et innpassingssemester hvor det legges opp til overgangsemner som skal dekke inn de viktigste faglige manglende f.eks. ferdighetsmål, nødvendig kunnskap for videre studier på ny studieplan m.m. Rene overgangsemnene foreslås lagt opp som selvstudium m/gruppeundervisning.
  4. Overgangsemnene er IKKE for å gjøre innpassing av emner tatt i gammel studieplan identisk med resterende emner i ny studieplan.
  5. Innpassingssemesteret skal være på 30 studiepoeng da studentene skal komme ut med en Master i farmasi på 300 studiepoeng.
  6. Studenter som starter opp på studiet høsten 2016 og som stryker på ny/utsatt eksamen på emner på gammel studieplan, vil få mulighet til å følge studiet videre og ta ny eksamen på et senere tidspunkt.
  7. Det er anledning til å avlegge avsluttende eksamen etter gammel ordning i 2 år etter at ny ordning trer i kraft.
  8. Det er ikke anledning til tilpassede studieløp for enkeltstudenter. Dette sier MN-fakultetet entydig nei til.

Forslaget til overgangsordninger ble gjennomgått av Studieutvalget og det ble gjort en del endringer i det faglige innholdet (hva som mangler mellom gammel og ny studieplan) i de foreslåtte overgangsemnene, samt strukturen til innpassingssemesteret, generelt legges det opp til emner av 5 og 10 studiepoeng størrelse. Det vil ikke være mulig å opprette emner av små omfang. Endringene er ikke endelige og endelig innhold må diskuteres nærmere av alle involverte i emnene det gjelder. Emner hvor studentene allerede har tatt deler i gammel studieplan vil reduseres i antall studiepoeng slik at det blir plass til overgangsemner innenfor de 30 studiepoengene pr semester.

MN-fakultetet vektlegger viktigheten av å se «litt stort på det» i overgangen fra gammel til ny studieplan, men det er samtidig viktig at vi påser at studentene har gjennomført undervisning og evaluering knyttet til ferdighetsmålene som kreves og at de har nødvendig kunnskap for videre studier.

Plasseringen av lovkunnskap ble diskutert nærmere. Studieutvalget anser lovkunnskap som en naturlig del av fagområdet samfunnsfarmasi, med unntak av enkelte lover/forskrifter som naturlig hører innunder produksjon av legemidler, og følgelig må den resterende lovkunnskapen plasseres innenfor de samfunnsfarmasøytiske emnene på 1., 5. og 6. semester. Studieutvalget er av den oppfatningen at lovkunnskap knyttet til farmasøytisk praksis bør undervises nær eller i praksisperioden.

Sak-SU 13-16 Obligatoriske aktiviteter for Jevngodstudenter (diskusjonssak)

Utsatt til neste møte.

Sak-SU 14-16 Endring av frist for innlevering av politiattest (vedtakssak)

Utsatt til neste møte.

 

Eventuelt;

Det ble orientert om to store fagpolitiske saker som er viktige for farmasi og som gir føringer innenfor UHR-systemet. Dette gjelder «Felles innhold» og «Kvalitet i praksisfeltet». Når det gjelder praksisområdet har en nasjonal gruppe utarbeidet en rapport som peker på behovet for at studentene må ha opphold i spesialisthelsetjenesten under praksisperioden. Vi må diskutere hvordan dette kan gjøres i revidert studieplan både ved å få noe praksis i spesialisthelsetjenesten i løpet av praksistiden, men også ved en mulig pasientrettet undervisning i 7-semester i det obligatoriske emnet i videregående farmakoterapi og væsketerapi.

Publisert 18. mars 2016 15:19 - Sist endret 10. feb. 2021 14:00