Møtereferat 12. mars 2019

Tirsdag 12. mars kl.11-13.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Kari Inngjerdingen, Hege Thoresen, Rigmor Solberg, Ingunn Tho, Jenny Lund og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Harald Thidemann Johansen og studentrepresentant


SAKSLISTE

Sak-UU 11-19 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To vedtakssaker ble meldt inn.

Sak-UU 12-19 Referat fra møtet 05.02.19

Godkjent på sirkulasjon

Sak-UU 13-19 Referat og orienteringssaker

a) Gro orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Studiebarometeret 2018:

Studiebarometeret 2018 ble lansert 12.februar 2019. NOKUT sendte som vanlig ut invitasjon til å delta i undersøkelsen til 2. og 5. års studenter. I 2018 var det totalt 53% av studentene som fikk invitasjon som svarte på undersøkelsen (totalt 56 studenter).

Tilbakemeldingene er generelt gode og i overensstemmelse med tidligere år. Det som avviker mest positivt sammenlignet med 2017, er at studentene gir tilbakemelding på økt tilfredshet med de faglig ansattes evne til å gi konstruktive tilbakemeldinger på arbeidet deres, samt antall tilbakemeldinger de får, den faglige sammenhengen mellom emnene i studieprogrammet og at eksamener, innleveringer og andre vurderingsformer har krevd forståelse og resonnement, samt at de faglige ansatte forventer at de deltar aktivt i organiserte læringsaktiviteter. Det som avviker mest negativt i forhold til 2017 er IKT-tjenester og lokaler til undervisning og øvrig studiearbeid. Studentene oppgir også at de opplever studieinnsatsen sin som noe lavere enn i 2017, samt at de er noe mindre motiverte. I tillegg er tilbakemeldingen på opplevelsen av relevans i forhold til arbeidslivet noe lavere enn for 2017. Det som i år pekte seg mest negativt ut var praksisperioden. Her vil det fremover bli arbeidet med undervisningsopplegget i emnet.

Praksis:

Det arbeides nå aktivt med utvikling av praksisperioden, spesielt med hensyn på det nye emnet FRM3130 – Farmasøytisk praksis, som avholdes første gang våren 2020, men også i forhold til FRM4000 – Praktisk farmasi. En tiltaksliste er satt opp, som det må arbeides videre med å få på plass.

Ny eksamensrutiner ved MN-fakultetet:

MN-fakultetet har utarbeidet ressurssider for digital eksamen (https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/enheter/mn/eksamen/). Her finnes trinn for trinn veiledninger, samt spesialveiledninger, for både faglige og administrative. Det er også utarbeidet/vil bli utarbeidet nettskjemaer for innhenting av nødvendig informasjon, disse vil bli sendt ut av administrative ansvarlige innenfor fristene som gjelder hvert semester.

Sak-UU 14-19 Agenda for Dialogmøtet med MN-fakultetet 14.mars 2019 (diskusjonssak)

På Dialogmøtet med MN-fakultetet vil Utdanningsutvalget gå igjennom kvalitetssikringsrutinene ved institutt og hvordan disse fungerer for oss; hva er bra/mindre bra, hva tenker vi å utvikle videre, hva har vi ennå ikke innført (periodisk programevaluering), i tillegg til hva vi gjør av kvalitetssikringsarbeid som ikke inngår i rutinene til MN-fakultetet (semesterkomiteer og semesterevalueringer, diverse workshops m.m.), samt bruk av studentenes tilbakemeldinger inn i kvalitetssikringsarbeidet.

Utdanningsleder vil videre gå igjennom praksisperioden og tiltaksplanen for det videre arbeidet med utviklingen av denne. Mens leder for PhD-utvalget vil ta for seg PhD-utdanningen og arbeidet som gjøres der. Instituttleder vil videre ta opp RETHOS og hvordan dette vil påvirke utdanningen fremover. MN-indikatorene viser de samme trendene som tidligere år og Utdanningsutvalget vil derfor ikke gå spesielt igjennom disse.

Sak-UU 15-19 Forberedelser til instituttseminaret 4-5. april (diskusjonssak)

Programmet for «utdanningsdagen» 5 april vil bli delt i to.

Sesjonen før lunsj (fram til kl.11.30) vil ta for seg:

  1. Læringsmiljø – dagens student, gruppedynamikk i kull (ForVei) og
  2. Ansattkultur og arbeidsmiljø - kollegialitet, rolleforståelse, håndtering av utfordrende situasjoner (Bedriftshelsetjenesten).

Utdanningsleder er i kontakt med ForVei og Bedriftshelsetjenesten, som begge har gitt tilbakemelding at de kan komme og holde innlegg for oss.

Sesjonen etter lunsj (fra kl.12.30) vil fokusere på utdanningen. Her vil fokuset være på:

  1. De forskningsforberedende emnene i revidert studieplan
  2. Masteremner i revidert studieplan; overordnet diskusjon

Det er snart oppstart på masterdelen i den reviderte studieplanen. Vi trenger derfor å starte opp diskusjonen om hvilken form og hva som skal inngå i de forskningsforberedende emnene, samt hva som kjennetegner en god masterportefølje/godt emne.

De forskningsforberedende emnene er av 5 studiepoeng, noe som tilsvarer 3 uker med fulltidsstudier. I revidert studieplan flyttes emnene fra 8. til 9.semester, dvs. at de avholdes samtidig med oppstart på selve mastergradsarbeidet helt i starten av semesteret. Felles for emnene er at de i dag har to fellesuker som tar for seg temaer som er relevant for mastergradsarbeidet f.eks. EndNote og litteratursøk, etikk, vitenskapelig skriving m.m. Det ble derfor foreslått å endre navnet på emnene til masterforberedende emne(r).

Videre ble det satt et spørsmålstegn om emnene er nyttige slik de er lagt opp i dag med opplæring i metodebruk. I noen emner fungerer dette i dag mindre optimalt, og studentene må læres opp igjen i metodene de skal benytte når de starter opp på oppgaven.

En ide som her ble foreslått er å legge opp emnene(t) med en felles del, og deretter forskjellige moduler studentene kan velge imellom alt etter hva som er aktuelt i forhold til masterprosjektet, og at emnene(t) går over de 3 første ukene av semesteret. Et annet alternativ som ble foreslått er å ha bare ett emne med felles aktiviteter for alle. Det kan være lurt å se til emnebeskrivelsen og LUBene for masteroppgaven FARM5945, om det er noe av dette som kan inngå i det forskningsforberedende emnet.

MN-fakultetet er i gang med å starte opp arbeidet med å få på plass rammer for masteremner. I den forbindelse starter vi opp diskusjonen med å diskutere overordnet hva som kjennetegner en god masterportefølje og hva som er et godt masteremne (faglig innhold, relevans til arbeidslivet, antall studenter, antall emner m.m.). Skal vi fortsette med å gi spesialpensum?

Eventuelt;

Sak-UU 16-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget innvilger søknaden. Ingunn Tho går inn og Marianne Hiorth går ut av emnekomiteen for FARM4100 – Persontilpasset legemiddelbehandling. Ingunn Tho arbeider med persontilpasset dosering, som er relevant for emnet.

Medlemmer i emnekomiteen:

Emneleder: Liv Mathiesen

Emnekomite: Ingunn Tho og Hege Thoresen

Sak-UU 17-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM3120 – Legemiddelbruk og folkehelse (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget innvilger søknaden. Angela Lupattelli vikarierer som emneleder t.o.m. ut 2020 for Hedvig Nordeng. Ingunn Björnsdottir og ny lektor i samfunnsfarmasi (ansettes H19) går inn som nye medlemmer i emnekomiteen. Jørgen Huse og Helle Håkonsen utgår fra emnekomiteen.

Medlemmer i emnekomiteen:

Emneleder (ut 2020): Angela Lupattelli

Emnekomite: Anne Gerd Granås, Liv Mathiesen, Ingunn Björnsdottir og ny lektor i samfunnsfarmasi.

Publisert 2. apr. 2019 10:38 - Sist endret 10. feb. 2021 14:57