Møtereferat 6. september 2019

Fredag 6. september kl.10.30-13.00, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Trine Grønhaug Halvorsen, Leon Reubsaet, Hege Thoresen, Rigmor Solberg, Jenny Lund, Randi Hamre Svendsen og Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-UU 46-19 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 47-19 Referat fra møtet 04.06.19

Godkjent på sirkulasjon 19.06.19

Sak-UU 48-19 Referat og orienteringssaker a) Gro orienterer om siste nytt (referat/orientering)

Akademisk skrivesenter

Det er påmeldt 26 studenter fra 1. kullet på kurs i akademiskskrivetrening for farmasistudenter. Kurset avholdes som en seminarrekke over 8 ganger av 2 timer, høsten 2019. Noen av temaene som tas opp er Strukturering av faglige tekster, Akademisk skriving og Oppgavetolkning. Det vil bli gitt veiledning i smågrupper av skrivementorer.

Inhalasjonsveiledning

Første runde med inhalasjonsveiledning i FARM3110 – Farmakoterapi 2 er nå gjennomført. Det legges opp til at alle studenter vil få utdelt et inhalasjonskit i løpet av studiet.

Podcast

Techsmith Relay fases ut i løpet av høsten 2019 og blir erstattet av løsningene Forelesningsopptak (UiOs standardløsning) og Cynap Wolfvision. Med Forelesningsopptak kan en publisere opptak (forelesninger) automatisk i timeplanen på semestersiden til emnet. Opplæring vil bli gitt.

Sak-UU 49-50 Vara for utdanningsleder (vedtakssak)

Vedtak: Leder for Programrådet for 2. avdeling, Leon Reubsaet, blir ny vara for Utdanningsleder.

Sak-UU 50-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM3110 – Farmakoterapi 2 (vedtakssak)

Det søkes om å endre emnekomiteen i FARM3110, som i dag består av Ragnhild Paulsen (emneleder), Arild Rustan, Hege Christensen og Hege Thoresen. Ragnhild Paulsen ønsker å fortsette som leder. Arild Rustan har lite undervisning i emnet og det er et ønske om å bytte med Cecilie Morland som har mye undervisning i emnet. Hege Thoresen underviser ikke i emnet og ønsker å tre ut. Hege Christensen underviser ikke i emnet, men det er et ønske om at hun fortsetter i emnekomiteen for å se helheten med emnet FARM2110 – Farmakoterapi 1.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Revidert emnekomiteen består av: Ragnhild Paulsen (emneleder), Cecilie Morland og Hege Christensen.

Sak-UU 51-19 Søknad om endring av emnekomiteen i FARM4120 – Utvikling av legemidler (vedtakssak)

I forbindelse med at Tor Gjøen har forskningstermin høst 2019/vår 2020 søkes det om å utvide emnekomiteen med Hege Thoresen.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Hege Thoresen går inn som nytt medlem i emnekomiteen. Emnekomiteen består nå av: Ida Robertsen (emneleder), Sverre Arne Sande, Jo Klaveness, Tor Gjøen og Hege Thoresen.

Sak-UU 52-19 Søknad om endring av emneleder i FRM5710 – Farmakologi videregående (vedtakssak)

Det søkes om å bytte emneleder i FRM5710.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Arild Rustan tar over som emneleder etter Hege Thoresen for våren 2020.

Sak-UU 53-19 Oppsummering av workshopen «Masterporteføljen i revidert studieplan» og videre arbeid (forts. Sak-UU 38-19) (diskusjonssak)

Workshopen «Masterporteføljen i revidert studieplan» ble avholdt 15. august 2019. På workshopen ble de innkommende forslagene til masteremner presentert av innsender med påfølgende plenumsdiskusjon av de innsendte forslagene. På bakgrunn av diskusjonen ble det bestemt at en går tilbake og arbeider videre med forslagene til masteremner med spesiell tanke på å slå sammen, videreutvikle m.m. Frist for innsending av reviderte masteremneforslag er 25. september 2019. Alle forslagene til masteremner må begrunnes.

De innkommende masteremneforslagene vil bli sammenstilt i en tabell (titler), samt satt sammen i et hefte og sendt Utdanningsutvalget for videre planlegging av fremdriften på neste møte 14. oktober. Det må diskuteres videre om det skal være forskjeller på masteremnene som ligger i henholdsvis 8. eller 9. semester f.eks. bredde /spesialisering, antall emner i de gitte semestrene m.m. Dette må også ses i sammenheng med antall emner (10-15 emner) og antall studenter pr emne (gjennomsnitt på 10 – 12 studenter).

Spesialpensum vil ikke bli videreført i den reviderte studieplanen.

Sak-UU 54-19 Dialogmøtet med den eksterne Programrådgivergruppen 22. oktober 2019 (forts. Sak-UU 39-19) (diskusjonssak)

Dialogmøtet med den eksterne Programrådgivergruppen vil i år fokusere på 2. studieår, samt overordnet forslag til ny masterportefølje, i den reviderte studieplanen.

Utdanningsutvalget ønsker å få tilbakemelding fra Programrådgivergruppen på 2. studieår og emnene FARM2100 – Legemiddelkjemi, FARM2110 – Farmakoterapi 1, FARM2120 – Legemiddelteknologi og biofarmasi, FARM2130 – Legemiddelanalyse, FARM2140 – Farmasøytisk mikrobiologi og FARM2150 – Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon. Vi starter opp med en kort oppsummering fra emnelederne av hvordan gjennomføringen av de enkelte emnene har gått og hva som tenkes endret til neste gang emnet avholdes, med påfølgende kommentarer/innspill fra Programrådgivergruppen. Invitasjon til møtet vil bli sendt de emneansvarlige.

Videre ønsker Utdanningsutvalget å få tilbakemelding/innspill/kommentarer på forslag til ny masterportefølje i revidert studieplan. Heftet med innsendte forslag til reviderte masteremner vil bli sendt Programrådgiverne straks dette er klart etter 25. september.

Forslag til endelig program for Dialogmøtet sendes Utdanningsutvalget for tilbakemelding, før det sendes ut til den eksterne Programrådgivergruppen.

Sak-UU 55-19 EpN – emner V20 (vedtakssak)

Emnebeskrivelsene i EpN begynner å bli klare og vil bli sendt MN-fakultetet for endelig godkjenning i løpet av kort tid.

Det har kun kommet inn noen mindre endringer for 3 emner på 1. avdeling. Endringene ble godkjent i Programrådet for 1. avdeling 3. september. For 2. avdeling har det kun vært et par endringer i eksamensform, fra skriftlig eksamen på papir til digital eksamen.

Utdanningsutvalget støtter forslaget fra Programrådet for 1. avdeling, om at det det ved endringer i emnebeskrivelser skal gis en begrunnelse for disse i kommentarfeltet i EpN. Dette vil gjøre behandlingen av endringene enklere i råd/utvalg.

Som følge av revideringen av masterporteføljen avholdes etter planen masteremnene/ de klonede PhD-emnene i gammel studieplan for siste gang høsten 2020. Dette må fremkomme på emnesidene, slik at vi ikke må avholde eksamen utover to år etter siste gang emnene ble avholdt.

Vedtak: Som følge av opprettelse av ny masterportefølje i revidert studieplan, avholdes nåværende masteremner og deres klonede PhD-emner for siste gang i 2020. Fra 2021 termineres emnene, og det vil kun være mulig å avlegge eksamen i emner som ikke er bestått i inntil to år etter at emnene ble avholdt siste gang.

Eventuelt;

Publisert 1. okt. 2019 08:13 - Sist endret 1. okt. 2019 08:13