Møteinnkalling 18. august 2017

Fredag 18. august 2017 kl.12-14.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt


SAKSLISTE

Sak-UU 47 -17 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Sak-UU 48-17 Referat fra møtet 13.06.17

Godkjent på sirkulasjon

Sak-UU 49-17 Referat og orienteringssaker

a) Orientering om semesterstart og Programseminar på Sundvollen for de nye studentene v/Gro (orientering)

Velkomstuken for de nye studentene er nå snart over og 21 og 22.august er det Programseminar på Sundvollen.

b) Kort orientering om møte med Realfagsbiblioteket og hva de kan tilby studentene v/Gro

Sak-UU 50-17 Videre arbeid med emnebeskrivelsene for de 7 første semestrene av revidert studieplan (diskusjonssak)

Engelske emnebeskrivelser for de 3 første årene

Innen 1.oktober skal engelske emnebeskrivelser for emnene FARM1100 til og med FARM3130 være publisert på nett. Emneansvarlige må innen onsdag 13.september oversette «Kort om emnet», «Hva lærer du?», «Undervisning» og «Eksamen». Resten er i stor grad standardtekster som allerede ligger inne på engelsk. Det vil bli sendt ut e-post angående dette til emneansvarlige. Emnebeskrivelsene skal ikke sendes til MN fakultetet for godkjenning. Det skal kun gis tilbakemelding på at de engelske emnebeskrivelsene er publisert på nett innen fristen 1.oktober.

Emner i 7.semester

Emnebeskrivelsene for FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling, FARM4110 – Videregående biofarmasi og formuleringsteknologi og FARM4120 – Utvikling av legemidler må nå på plass i løpet av høsten. Det er derfor viktig at emnekomiteene nå kommer i gang. Før emnebeskrivelsene oversendes til MN-fakultetet skal de være godkjent av Programrådet for 2.avdeling og Utdanningsutvalget.

Rene overgangsemner

Vi har fire rene overgangsemner av 10 studiepoeng som nå må på plass. Dette gjelder spesielt det første emnet FARM1190 – Overgangsemne 1 som etter planen skal bli avholdt første gang våren 2018.

Sak-UU 51-17 Bestilling til Programrådgivergruppen (diskusjonssak/vedtakssak)

Møte med Programrådgivergruppen er 25.oktober. I den forbindelse trenger vi å få på plass bestillingen til Programrådgivergruppen, slik at gruppen kan komme i gang med arbeidet sitt. En av hovedoppgavene til den eksterne Programrådgivergruppen er å stimulere programråd og programrådsleder til kritisk tenkning rundt hvordan programmet fungerer. I første omgang vil dette antakeligvis være å vurdere den reviderte studieplanen og hva vi ønsker å få tilbakemelding på.

MN fakultetet har utarbeidet revidert mandat og retningslinjer for de eksterne programrådgiverne se: http://www.mn.uio.no/om/organisasjon/adm/prosjekter/interact/programrevisjonen/utvalg-og-roller-for-utdanning-ved-mn-fakultetet1.html

Liv Mathiesen har takket ja til en stilling her ved Farmasøytisk institutt. Hun går derfor ut av Programrådgivergruppen. Vi trenger derfor forslag til erstatning, gjerne utenfor UH-sektoren.

Sak-UU 52-17 Strykgrense for emner i revidert studieplan – (forts. Sak-UU 33-17 og Sak-SU 42-17) (diskusjonssak)

Det var kun Seksjon for biovitenskap som ga tilbakemelding Sak-UU 33-17 – Strykgrense for emner i revidert studieplan fra møte i Utdanningsutvalget 15.mai 2017. Utdanningsutvalget ønsker tilbakemelding også fra Seksjon for farmasøytisk kjemi og Seksjon for farmasi. Det er viktig at bestått-grensen settes slik at studenten av faglærer anses som faglig skikket for videre studier og yrkesutøvelse. Dette gjelder alle emner. Hvordan sikrer vi dette?

Eventuelt;

Publisert 5. juli 2017 12:44 - Sist endret 10. feb. 2021 14:28