Møtereferat 4. september 2018

4. september kl.11.00-13.30, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Ingunn Tho, Harald Thidemann Johansen, Kari Inngjerdingen, Tor Gjøen, Hege Thoresen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Studentrepresentant


SAKSLISTE

Sak-UU 48-18 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 49-18 Referat fra møtet 14.06.18

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-UU 50-18 Referat og orienteringssaker

a) Utdanningsleder orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Opptakstall 2018:

Antall studieplasser er som tidligere år 68. For opptaket 2018 ble det:

  1. sendt ut tilbud om studieplass til 125 stykker
  2. av disse takket 91 ja til plass
  3. 79 studenter møtte til studiestart (obligatorisk oppmøte)
  4. antall studenter på kullet pr i dag ca.75

Sensorveiledninger:

Sensorveiledninger skal være plass for alle ordinære emner i løpet av høsten 2018. MN-fakultetet/STUT arbeider med å utarbeide forslag til sensorveiledninger. En sensorveiledning er ikke det samme som et løsningsforslag og er vanligvis noe mer utfyllende.

3+2 studieløp:

Instituttleder har sendt forespørsel til MN-fakultetet om igangsetting av prosessen med overgang til et 3+2 årig studieløp. Dette er i henhold til Strategi 2018 - 2022 for Farmasøytisk institutt. I den reviderte studieplan er det tatt høyde for en eventuell overgang fra et 5-årig til et 3+2 årig studieløp. De faglige strukturelle endringene i studieplanen vil derfor antakeligvis ikke bli altfor store.

RETHOS: 

På bakgrunn av RETHOS – Retningslinjer for helse- og sosialfagutdanningene og Forskrift om felles rammeplan for helse- og sosialfagutdanningene, arbeides det for tiden med å få på plass forslag til retningslinjer for farmasiutdanningen. Arne Sande sitter som representant fra Farmasøytisk institutt, UiO, i denne gruppen. Forslaget skal etter planen bli sendt på høring i løpet av høsten.

Ombygging av rom 484 (4 etg.) til seminarrom/undervisningsrom: 

Ombyggingen av rom 484 fra lab til undervisningsrom skal etter planen starte opp i løpet av september. Rommet vil ha plass til ca. 30 studenter. I tilknytning til seminarrom vil det også være to grupperom. Rommene vil forhåpentligvis stå ferdig i vårsemesteret 2019.

Labkurs og gravide: 

Det har kommet en henvendelse fra en student angående graviditet og gjennomføring av labkurs. For å få en oversikt over hvilke kjemikalier som benyttes på labkursene, vil det bli sendt en e-post til emnenansvarlige om tilbakemelding på dette. Disse sendes til HMS-ansvarlig ved instituttet som vil vurdere om det benyttes kjemikalier som kan være skadelige ved graviditet. Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at i utgangspunktet skal alle studenter kunne følge labkursene. I de tilfellene hvor graviditet forhindrer dette, bør det ses på alternativer for gjennomføring av laben.

Nedlegging av emner i gammel studieplan: 

Emnene FRM1000 – Farmasøytisk kjemi del 1, FRM1010 – Farmasøytisk kjemi del 2, FRM1020 – Farmasi i samfunnet, FRM1050R – Legemiddelsubstansene og hvordan de virker del 1, FRM2000R – Legemiddelsubstansene og hvordan de virker del 2 og FRM2020R – Kvalitetskontroll og distribusjon av legemidler er nedlagt og det vil ikke bli gitt undervisning eller eksamen i emnene lenger.

Utlysning av priser for god undervisning: 

Hege Christensen er nominert fra Farmasøytisk institutt til Olav Thon-prisen for fremragende undervisning 2019. Det deles ut 10 priser for fremragende undervisning av NOK 500.000. Prisene er personlige og det er en forutsetning at studentene stiller seg bak forslaget.

b) Programrådsleder for 1.avdeling orienterer om semesterstart (orientering)

Programseminar for nye studenter 2018: 

Programseminaret for de nye studentene ble avholdt 20. – 21.august på Sundvollen. Til stede fra Farmasøytisk institutt var emneansvarlige for 1.semester, Programrådsleder for 1.avdeling, studieveiledere på 1.avdeling og to faddere. ForVei (MN-fakultetet) var, som vanlig, tilrettelegger for seminaret. På seminaret legges det opp til at studentene skal bli kjent med hverandre, samt forbrede dem litt på studiehverdagen (studieteknikk, kommunikasjon, planlegging av studiehverdagen m.m.). Seminaret er alkoholfritt. Tilbakemeldingen fra studentene på seminaret var gjennomgående svært gode.

Sak-UU 51-18 Program for Dialogmøtet med den eksterne Programrådgivergruppen 23.oktober 2018 (diskusjonssak)

Program for dialogmøtet med de eksterne programrådgiverne ble utarbeidet. Det legges opp til et uformelt dialogmøte hvor det ønskes tilbakemeldinger fra programrådgiverne på 1.året av ny studieplan med hensyn på pensum og eksamen og hvordan disse står til LUBene for emnene. De 6 emnelederne på 1.året er invitert til dialogmøtet for erfaringsutveksling om hvordan gjennomføringen av emnene har vært.

Sak-UU 52-18 Forts. etterarbeid fra workshopen «Erfaringsdeling og diskusjon rundt bruk av obligatoriske aktiviteter i emner og rutiner for godkjenning» 18.desember 2017 (forts. Sak-UU 5-18, Sak-UU 29-18, Sak-UU 38-18 og Sak-UU 46-18) (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget fortsatte diskusjonen og revidert skjema ble gjennomgått. Endringene i skjemaet var hovedsakelig som følge av endring i type undervisningsaktivitet; flytting fra fellesundervisning til gruppeundervisning. 

Sak-UU 53-18 Endring av emneleder for FRM5530 – Målstyring av legemidler H18 (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden om endring av emneleder i FRM5530 våren 2019. Ingunn Tho vikarierer som emneleder for Hanne Hjort Tønnesen våren 2019. Eventuelt;

Publisert 26. sep. 2018 13:45 - Sist endret 10. feb. 2021 14:50