Møtereferat 16. oktober 2017

Mandag 16. oktober 2017 kl.12.30-15.00, Grupperom 2, Georg Sverdrups hus

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Leon Reubsaet, Tor Gjøen, Maren Levernæs, Helle Wangensteen og Marianne Grebstad Dale

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-UU 65 -17 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En orienteringssak og en vedtakssak ble meldt inn.

Sak-UU 66-17 Referat fra møtet 26.09.17

Godkjent på sirkulasjon

Sak-UU 67-17 Referat og orienteringssaker

a) Gro orienterer fra de siste STUT-møtene m.m.

Digital eksamen og Scantron(system for digital håndtegning)

Løsningen for digital håndtegning, Scantron, fungerer fremdeles ikke optimalt og det er derfor bestemt at løsningen ikke skal benyttes på høstens eksamener. Scantron vil, med all sannsynlighet, være oppe og gå våren 2018. Gruppen for digital eksamen ved instituttet skal ha et møte med MN-fakultetet for en avklaring av hvordan dette vil påvirke høstens digitale eksamener.

REAL-utdanning 2017

Seminaret REAL-utdanning ble avholdt 10.oktober. Målet med seminaret var å legge til rette for erfaringsdeling for god undervisning mellom instituttene, bl.a. ved å vise hva som skjer innen studentaktiviserende undervisning på instituttene, samt presentasjoner av støtteenheter innen undervising som KURT og Naturfagssenteret, som i stor grad er rettet mot skolen, og det nyopprettede Senter for læring og utdanning (SLU), som finnes ved UiO og MN-fakultetet. Senter for læring og utdanning (SLU) er et nyopprettet senter som skal være en koordinerende enhet for undervisning ved UiO. Stillinger fra Faglig enhet for universitetspedagogikk (FUP), Seksjon for digitale medier (DML) og Seksjon for Forskningsstøtte og formidling (FFS) inngår i senteret.

MN-fakultetets ressursside for Aktiv læring finnes her.

Sak-UU 68-17 Oppdatering av mandat for Utdanningsutvalget og Programrådene for 1. og 2.avdeling i henhold til MN-fakultetets mandater (forts. Sak-UU 60-17) (vedtakssak)

En mindre endring ble gjort i forhold til varighet for representantene fra studieadministrasjonen i rådet/utvalgene. Representantene (de valgte) kan ikke sitte i mer enn to perioder av gangen. Siden representantene fra studieadministrasjonen har sekretærfunksjonen som en del av arbeidsoppgavene vil dette vanskelig kunne gjelde. Setningen «Representant fra studieadministrasjonen sitter så lenge det er en del av arbeidsoppgavene» er derfor føyd til mandatene.

Vedtak: Mandatene for Utdanningsutvalget, Programrådet for 1.avdeling og Programrådet for 2.avdeling ble godkjent.

Sak-UU 69-17 Endring av emneleder i FARM2120 – Legemiddelteknologi og biofarmasi (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter endringen av emneleder i FARM2120. Ingunn Tho overtar emnelederansvaret etter Gro Smistad, som vil inngå som ordinært medlem av emnekomiteen.

Sak-UU 70 -17 Reviderte emnekomiteer for FARM1120 – Farmasøyten, pasienten og samfunnet, FARM3120 – Legemiddelbruk og folkehelse og FARM3130 – Farmasøytisk praksis (vedtakssak)

Samfunnsfarmasi søker om endringer i emnekomiteene for FARM1120, FARM3120 og FARM3130:

  • Karin Svensberg går inn som vikarierende emneleder for FARM1120 og FARM3120 2017/2018. Hun vikarierer for Anne Gerd Granås i FARM1120 som er i forskningsopphold 2017/2018 og for Hedvig Nordeng i FARM3120.
  • Åse Ertesvåg er ikke lenger ansatt ved Farmasøytisk institutt. Anne Røv-Johnsen erstatter henne i emnekomiteene for FARM1120 og FARM3130.
  • Liv Mathiesen går inn som medlem i emnekomiteen for FARM3120. Liv Mathiesen er ansatt i full tid, har hovedansvaret for klinisk farmasi ved instituttet og er emneleder for FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling. Ved at hun går inn i emnekomiteen vil hun dermed være bindeledd for klinisk farmasi gjennom studiet.
  • Helle Håkonsen går ut av emnekomiteen i FARM1120. Helle Håkonsen utgår som følge av at legemiddeløkonomien som i utgangspunktet var tenkt inn i FARM1120 nå er flyttet til FARM3120.
  • Rigmor Solberg går inn i emnekomiteen i FARM1120. Dette på bakgrunn av at hun underviser om hud/hudkremer i både FRM1110 og FRM1020 og at det dermed vil være lettere å koordinere undervisningen mellom emnene.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter endringene i emnekomiteene for FARM1120, FARM3120 og FARM3130. Emnekomiteene blir som følger:

FARM1120: Anne Gerd Granås (emneleder), Karin Svensberg (vikarierende emneleder 2017/2018), Anne Røv-Johnsen, Ingunn Björnsdottir, Hilde Frøyland og Rigmor Solberg.

FARM3120: Hedvig Nordeng (emneleder), Karin Svensberg (vikarierende emneleder 2017/2018), Jørgen Huse, Helle Håkonsen, Anne Gerd Granås, Hege Kersten og Liv Mathisen.

FARM3130: Ingunn Björnsdottir (emneleder), Anne Røv-Johnsen, Espen Molden. Kari T. Inngjerdingen og Helene Jonassen.

Sak-UU 71-17 Vikarierende emneleder for FRM3030 – Bruk av legemidler, del III (forts. fra Sak-SU 34-17) (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter at Hilde Barsett vikarierer som emneleder i FRM3030 mens Leon Reubsaet er i forskningsopphold.

Sak-UU 72-17 Bruk av masterstudenter i undervisningen (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget ser at det kan være fornuftig å benytte masterstudenter som hjelpelærere når det ikke foreligger tilstrekkelig med ressurser for gjennomføringen av undervisningen. Spesielt kan dette være til hjelp ved fødselspermisjoner og i overgangsperioden mellom gammel og ny studieplan med en del dobbeltundervisning. Det har tidligere vært god erfaring med å benytte masterstudenter inn i undervisningen.

Dersom masterstudenter benyttes inn i undervisningen må de lønnes som hjelpelærere, og det må utarbeides en kontrakt. Det må også legges opp til at studentene kan få utsatt innleveringsfrist av masteroppgaven, slik at de ikke får kortere tid på denne. Med kontrakten som dokumentasjon kan studenten søke Programrådet for 2.avdeling om utsatt innleveringsfrist. Det anses som viktig at innleveringsfristen settes slik at de kan levere inn og gjennomføre mastergradseksamen i vårsemesteret, eventuelt tidlig i august (juli er undervisningsfri), både i forhold til å kunne søke på stipendiatstillinger og lånekassen.

Sak-UU 73-17 Seminar for emneledere for erfaringsdeling og diskusjon av rutiner rundt godkjenning av obligatoriske undervisning (diskusjonssak)

I forbindelse med opprettingen av nye emner og arbeidet med LUBene ser Utdanningsutvalget behovet for en workshop for erfaringsutveksling omkring hvordan obligatoriske aktiviteter godkjennes. Obligatoriske aktiviteter skal f.eks. være med på å gi studentene nødvendige profesjonelle ferdighetene som kreves i et gitt emne (f.eks. lab og kommunikasjonsferdigheter). Det er derfor viktig med en helhetlig tilnærming i forhold til godkjenning av de ulike obligatoriske aktivitetene slik at studentene ikke får godkjent kursene uten å ha oppfylt LUBene til emnet. Workshopen planlegges avholdt 18.desember og det vil bli sendt ut invitasjon til alle som er involvert i godkjenning av obligatoriske aktiviteter.

Eventuelt;

Sak-UU 74-17 Overgangsemner og bruk av undervisningsmateriale i Fronter (vedtakssak)

Undervisningen i overgangsemnene for studenter som overføres fra gammel til ny studieplan vil i stor grad basere seg på undervisningsmateriale (podcast, powerpointpresentasjoner m.m.) fra tidligere år, der dette er mulig. I den forbindelse har det kommet opp et spørsmål angående «eiendomsrett» på undervisningsmateriale som ligger i Fronter. I rettighetspolitikken til UiO står det: «Materialet skal imidlertid ikke kunne brukes av andre forelesere uten samtykke fra den tilsatte». Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at alle bør stille seg positive til at materialet kan brukes også av andre i forbindelse med overgangsemnene. Ved bruk av materiale fra eksterne forelesere skal disse også kontaktes for eventuelt bruk.

Vedtak: Utdanningsutvalget oppfordrer alle opphavspersoner til undervisningsmateriale som ligger i Fronter, til å stille seg positive til at dette materiale kan brukes i overgangsemner ved forspørsel.

Sak-UU 75-17 Forslag på navn til ekstern Programrådgiver (diskusjonssak)

Vi trenger å få på plass en ny ekstern Programrådgiver etter Liv Mathiesen. Programrådgiveren bør være fra det norske arbeidslivet fordi vi mangler denne kompetansen i gruppen.

Frist for forslag til navn: 10.november 2017. Forslag kan sendes til Kristin Grasmo og Gro Smistad.

Publisert 10. nov. 2017 07:21 - Sist endret 10. feb. 2021 14:33