Møtereferat 16. november 2018

Fredag 16. november kl.10.30-13.00, Grupperom 6, Georg Sverdrups hus

Til stede: Gro Smistad, Ingunn Tho, Harald Thidemann Johansen, Tor Gjøen, Hege Thoresen, Kari Inngjerdingen, Maren Levernæs, Randi Svendsen og Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-UU 64-18 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En vedtakssak ble meldt inn.

Sak-UU 65-18 Referat fra møtet 08.10.18

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-UU 66-18 Referat og orienteringssaker

a) Utdanningsleder orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Kommunikasjonsprosjektet i samfunnsfarmasi: 

Farmasøytisk institutt og avdeling for samfunnsfarmasi søkte i 2017 om tildeling av midler til en 2-årige kombinasjonsstilling (50 % stilling ved Farmasøytisk institutt og samtidig være ansatt i apotek) fra Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi. For forlengelse av stillingen må det søkes på nytt. Kjersti Noulund tiltrådte i stillingen høsten 2018. Hun skal bl.a. jobbe med å se på kommunikasjonsopplæringen gjennom studiet, og komme med en rapport om hvordan vi kan implementere denne bedre gjennom hele studiet og spesielt i praksis. Videre skal hun bidra inn i praksisperioden og med OSCE-eksamen, involveres i forbindelse med studentversjonen av EIK, samt sette opp en liten apoteklab i 4.etg hvor studentene bl.a. skal kunne forberede seg til OSCE-eksamen m.m. Innredningen til denne laben er gitt av Apotek 1. Hun skal videre utarbeide et nytt masteremne i apotek farmasi.

Utveksling: 

Det er for tiden sterkt fokus på utvekling. Dette i henhold til St. Meld. 16. MN-fakultetet har nå startet opp arbeidet med utformingen av utviklingssemesteret, som hos oss er i 8.semester i revidert studieplan.

Vi hadde frist 15.november for å melde inn 3 relevante utvekslingsavtaler/ universiteter vi anbefaler studentene våre å reise på utveksling til. Det er viktig at det er praktisk mulig å reise på utveksling til de anbefale universitetene i anbefalt semester, at undervisningsspråket er nordisk eller engelsk og at vi har identifisert emner de kan ta som vil bli godkjent som erstatning for det obligatorisk statistikkemnet vårt som ligger i 8.semester. Disse emnene bør være forhåndsgodkjente og det bør også være avklaret med utviklingspartner at det er plass på emnene. Avtalene skal ligge ute på nett slik at det er enkelt for studentene å orientere seg.

Siden førte kull på revidert studieprogram først kan dra på utveksling våren 2021, har vi gitt tilbakemelding til MN-fakultetet at vi ønsker å gjøre et grundigere arbeid før mulighet for utveksling på emnenivå synliggjøres på nettsidene. Vi har i dag Erasmusavtaler med ca. 10 universiteter. Så langt har vi vært i kontakt med Gøteborgs Universitet og Københavns Universitet. Av andre universiteter vi ser på er f.eks. Åbo Academy University. NordicPop gir også gode muligheter for utveksling innen Norden og vi vil se nærmere på mulighetene som ligger her.

Undervisningsregnskap/budsjett på emnenivå: 

Ledergruppen ønsker at det skal utarbeides undervisningsregnskap/budsjett på emnenivå. Denne skal ikke være på personnivå, men heller se på totalen av ressursene som brukes i de enkelte emnene. De ønsker at det også ses på muligheten til fastsette noen øvre grenser for hvor mye ressurser som kan benyttes pr emne. Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at det er viktig at særegenhetene/de ulike undervisningsaktivitetene for de enkelte emnene ivaretas og at disse ikke går på bekostning av en eventuell øvre grense.

Sak-UU 67-18 Innføring og utforming av sensorveiledninger for alle eksamener ved Farmasøytisk institutt høsten 2018 (diskusjonssak)

Fra og med høsten 2018 skal det utarbeides sensorveiledninger for alle eksamener ved UiO. Hensikten med sensorveiledninger er at de skal være et verktøy for sensorene for samkjøring innen samme eksamen og mellom ordinær og klage sensur. I tillegg er det også et ønske om å skape åpenhet rundt sensuren i forhold til studentene.

Utformingen av sensorveiledninger kan variere fra de helt generiske f.eks. sensorveiledningen for masteroppgaven, til de mer spesifikke med fasit/løsningsforslag, f.eks. eksamener med konkrete løsningsforslag. Det er pr. i dag opp til den enkelte emneleder hvordan sensorveiledningene utformes, men MN-fakultetet anbefaler at de gjøres mest mulig generiske. Dette vil bl.a. muliggjøre gjenbruk.

Det vil bli sendt ut en e-post til de vitenskapelige vedlagt sensorveiledning fra FRM3010, som et eksempel og som inspirasjon.

Videre vil Utdanningsutvalget starte opp et arbeid med å se på karakterbeskrivelsene slik at disse bedre synliggjør hva som forventes av karakteren A, B, C osv. Helse- og sosialfagutdanningene gjennomførte i 2013 en karakterundersøkelse, som for farmasiutdanningene endte opp med «Rapport fra karakterpanel B - farmasiutdanningene i Norge 2013». Det anbefales at denne brukes inn i det videre arbeidet. Videre har Matematisk institutt gjort et arbeid på dette se «Vurderingskriterier for eksamener ved Matematisk institutt». Utdanningsutvalget anbefaler at det nedsettes en arbeidsgruppe som arbeider videre med dette. Utdanningsleder får ansvaret for å utpeke og nedsette gruppen.

Sak-UU 68 -18 Søknad om endring av emnekomiteene for FARM1120 – Farmasøyten, pasienten og samfunnet, FARM3120 – Legemiddelbruk og folkehelse og FARM3130 – Farmasøytisk praksis (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden om endring av emnekomiteene. Følgende endringer er godkjent:

  1. FARM1120: Ingunn Björnsdottir og Hilde Frøyland utgår og Kjersti Noulund inngår i emnekomiteen.
  2. FARM3120: Hege Kersten utgår og Kjersti Noulund inngår i emnekomiteen.
  3. FARM3130: Kjersti Noulund inngår som nytt medlem av emnekomiteen.

Sak-UU 69-18 Opptakskrav for jevngodkandidater som søker seg inn via innpasningsopptaket for farmasøyter utdannet utenfor EU/EØS (jevngodopptaket) (vedtakssak)

Vedtak: For opptak til det til 5-årige masterstudiet i farmasi ved UiO kreves det MEROD. Dette kravet gjelder også for jevngodkandidater tatt opp via «Jevngodopptaket for farmasøyter utenfor EU/EØS».

Utdanningsutvalget ser at jevngodkandidatene allerede har en mastergrad fra hjemlandet sitt. Samtidig har denne mastergraden ikke blitt vurdert jevngod med den norske mastergraden, som er omfattet av gjeldende EU-direktiv for farmasiutdanningen (Dir. 2005/36/EC). Siden vi utsteder vitnemål i Master i farmasi til jevngodstudenter som avlegger 60 studiepoeng eller mer ved UiO, inkl. masteroppgave, må vi å påse at kravet til fysikk, i henhold til EU-direktivet, er oppfylt. Dette kravet dekkes i dag av Fysikk 1 fra videregående skole, som inngår i MEROD-kravet.

I tillegg kommer det at gode matematikk kunnskaper blir viktigere og viktigere med innføring av mer beregninger i utdanningen. Det er i dag ikke matematikkemner i studieplanen. Det er derfor viktig at studentene innehar denne kompetansen når de starter opp på studiet.

Eventuelt;

Sak-UU 70 -18 Søknad om endring av emnekomiteen for FARM1140 – Farmakologi, fysiologi og cellebiologi 2 (vedtakssak)

Det søkes om å endre emneansvarlig i FARM1140 fra Tor Gjøen til Eili Tranheim Kase.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Eili Tranhein Kase er ny emneansvarlig for FARM1140 f.o.m. våren 2019.

Publisert 7. des. 2018 07:29 - Sist endret 10. feb. 2021 14:54