Møtereferat 7. mars 2017

Tirsdag 7. mars 2017 kl.09-11, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Leon Reubsaet, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Maren Levernæs og Nora Gjonbajal

Fra administrasjonen: Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-SU 10-17 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En vedtakssak og to orienteringssaker ble meldt inn.

Sak-SU 11-17 Referat fra møtet 25.01.17

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-SU 12-17 Referat og orienteringssaker

a) Orientering om Studiebarometeret 2016

Svarprosenten for 2016 var på 47 %. Dette var på samme nivå som for 2015. Generelt var tilbakemeldingene fra studentene i overensstemmelse med tidligere år og jevnt over gode. Studentene våre opplever at læringsmiljøet er bra, at studiene er utfordrende og inspirerende, at de er godt motiverte for god studieinnsats og at de alt i alt er meget tilfredse med studieprogrammet de går på. De gir tilbakemelding på at de bruker gjennomsnittlig 43 timer i uken på studier. Det ble kommentert at dette kan virke noe høyt og at kanskje studentene overrapporterer noe, samt at variasjoner mellom studentene kan virke inn siden dette er et snitt.

Samtidig opplever studentene at tilbakemeldinger m.m. ikke blir fulgt så godt opp som de ønsker. Dette kan ha sammenheng med at den 5-årige mastergraden i farmasi er et Profesjonsstudium og at det derfor er et svært fastlagt løp for hva studentene skal igjennom. Studentene ønsker også mere tilbakemeldinger på arbeidet de gjør. En del studenter opplever i tillegg også at de blir avvist fra undervisere/vitenskapelige ansatte når det tar kontakt.

Studentene ga tilbakemelding på at av undervisningsformer bl.a. forelesninger, seminarer, lab m. i stor grad bidrar til læring . Det ble på møtet kommentert at forskningen er entydig på at studentene lærer mindre av tradisjonelle forelesninger sammenlignet med studentaktiviserende undervisningsformer. Tilbakemeldinger på hva som oppleves som læringsrikt kan derfor også muligens knyttes opp til hva som føles behagelig for studentene

Studentene ga også tilbakemelding på at tverrfaglige emner, to eksamensperioder og undervisningslokaler ikke er optimale. Dette er noe som vil endre seg med revidert studieplan, samt nytt livsvitenskapsbygg.

Mer informasjon om Studiebarometeret finnes på nettsidene til Nokut.

b) Orientering om Menti.com

Mentimeter er et verktøy for studentaktivisering f.eks. under forelesninger, slik som Kahoot, men det har mange flere muligheter enn Kahoot. De som er interessert kan lese mer på https://www.mentimeter.com/. For bruk av Mentimeter kan Houston kontaktes for lisens (gratis).

c) Orientering om det nye statistikkverktøyet Tableau

Tableau er UiOs nye statistikkverktøy for studiedata. Dataene hentes fra FS og det er opprettet en rekke forhåndsdefinerte maler for bl.a. gjennomstrømning, frafall, antall kvalifikasjoner m.m. Alle ansatte har tilgang til Tableau og kan selv gå inn og hente ut statistikk.

Det er særlig tre rapporter som kan være av spesiell interesse:

  1. GST1 Gjennomstrømming hovedprogram-fullføring og frafall
  2. GSP2 Gjennomføringstid for studenter med kvalifikasjon samme startkull
  3. SVP 1 Undervisningsfaktor

Sak-SU 13-17 Oppnevning av emnekomiteer og emneledere for 7.semester av revidert studieplan, samt oppnevning av emneledere for de 4 rene overgangsemnene (vedtakssak)

Studieutvalget diskuterte de innkommende forslagene til medlemmer i emnekomiteene for FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling, FARM4110 – Videregående biofarmasi og formuleringsteknologi og FARM4120 – Utvikling av legemidler. Studieutvalget er av den oppfatningen at de foreslåtte emnekomiteene er gode og tar vare på den ønskede tverrfagligheten i emnekomiteene. For FARM4110 vil Hege Christensen være vara for Hege Thorsen høsten 2017.

Studieutvalget anser det som naturlig at emneledere for FARM4100 vil bli den nyansatte i klinisk farmasi og for FARM4120 den nyansatte i farmakologi. Disse vil på plass i løpet av vårsemesteret slik at emnekomiteene kan starte opp arbeidet med utarbeidelse av emnene i løpet av sommeren/tidlig høst. Vi har i utgangspunktet frist til 15.april med utarbeidelse av emnebeskrivelsene for sentrale emner i masterdelen (2.avdeling) herunder FARM4100, FARM4110 og FARM4120.

Vi har på bakgrunn av at emneledere for FARM4100 og FARM4120 ennå ikke er tilsatt, samt at emnene ikke går før første gang høsten 2019, vært i kontakt med MN-fakultetet og fått utsatt frist til høsten 2017. Det er derfor viktig at emnekomiteene kommer i gang med utarbeidelsen av emnene så fort emneledere er på plass. Studieutvalget kommer tilbake med frister for dette arbeidet.

Studieutvalget støtter forslagene til emneledere for de fire rene overgangsemnene FARM1190 – Overgangsemne 1, FARM2190 – Overgangsemne 2, FARM2290 – Overgangsemne 3 og FARM3190 – Overgangsemne 4. Studieutvalget anser ikke at det er nødvending å opprette egne emnekomiteer, men gir Seksjon for farmasøytisk biovitenskap, som er sterkest inne i disse emnene, ansvaret for å utarbeide emnebeskrivelser i samarbeid med aktuelle fagområder.

Det er viktig at også overgangsemnene kommer på plass da det første overgangsemnet kan bli undervist allerede våren 2018. Studentene som skal inn på innpassings- semesteret trenger å vite hvilke emner som skal inngå i semesteret i god tid før de starter opp.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte emnekomiteene for FRM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling, FRM4110 – Videregående biofarmasi og formuleringsteknologi og FRM4120 – Utvikling av legemidler. Emneledere for FARM4100 vil være nyansatt i klinisk farmasi og for FARM4120 nyansatt i farmakologi.

Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte emneledere i overgangsemnene FARM1190 – Overgangsemne 1, FARM2190 – Overgangsemne 2, FARM2290 – Overgangsemne 3 og FARM3190 – Overgangsemne 4. Seksjon for biovitenskap får ansvaret for utarbeiding av emnene.

Hege Christensen går inn som vara for Hege Thoresen i FARM4110 høsten 2017.

Sak-SU 14-17 Tidspunkt for oppstart av semesterkomiteer i den reviderte studieplanen (diskusjonssak)

Semesterkomiteen for høsten 2017 er allerede godt i gang med arbeidet. Det er viktig at semesterkomiteen for våren 2018 nå kommer i gang. Tor Gjøen kaller inn til møte i semesterkomiteen. Videre er det også viktig at semesterkomiteene for høsten 2018 og våren 2019 kommer i gang i løpet av våren. Harald kaller inn.

Sak-SU 15-17 Reviderte LUBer for FARM2110, FARM2140 og FARM3110 (vedtakssak)

Det har kommet inn reviderte LUBer og «Kort om emnet» for emnene FARM2110 – Farmakoterapi 1, FARM2140 – Farmasøytisk mikrobiologi og FARM3110 – Farmakoterapi 2.

1) FARM2110 – Farmakoterapi 1

Det er lagt til en LUB for veterinærmedisin og i LUB 1 er organsystemene emnet omhandler spesifisert, i tillegg er «Kort om emnet» oppdatert med hensyn på endringer i LUBene. LUBen for veterinærmedisin har tidligere ligget i FRM2040 og deretter i prepraksis i FRM4000.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte endringene.

2) FARM2140 – Farmasøytisk mikrobiologi

Det er lagt til en LUB med ferdighetsmål, samt at LUB 2 er endret fra:

«har du kunnskap om sentrale kontrollmetoder for mikrobiologisk testing av råvarer og oppbygning, sammensetning, fremstilling og sentrale mikrobiologiske aspekter knyttet til fremstilling av ulike biologiske og genteknologiske farmasøytiske preparater» til:

«har du kunnskap om sentrale kontrollmetoder for mikrobiologisk testing av råvarer og ferdige preparater, samt oppbygging, sammensetning, fremstilling og sentrale mikrobiologiske aspekter knyttet til fremstilling av ulike biologiske og genteknologiske farmasøytiske preparater»

Studieutvalget er av den oppfatningen at «testing av usterile legemidler og legemidler med krav…» bør forenkles til «testing av råvarer og ferdige preparater.

Studieutvalget mener videre at i LUB 3 bør setningen «kan du redegjøre for hvordan og hvorfor ulike mikroorganismer» endres til «kan du redegjøre for hvordan ulike mikroorganismer».

I tillegg ble det foreslått en språklig korrigering i «Kort om emnet» til: ……forebygging av infeksjonssykdommer, resistensutvikling, samt mikrobiologisk kvalitetskontroll ved produksjon av legemidler. (osv slik det står).

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte endringene med mindre språklige kommentarene til LUB 2 og 3 og Kort om emnet.

3) FARM3110 – Farmakoterapi 2

I LUB 1 er organsystemene som emnet omfatter spesifisert, i tillegg er LUBen «kan du redegjøre for kjønnshormonenes funksjon og farmakologiske anvendelse» lagt til.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak de foreslåtte endringene.

Sak-SU 16-17 Dialogmøte med MN-fakultetet 23.mars (diskusjonssak)

Den 23.mars er det igjen dialogmøte om studiekvalitet med MN-fakultetet. Agenda for møtet/diskusjonen er kvalitetssikring av utdanningen og implementering av studiekvalitetsrutinene, studentoppfølging og læringsmiljø, samt programutvikling.

Utdanningsleder forslo som et tiltak på tilbakemeldingen i Studiebarometeret på at studentene opplever at de har liten medvirkning på studiet, at det kan være en ide få inn studenter i semesterkomiteene på den reviderte studieplanen (eksempelvis kull-representanten i Fagutvalget). Studentene vil da være mer aktivt inne i utformingen av semestrene og kan gi tilbakemeldinger i forhold til hvordan de opplever undervisningsbelastningen m.m., og de er informert om det som skjer. Et annet alternativ kan være at studentene er med i emnekomiteene, men vi ser at dette kan være vanskelig da studentene har mye undervisning.

Sak-SU 17-17 Orientering om emnerevisjonen (orienteringssak)

Utarbeidelsen av de nye emnebeskrivelsene for 2 og 3 året, samt de klonede overgangsemnene (5 studiepoengversjonene av de ordinære 10 studiepoeng emnene) begynner å bli ferdige. Overgangsemnene må bearbeides noe bedre, slik at det blir en faktisk forskjell i emnebeskrivelsen i forhold til 10 studiepoeng versjonen av emnet. Emnelederne får beskjed om dette.

Navnsettingen av overgangsemnene vil være EMNEKODE – Overgangsemne «EMNET det er klonet fra» f.eks. FARM2125 – Overgangsemne i legemiddelanalyse.

Sak-SU 18-17 Kort orientering om programmet for instituttsamlingen 28 – 29.mars (orientering)

Utdanningsleder gav en kort orientering om programmet for instituttsamlingen. Hovedtemaene for samlingen vil være «Kvalitet i utdanning og undervisning» og «Kommunikasjon og forskningsformidling».

Publisert 4. apr. 2017 14:50 - Sist endret 22. apr. 2024 10:21