Møtereferat 26. september 2017

Tirsdag 26. september 2017 kl.09.00-11.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Leon Reubsaet, Tor Gjøen, Maren Levernæs, Helle Wangensteen og Randi Svendsen (studentrepresentant)

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-UU 57 -17 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To diskusjonssaker ble meldt inn.

Sak-UU 58-17 Referat fra møtet 18.08.17

Godkjent på sirkulasjon

Sak-UU 59-17 Referat og orienteringssaker

a) Gro orienterer fra de siste STUT-møtene

Håndtegning i Inspera

Løsningen for håndtegning i Inspera er fremdeles ikke god nok. I forbindelse med skanningen og innleggingen av håndtegningen inn i eksamensoppgaver, er det mulig å skrive inn feil oppgavekode og eksamensinformasjon. Dette kan medføre at håndtegningen ikke blir lagt til eksamensoppgaven og da må gjøres manuelt i etterkant. Det arbeides aktivt med å få på plass en bedre løsning, slik at dette skal være på plass til eksamensperioden før jul.

Nytt system for plagiatkontroll ved UiO

Fra 1.juli tok UiO i bruk et nytt system for plagiatkontroll som heter Urkund. Implementeringen er nå i full gang på MN-fakultetet og det arbeides med å få en oversikt over om systemet greier å registrere matematiske ligninger, matematiske og kjemiske symboler osv. Tom Caspersen er kontaktperson for Urkund ved instituttet. Avtalen med Ephorus er sagt opp og Ephorus er nå faset ut og kan ikke lenger benyttes.

Læringsplattformen Canvas

Høsten 2018 går UiO over til å bruke læringsplattformen Canvas. Våren 2018 vil det derfor bli gjennomført en Canvas-pilot. Emneansvarlige som ønsker å delta i piloten kan melde seg til Andreas Tandberg ved MN-fakultetet innen 28.oktober. Det er allerede flere emneansvarlige ved Farmasøytisk institutt som har meldt seg på piloten.

I forbindelse med innføringen av Canvas, vil Fronter fases ut. Det er derfor viktig at vi er i forkant, så langt det lar seg gjøre, for en «myk» overgang. Dette da det ligger mye undervisningsmateriale i Fronter det kan være viktig å ta vare på, både for undervisere og studenter.

Måleindikatorer for utdanning - MN-fakultetet

MN-fakultetet har utarbeidet et forslag til felles interne måleindikatorer for utdanningen ved fakultetet for å kunne måle «hvor godt MN fungerer» og om tiltak som settes inn m.m. har den ønskede effekten (suksesskriterium). Av målepunkter er f.eks. antall førstevalgssøkere pr studieplass for studenter som har opptak gjennom Samordna opptak, kandidater med utveksling, gjennomstrømning – studiepoengproduksjon og gradsproduksjon m.m.

Sak-UU 60-17 Oppdatering av mandat for Utdanningsutvalget og Programrådene for 1. og 2.avdeling i henhold til MN-fakultetets mandater (diskusjonssak)

Mandatene for Utdanningsutvalget, Programrådet for 1.avdeling og Programrådet for 2.avdeling ble reviderte i forhold til MN-fakultetets mandater for råd og utvalg. For rådet og de to utvalgene inngår nå representanten fra studieadministrasjonen som fullverdig medlem og får dermed stemmerett. Representantene fra studie-administrasjonen fungerer som sekretær.

  • Mandat for Programrådet for 1.avdeling
  • Under kulepunktet «Programrådet har et overordnet ansvar for mottak av nye studenter og for faglig/sosiale tiltak knyttet til programmet» legges Programrådsleder til for en mer aktiv rolle i forbindelse med bl.a. fadderuken. «Programrådet for 1.avdeling og Programrådsleder har et overordnet ansvar for mottak av nye studenter og for faglig/sosiale tiltak knyttet til programmet».
  • Kulepunktet «Programrådet har ansvar for tilrettelegging av integrerte utenlandsopphold og andre internasjonaliseringstiltak i programmet» slettes da utvekslings/utviklingssemesteret i farmasistudiet er lagt til 2.avdeling
  • Kulepunktet «Programrådet for 1.avdeling behandler og fatter enkeltvedtak i studentsaker. Dette skjer i henhold til UiOs studie- og eksamensforskrift og utfyllende regler fastsatt av MN-fakultetet» er endret til «Programrådet for 1.avdeling følger opp studentenes progresjon, inkludert permisjoner og lignende og behandler og fatter enkeltvedtak osv.» .
  • Mandat for Programrådet for 2.avdeling
  • For kulepunktet «Programrådet for 2.avdeling skal påse at nivået på masterprosjektene er kvalitetssikret» er setningen «og godkjenne studentenes studieplan for 2.avdeling» føyd til. «Programrådet for 2.avdeling skal påse at nivået på masterprosjektene er kvalitetssikret og godkjenne studentenes studieplan for 2.avdeling».
  • Kulepunktet «Programrådet for 2.avdeling behandler og fatter enkeltvedtak i studentsaker. Dette skjer i henhold til UiOs studie- og eksamensforskrift og utfyllende regler fastsatt av MN-fakultetet» er endret til «Programrådet for 2.avdeling følger opp studentenes progresjon, inkludert permisjoner og lignende og behandler og fatter enkeltvedtak osv.» .
  • Mandat for Utdanningsutvalget
  • Kulepunktet «Utdanningsutvalget skal etablere og drive arenaer for erfarings- utveksling og diskusjon rundt utdanning» hentet fra MN-fakultets mandat for Utdanningsutvalget er satt inn i mandatet. Det samme gjelder kulepunktet «Oppfølging av fakultetets og instituttets kvalitetsrutiner». De kulepunktene som har med oppfølging av kvalitetsrutinene er videre satt inn som underpunkter under dette kulepunktet.

Forslagene til reviderte mandater sendes Utdanningsutvalget for endelig godkjenning på neste møte.

Sak-UU 61-17 Program for dialogmøtet med Programrådgiverne (diskusjonssak)

Vi starter opp kl.09.00 den 25.oktober. Programrådgiverne har mottatt en bestilling om hva vi ønsker tilbakemelding på. Vi legger opp til at de starter med tilbakemelding på bestillingen og deretter tar vi en diskusjon. Siden dette er et dialogmøte, legges det opp til et løst program med muligheter til også å diskutere problemstillinger vi ønsker å få belyst.Alle i Utdanningsutvalget anbefales å ha tenkt igjennom ting de har ønske om å diskutere. Det legges opp til lunsj ved instituttet.

Sak-UU 62-17 Masterdelen av studiet inkl. masteremner og tidspunkt for innføring av gjennomgående masteremner (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at vi venter med innføringen av gjennomgående masteremner og ny timeplanlegging. En eventuell flytting av de forskningsforberedende emnene fra vår til høstsemesteret, slik studieplanen er i dag, vil kunne «spise» for mye av forskningstiden på masteroppgaven. I den nye studieplanen vil det tilrettelegges for at dette ikke vil skje.

Programrådet for 2.avdeling vil på bakgrunn av dette starte opp arbeidet med å se på de forskningsforberedende emnene for en revidering av disse, slik at de passer inn i den nye studieplanen. Dette gjelder både faglig og utstrekning i tid/antall uker med undervisning. I tillegg vil det ses på om det er mulig å gjøre emnene mer fleksible i forhold til tverrfaglige masteroppgaver og labmetodene som benyttes i oppgavene, slik at det blir enklere å følge opplæring i de metodene som er relevante for masteroppgaven.

Eventuelt;

Sak-UU 63-17 Behovsanalyse for de ulike emnene (forts. Sak-UU 55-17) (diskusjonssak)

Det har kommet inn spørsmål fra seksjonslederne om hva behovsanalysen skal inneholde og hvordan opplysningene skal samles inn.

Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at det er emnelederne som er ansvarlige for innmelding av bemanningsbehov til seksjonslederne. Seksjonslederne er ansvarlige for å skaffe den totale oversikten over bemanningsbehovet for seksjonen sin basert på innmeldte behov. Behovet videresendes til Instituttleder.

Det er viktig at alt av behov meldes inn, da det vil bli en del dobbeltkjøring i overgangsfasen mellom ny og gammel studieplan og det derfor er viktig at ressursene fordeles best mulig slik at undervisningen kan bli gjennomført på en god måte.

Bemanningsoversikten/behovet må inneholde alle aktive emner i både ny og gammel studieplan for 2018. En tentativ oversikt bør også settes opp for kommende år. Dette gjelder spesielt for emner i den nye studieplanen.

Sak-UU 64-17 Studenter med stryk på ny/utsatt eksamen og videre studier (diskusjonssak)

Programrådet for 1.avdeling har både snakket med og mottatt søknader fra studenter som ønsker å få fortsette videre på studiet uten å ha bestått alle tidligere emner på 2.semester.

På bakgrunn av at dette er studenter på det siste kullet av gammel studieplan, at de har bestått alle tidligere obligatoriske aktiviteter fram t.o.m. FRM1050, samt at undervisningen i FRM2000 – Legemiddelsubstansene og hvordan de virker II snart er ferdig, går Utdanningsutvalget at studentene skal få muligheten til å fortsette videre på studiet dersom de ønsker dette. Dette vil gjelde maksimalt 8 studenter.

For å kunne fortsette videre på studiet forutsettes det at studentene har fulgt all obligatorisk undervisning i FRM2000 fram til nå. Programrådsleder for 1.avdeling undersøker med emneansvarlig for FRM2000 hvem dette gjelder for, og gir Nina Woldene tilbakemelding slik at hun kan ta kontakt dem for å høre om de ønsker å fortsette videre på gammel studieplan.

Programrådet for 1.avdeling har også mottatt en søknad om ekstraordinær eksamen i FRM1040 – Grunnleggende biologi for farmasøyter. Etter å ha sett på muligheten for å sette opp en ekstraordinær eksamen i FRM1040, er Utdanningsutvalget av den oppfatningen at dette er lite gunstig høsten 2017. Utdanningsutvalget går heller inn for at eksamen blir satt opp tidlig i vårsemesteret 2018 i midten/slutten av februar. Dette gjelder også for FRM1030 – Bioorganisk kjemi. Eksamen i FRM1050 – Legemiddelsubstansenen og hvordan de virker del I planlegges avholdt som vanlig i midten av juni.

Publisert 20. okt. 2017 10:32 - Sist endret 10. feb. 2021 14:32