Møtereferat 15. mai 2017

Mandag 15. mai 2017 kl.10-12.30, Seminarrom 232, Helga Engs hus

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Leon Reubsaet, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Maren Levernæs, Marianne Dale og Margrethe Kristiansen

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 29-17 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En vedtakssak og en orienteringssak ble meldt inn under eventuelt.

Sak-SU 30-17 Referat fra møtet 03.04.17

Godkjent på sirkulasjon

Sak-SU 31-17 Referat og orienteringssaker

a) Tildeling av Studiekvalitetsmidler 2017 v/Gro (orientering)

MN-fakultetet har nå fordelt Studiekvalitetsmidlene 2017 på tilsammen 2,6 mill.kr. Farmasøytisk institutt fikk tildelt 234 000 kr. som går til prosjektene:

  1. Utarbeidelse av videoer til undervisning og eksamen i FARM2120 og FARM2150 – 16 000 kr
  2. Fadderaktiviteter, diverse fadderuke – 23 000 kr
  3. Sampraks-prosjektet – 180 000 kr
  4. Farmasi, gutter, miljø, karriere (og forskning) – 26 000 kr

b) MN-fakultetets videre arbeid med den profesjonelle kompetansen gjennom emnene/LUBene v/Gro (orientering)

Den profesjonelle kompetansen er en viktig del av utdanningen. Det er derfor viktig at denne kommer tydelige fram i emnelubene og at det er en progresjon gjennom studiet. MN-fakultetet har derfor startet opp dette arbeidet bl.a. med å avholde en workshop for alle emneansvarlige på emner i 1.semester med oppstart høsten 2017. Workshopen skulle blant annet bevisstgjøre de emneansvalige på den profesjonelle kompetansen i emnene og hvordan oppøve studentene i denne. Det planlegges avholdt workshop for 2.semester høsten 2017, 3 semester våren 2018 osv.

Det er utarbeidet en grov oversikt over den profesjonelle kompetansen for de 6 første semestrene av studiet basert på emnelubene. Siden det er viktig å se den profesjonelle kompetansen i sammenheng gjennom hele studiet, og ikke kun emne for emne, ber Studieutvalget Programrådet for 1.avdeling om å gå igjennom oversikten/emnelubene og komme med et forslag på gode profesjonelle luber/bedre formuleringer av lubene, hvor den profesjonelle kompetansen og progresjonen i den kommer tydelig frem, for de 6 første semestrene av studiet.

c) Det videre arbeidet med emnebeskrivelsene for 2. og 3.året i revidert studieplan v/Gro og Kristin (orientering)

Emnebeskrivelsene for 2. og 3. året er nå sendt MN-fakultetet for endelig godkjenning og opprettelse av emner på nett. Dette går nå sin gang og vi venter på tilbakemelding fra MN-fakultetet.

I STUT har det pågått en diskusjon om varigheten av obligatoriske aktiviteter. Dette da denne har variert fra institutt til institutt og mellom emner på samme institutt. Fakultetet ønsker at dette skal bli mest mulig enhetlig, og STUT har bestemt at obligatoriske aktiviteter, innleveringer, lab m.m. skal ha en gyldighet på 3 år.

d) Navnsetting av Studieutvalget v/Gro (orientering)

I henhold til MN-fakultetets organisering av råd og utvalg ved fakultetet skulle Studieutvalget egentlig hete Utdanningsutvalget. Studieutvalget er studiedekanens rådgivende forsamling, og består av fakultetets utdanningsledere, leder for fakultetets studieseksjon, studentrepresentanter og andre sentrale aktører innen utdanning på fakultetet, utpekt av studiedekanen. For å være i overenstemmelse med resten av MN-fakultetet, og for å unngå misforståelser, endrer derfor Studieutvalget ved Farmasøytisk institutt navn til Utdanningsutvalget.

e) Status for det videre arbeidet med utarbeidelse av retningslinjer for veiledning av masterstudenter og retningslinjer for forberedelse av presentasjon av masteroppgaver (Sak-PR 19-17), samt masterporteføljen og plassering av masteremner i revidert studieplan (Sak-PR 18-17) v/Leon (orientering)

Programrådet for 2.avdeling arbeider med å få på plass plasseringen av masteremnene i 8. og 9. semester av den reviderte studieplanen. Leon har laget en oversiktsfigur over masterdelen av studiet, samt en e-post med spørsmål til preferanser for plassering av masteremner. Oversiktsfigur og e-post tas i første omgang ut til seksjonene av Programrådets seksjonsrepresentanter (Hanne, Hedvig og Leon) for en kort presentasjon slik at alle er orientert, før det sendes ut til de emneansvarlige. Frist for tilbakemelding er 23.juni.

Programrådet for 2.avdeling har videre startet opp arbeidet med å utarbeide føringer/retningslinjer for veiledning på masteroppgaven, inkludert den avsluttende presentasjonen av masteroppgaven. Disse føringene vil være på et overordnet nivå. Programrådet anser det som unødvendig å lage svært rigide retningslinjer, da alle studenter er forskjellige og vil trenge ulik veiledning. Programrådet for 2.avdeling trenger tid til å diskutere dette videre.

Føringene bør også kunne benyttes i forbindelse med sensurering av oppgaven da veileder må kunne svare for om studenten har fått mer eller mindre veiledning enn beskrevet i føringene.

På bakgrunn av at vi nå er i gang med vårens eksamensperiode for mastergradseksamener ble det bestemt at for våren 2017 gjelder følgende i forbindelse med forberedelse av presentasjon av masteroppgaven:

«Kandidaten kan diskutere innholdet og struktur på presentasjonen som gis under avsluttende mastergradseksamen. Veileders tilbakemelding bør være på et overordnet nivå».

E-post sendes de vitenskapelig ansatte.

Sak-SU 32-17 Emnebeskrivelse for masteroppgaven (diskusjonssak)

Det fremlagte forslaget ble gjennomgått og enkelte endringer gjort under «Kort og emnet» og «Hva lærer du?». De fleste endringene var av språklig art og forenkling/opprydding i setninger slik at de ble mer forståelige.

Det legges også opp til at studentene i løpet av masteroppgaven skal ha hatt en presentasjon av prosjektet/deler av prosjektet på engelsk. Vi har lite undervisning på engelsk i løpet av studiet, og Studieutvalget ser det derfor som viktig at studentene oppøves i engelsk i løpet av masteroppgaven.

Oppdatert forslag til emnebeskrivelse ble sendt MN-fakultetet innen fristen 22.april.

Sak-SU 33-17 Strykgrense for emner i revidert studieplan (forts. Sak-SU 28-17) (diskusjonssak)

Studieutvalget er av den oppfatningen at beskrivelsene for karakterene D og E ligger på et for lavt faglig nivå i forhold til yrkesutøvelsen som farmasøyt/helsepersonell. Det bør derfor være et mål at andelen studenter som går igjennom studiet med Der og Eer blir lavere, og at skalaen «krympes» for disse karakterene, dvs at færre studenter får karakterene D og E, samtidig som grensene for karakterene C til A opprettholdes.

Med innføringen av digital eksamen må vi i større grad enn tidligere knytte opp poeng eller % - riktig til en gitt karakter. Andre institutter har allerede en praksis for dette og da gjerne med grensen 40 % av oppnåelige poeng for å bestå. På bakgrunn av yrkesutøvelsen som helsepersonell er Studieutvalget av den oppfatning at denne grensen er for lav.

Samtidig ser Studieutvalget at det kan være vanskelig å sette en absolutt grense. Dette er vel så mye en kulturbygning og et fellesprosjekt hvor de ansatte har en felles oppfatning og enighet om hvor en grense skal ligge. En felles oppfatning av at studenten må oppnå 50 – 60 % av maks poeng for å bestå en eksamen bør derfor være et mål. Det har kommet innspill fra Seksjon for farmasøytisk kjemi at en høyere bestått-grense sammenlignet med andre institutter kan være et problem i forhold til innpassing av f.eks. kjemiemner (hvor grensen er på 40 %). Studieutvalget ser at dette kan være et problem, men pr i dag gjelder dette kun for to emner.

Det er også et håp om at en strengere praksis får studentene til å jobbe mer. Det kom tilbakemelding fra studentrepresentantene at de er av den oppfatningen at de fleste studentene allerede jobber mye.

Studieutvalget ser også at det bør gjøres et arbeid i forhold til eksamensoppgavene, slik at disse tester bedre og mer presist om studentene har lært det de skal.

Medlemmene i Studieutvalget tar med dette videre ut til seksjonene for videre diskusjon.

Eventuelt;

Sak-SU 34-17 Emneleder i FRM3030 – Bruk av legemidler, del III (vedtakssak)

Emneleder for FRM3030, Leon Reubsaet, skal ha forskningstermin i 2018. På bakgrunn av undervisningsbelastningen til seksjonene er Studieutvalget av den oppfatningen av ny emneleder i FRM3030 bør komme fra Seksjon for farmasøytisk kjemi.

Vedtak: Utdanningsleder bringer Studieutvalgets oppfatning videre til Ledermøtet.

Sak-SU 35-17 Finn ut – prosjektet (orientering)

Vi har fått en forespørsel fra Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP), Institutt for pedagogikk, om å være med i et prosjekt om kollegaveiledning. Prosjektet består av flere deler hvor kollegaveiledning er en av delene, av andre deler er bl.a. veiledning av masterstudenter. FUP søker i disse dager om midler til gjennomføring av prosjektet. Oppstart vil være våren 2018, og Hege C er kontaktpersonen ved instituttet.

Prosjektet tar sikte på å lage en felles kultur for kollegaveiledning i undervisningen med erfaringsutveksling og avprivatisering av undervisningen, slik at en får en felles plattform og god delingskultur for gjennomføringen av undervisningen. Det legges opp til å lage grupper hvor en får innspill/tilbakemeldinger fra kollegaer på hvordan man gjennomfører undervisningen. FUP kommer inn for å hjelpe og gi innspill til god gruppedynamikk og undervisning. For FAIs deltagelse vil det være et ønske å ha fokus på studentaktiviserende undervisning.

Publisert 6. juni 2017 09:13 - Sist endret 10. feb. 2021 14:23