Møtereferat 21. juni 2021

Fredag 21 juni 2021 kl.10.30- 13.00 over Zoom

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen (møteleder), Marianne Hiorth, Rigmor Solberg, Leon Reubsaet, Trine G. Halvorsen, Hege Thoresen, Lisa Nguyen og Nina Woldene (referent)


SAKSLISTE

Sak-UU 44-21 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 45-21 Referat fra møtet 25.05.21

Referatet ble godkjent på sirkulasjon.

Sak-UU 46-21 Referat og orienteringssaker

  • Konteeksamen i FARM1130, 1140 og 1150- satt inn ekstra tiltak med ekstra oppfølging fra emneleder og studentassistenter inn mot eksamen i august.
  • Real undervisning- 19.august. Tema kollektiv læring og individuell vurdering. Hvordan få studentene til å forstå hva som er forskjellen her? Farmasi skal bidra inn her sammen med Realfagsbiblioteket og Kjemisk institutt. 
  • Real Gruppelærerstart 26.august- Dette kan være nyttig å være med for stipendiater og emneledere/ faglærere som har ansvar for PBL og kollokvier. 
  • Status dobbeltsensur: Bestemmelsen om 2 sensorer vil tre i kraft 1. august 2022. En av sensorene skal være ekstern ved karakterer A-F. Ved bestått/ ikke bestått er det ikke krav om 2 sensorer. Det følger ikke med ekstra ressurser. Venter på avklaringer rundt dette.
  • Krav om teksting av forelesningsopptak/videoer ligger i krav til universell utforming. Det jobbes med systemer for automatisering av dette. Det er mål om at dette skal være på plass i 2022, men foreløpig ingen tiltak i påvente av avklaringer rundt dette.
  • Orientering fra programråd og utvalg:
    • 1.avdeling: Skal ha møte før sommeren om det kommer noen søknader om å fortsette videre ved sperre på 2. året. Kan søke om de har 1. stryk og ellers gode resultater
    • 2.avdeling- ingen nye saker
    • PhD-utvalget
      • Hanne Hjorth Tønnesen vikarierer som leder i PhD-utvalget fra høsten. Marianne Hiorth går da ut av UU. Cecilie Moland går inn som representant for Biovit i PhD-utvalget.
      • 3 disputaser før sommeren.
      • PhD opptaksordning skal forenkles. Inspirasjon fra medisin.
      • Programevaluering i 2022
    • EVU utvalget: problemer i oppstartfasen for studenter som skal ta Master i klinisk farmasi. Kommunikasjon med fakultetet ang. dette. Det foreligger et forslag fra fakultetet om å opprette et obligatorisk null-studiepoengsemne i forkant av Master i klinisk farmasi. I dette emnet skal prosjektbeskrivelsen til masteroppgaven lages og ingen eksamen.

Sak-UU 47-21 Studiestart og Studentassistentene (orienteringssak)

Nettside for studiestart ble presentert – denne blir ferdig før sommeren. 

Program for studiestart ligger på nettsidene. Kan være det må gjøres noen justeringer ut fra hvordan situasjonen er i august.

Programseminar 23.-24. august skal arrangeres både for 1. og 2. kullet. Programmet ble presentert av programrådsleder for 1. avdeling.

8 studentassistenter er engasjert til høsten; 2 studenter på hvert emne á 10 timer hver. Emneansvarlige bestemmer hva de skal settes til.

Sak- UU 48-21 MN-dialogmøte 14.juni  (orientering/diskusjonssak)

Det årlige dialogmøtet med MN-fakultetet er en del av kvalitetssystemet for utdanning. Agendaen settes av MN, men FAI kan styre hva som vektlegges. FAI valgte å fremheve språksaken på årets møte og la fram ulike tiltak det har vært jobbet med den siste tiden. Fakultetet anbefaler at manglende språkferdigheter dokumenteres. Utdanningsutvalget diskuterte dette og kom fram til ulike typer dokumentasjon som kan være egnet:

  • Statistikk fra Tableau
  • Innkomne bekymringsmeldinger 
  • Rapporter fra programrådgivere som inneholder relevante kommentarer
  • Registrere antall eksamensbesvarelser/innleveringer der det er svake språkkunnskaper

For det andre og siste punktet må det lages rutiner. Rutiner for håndtering av bekymringsmeldinger ligger hos administrasjonen. Utdanningsutvalget vil utarbeide rutiner for registrering av eksamensbesvarelser/innleveringer på første møte etter sommeren.

Sak UU 49-21 Programmøte med eksterne programrådgivere: Tema 4.studieår  (diskusjonssak)

4. studieår inneholder både obligatoriske fordypningsemner (FARM4100, FARM4110 og FARM4120) i 7. semester og i 8. semester et obligatorisk emne i statistikk (FARM4130), valgfrie masteremner samt mulighet for utveksling. Masterprogrammet består også av valgfrie masteremner i 9. semester og Masterforberedende emne i farmasi (FARM5000) som avholdes første gang høsten 2021. Utdanningsutvalget mener at de valgfrie masteremnene, sammen med FARM5000, bør sees under ett og at disse derfor utsettes til neste dialogmøte. Dialogmøtet høst 2021 vil derfor fokusere på de obligatoriske emnene i 7. og 8. semester (FARM4100, FARM4110, FARM4120 og FARM4130) samt ordningen med utveksling.

Tidspunkt for årets dialogmøte:19. oktober kl. 09-16

Sak UU 50-21 Nye programrådgivere. Status. 

Det kom opp noen forslag på kandidater fra UU og disse blir kontaktet.

Sak UU 51-21 Detaljnivå LEGANTO (diskusjonssak)

Leganto skal fungere som en digital pensumliste. Nytt digitalt pensumlistesystem på UiO - Leganto - For ansatte - Universitetet i Oslo.

Pensumbøker med angitt kapittel og sidetall skal angis som merknad. I tillegg kan artikler lastes opp.

For å gjøre pensumlisten mer oversiktlig anbefales å tagge hvilken forelesning eller hvilket tema pensum hører til. I Canvas skal Leganto være koblet opp via «Pensum» i menyen.

Leganto er koblet opp mot semestersiden slik at utenforstående kan se pensumlisten, men uten at filer kan åpnes. Studentrepresentanten synes Leganto fungerer fint.

Sak UU 52-21 Søknad om ny emneansvarlig i FARM3110 Farmakoterapi 2 og fysiologi 3 og sammensetning av emnekomite (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden om ny emneansvarlig. Cecilie Morland overtar etter Ragnhild Paulsen som emneleder i FARM3110 fra høsten 2021. Forslag om at Ragnhild Paulsen fortsetter som medlem av emnekomiteen støttes, men emnekomiteen må finne en erstatter for Rigmor Solberg som skal ha forskningstermin fra høst 2021.

Eventuelt;

Ingen saker

 

Publisert 23. aug. 2021 08:25 - Sist endret 24. aug. 2022 11:27