Møtereferat 4. juni 2019

Tirsdag 4. juni kl.11-13.30, Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Harald Thidemann Johansen, Hege Thoresen, Kari Inngjerdingen, Ingunn Tho, Jenny Lund, Rigmor Solberg og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Studentrepresentant


SAKSLISTE

Sak-UU 32-19 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 33-19 Referat fra møtet 10.05.19

Godkjent på sirkulasjon 29.05.19

Sak-UU 34-19 Referat og orienteringssaker

a) Gro orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Kandidatundersøkelsen 2018: 

Høsten 2018 gjennomførte UiO kandidatundersøkelsen for uteksaminerte kandidater i perioden 2014 – 2018. Svarprosenten for farmasi var 22 % (antall besvarelsen 62). Av tilbakemeldinger i undersøkelsen kan nevnes:

  • 93 % er fornøyd til svært fornøyd med det faglige utbytte av farmasiutdanningen
  • 82 % mener at utdanningen i stor grad til i svært stor grad har gitt dem mulighet til jobber som svarer til forventningene
  • 83 % mener at en utdanning fra UiO er litt mer attraktivt til vesentlig mer attraktivt sammenlignet med andre universitet og høyskoler i Norge
  • 98 % av kandidatene er ansatt i heltid i en stilling
  • 79 % er ansatt i privat sektor, 21 % i offentlig sektor
  • 88 % er ansatt i helse/omsorg, 4 % i konsulentytelser/forretningsmessig tjenesteyting, 2 % i industri/produksjon, 2 % i salg/varehandel/butikk/hotell- og restaurantvirksomhet og 5 % i annet
  • av de vanligste hovedarbeidsoppgavene svarer 55 % pasientbehandling, 32 % kundebehandling/førstelinje/support, 29 % rådgivning og 18 % ledelse
  • 80 % svarer at de i stor grad til i svært stor grad bruker kompetanse og ferdigheter opparbeidet gjennom utdanningen i jobben sin
  • 42 % undersøkte hvilke type jobber de kunne få etter endt utdanning før utdanningens start
  • 92 % hadde inntektsgivende arbeid ved siden av studiene

Se vedlagte instituttrapport.

REAL-undervisning: 

REAL-undervisning i regi av MN-fakultetet avholdes torsdag 15. august kl. 09 – 12.30. Invitasjon og påmelding vil bli sendt ut i løpet av kort tid. 

Workshop om Masterporteføljen: 

Workshopen om masterporteføljen er flyttet til 15. august kl.12.30 – 15.30 rett etter REAL-undervisning. E-post med informasjon om workshopen vil bli sendt til de fastvitenskapelige i løpet av kort tid.

Sak-UU 35-19 Godkjenning av emnekomiteer for revidert statistikkemne og masterforberedende emne i revidert studieplan (forts. Sak-UU 28-19) (vedtakssak)

Statistikkemne:

Det har kommet inn forslag til medlemmer i emnekomiteen fra seksjonslederne: 

  • Seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi: Sverre Arne Sande (leder for emnekomiteen) 
  • Seksjon for farmasøytisk kjemi: Stig Pedersen-Bjergaard 
  • Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap: Hege Thoresen

I tillegg foreslås Angela Lupattelli fra samfunnsfarmasi.

Masterforberedende emne:

  • Harald Thidemann Johansen stiller som medlem fra Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap. Han vil også være leder for emnekomiteen.
  • Seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi og Seksjon for farmasøytisk kjemi har ikke kommet med forslag på medlemmer fra seksjonene. Utdanningsutvalget avventer.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter forslagene til medlemmer i emnekomiteen i statistikk emnet. Emnekomiteen består av Sverre Arne Sande (leder), Stig Pedersen-Bjergaard, Hege Thoresen og Angela Lupattelli.

Sak-UU 36-19 Søknad om endring av emneleder for FRM5640 – Pharmacoepidemiology Study Design and Manuscript Writing og FRM9640 – NFIF – Pharmacoepidemiology Study Design and Manuscript Writing (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Angela Lupattelli vikarierer som emneleder i FRM5640/FRM9640 for Hedvig Nordeng.

Sak-UU 37-19 Videre arbeid med utarbeidelse av sensorveiledninger (forts. Sak-UU 30-19) (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget fortsatte arbeidet med utformingen av forslag til en generell karakterbeskrivelse av karakterene A - F, samt generelle sensorveiledninger. Utdanningsutvalget ser for seg at sensorveiledningen for skriftlig eksamen består av en kort beskrivelse av karaktersettingenmed en påfølgende sensorveiledning for hvordan eksamenssettet/oppgavene vurderes. Sensorveiledningene for muntlig eksamen, hjemmeeksamen, praktiske eksamener m.m., må i tillegg inneholde en beskrivelse av hvordan eksamen foregår og hvilke forventninger man har til studentene mhp aktivitet, initiativ, tidsbruk, o.l.

På bakgrunn av diskusjonen er forslagene til karakterbeskrivelse og den generelle sensorveiledningen (skriftlig eksamen) oppdatert. Se vedlagt. Det bes om tilbakemelding på disse allerede nå, så tar vi med tilbakemeldingene til neste møte i Utdanningsutvalget til høsten.

MN-fakultetets ressursside for sensorveiledninger finnes her.

Sak-UU 38-19 Program og opplegg for gjennomføring av workshopen «Masterporteføljen i revidert studieplan» (diskusjonssak)

På bakgrunn av at mange er borte 18. juni er workshopen flyttet til 15. august kl.12.30 – 15.30. Det vil i løpet av kort tid bli sendt ut en e-post med informasjon om workshopen til alle fastvitenskapelige, samt frist for innsending av forslag til emner som foreslås som del av emneporteføljen på masternivå i revidert studieplan.

Følgende føringer/premisser vil være gjeldende for masterporteføljen i revidert studieplan:

  • porteføljen skal bestå av maks 10 – 15 masteremner 
  • emnene må designes slik at man kan forvente gjennomsnittlig minimum 10 - 15 studenter hvert år 
  • emnene skal være fremtidsrettede 
  • emnene skal være tverrfaglige 
  • emnene skal være temabaserte eller yrkesrettede 
  • det skal minimum være to seksjoner/fagområder involvert, alternativt to institutt

Det vil ikke være mulig å opprette masteremner uten at dette ses i sammenheng med den eksisterende masterporteføljen og innenfor de føringene/premissene som gjelder. Det vil være utdanningsutvalget som oppretter nye masteremner.

Sak-UU 39-19 Program for Dialogmøtet med den eksterne Programrådgivergruppen 22. oktober 2019 (diskusjonssak)

Neste dialogmøte avholdes etter planen 22. oktober 2019. Utdanningsutvalget diskuterte bestillingen til Programrådgivergruppen.

Vi er nå kommet til 3. og 4. semester i den reviderte studieplanen. På bakgrunn av at vi ser at 4. semester i revidert studieplan er svært arbeidskrevende for studentene, ønsker Utdanningsutvalget å fokusere på dette semesteret. Det ønskes derfor at Programrådgivergruppen ser på den totale undervisningsbelastningen i løpet av 4. semesteret; om det er undervisning som kan kuttes ned eller ut, f.eks. laboppgaver /metoder som allerede er gjennomgått i 3. semester (studentene har gitt tilbakemelding på at det er noe gjentagelser i laboppgaver) m.m.

Utdanningsutvalget ønsker videre å få tilbakemelding på forslaget til masterporteføljen i revidert studieplan. Skissene/rammene for denne vil komme på plass i løpet av tidlig høst, og det kan derfor være fornuftig med et eksternt blikk på denne før den endelig fastsettes/arbeidet settes i gang for fullt.

Det vil bli arbeidet for å få de eksterne programrådgiverne inn i de aktuelle Canvasrommene.

Sak-UU 40-19 Rapport – Kommunikasjon i farmasiutdanningen ved UiO (forts. Sak-UU 31-19) (diskusjonssak)

Rapporten om kommunikasjon i farmasiutdanningen ved UiO er utarbeidet av Kjersti Bull Noulund. Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at rapporten er et godt utgangspunkt for videre utvikling av kommunikasjonstreningen i revidert studieplan, slik at denne er synlig som en rød tråd gjennom studiet fra og med 1. semester.

Etter planen skal det ansettes to personer i 20 % stillinger på samfunnsfarmasi som bl.a. skal arbeide videre med kommunikasjonstreningen ved instituttet. Utdanningsutvalget foreslår at når disse er ansatt, så kalles de inn til møte for diskusjon av det videre arbeidet med kommunikasjonstreningen i studieplanen. 

Utdanningsutvalget mener at vi må se bredt på studiet, og at alle emner i revidert studieplanen burde ha kommunikasjonselementer i seg. Emnelederne vil bli bedt om å komme med tilbakemelding på hvilke kommunikasjonselementer som finnes i emnet de er ansvarlig for.

Eventuelt;

Sak-UU 41-19 Godkjenning av emnekomite for masterforberedende emne i revidert studieplan (forts. Sak-UU 28-19 og Sak-UU 35-19) (vedtakssak)

Etter møtet i 4. juni har det nå kommet inn forslag til medlemmer i emnekomiteen for det masterforberedende emnet: 

  • Seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi: Massimiliano Pio Di Cagno
  • Seksjon for farmasøytisk kjemi: Anders Vik  
  • Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap: Harald Thidemann Johansen (leder)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter forslaget. Emnekomiteen består av Harald Thidemann Johansen (leder), Massimiliano Pio Di Cagno og Anders Vik.

Sak-UU 42-19 Søknad om endring av emneansvalig i FARM3100 – Farmakognosi H19 (vedtakssak) 

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Anne Berit Samuelsen vikarier som emneleder for Helle Wangensteen høsten 2019.

Sak-UU 43-19 Søknad om endring av emneansvarlig i FARM5110/FRM9110 – Polysakkarider av farmasøytisk interesse; fysikalske og kjemiske egenskaper, samt biologisk aktivitet og FARM5105 – Polysakkarider av farmasøytisk interesse, kjemiske egenskaper (vedtakssak) 

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Anne Berit Samuelsen overtar som emneansvarlig etter Hilde Barsett i emnene FRM5110, FRM5105 og FRM9110.

Sak-UU 44-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM1130 – Farmasøytisk rettet organisk kjemi (vedtak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Karoline G. Primdahl erstatter Hilde Barsett i emnekomiteen i FARM1130. Emnekomiteen består av Trond Vidar Hansen (leder), Anders Vik, Pål Rongved og Karoline G. Primdahl.

Sak-UU 45-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM1150 – Farmasøytisk rettet biokjemi (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Pål Rongved går inn som medlem av emnekomiteen i FARM1150. Emnekomiteen består av Ole Andreas Økstad (leder), Hanne Winther-Larsen, Trond Vidar Hansen, Leon Reubsaet, Anne Berit Samuelsen og Pål Rongved.

Publisert 24. juni 2019 08:05 - Sist endret 7. feb. 2020 16:05