Møtereferat 10. mars 2022

Torsdag 10. mars kl. 10.30- 12.30

Sted: Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit Samuelsen, Trine Grønhaug Halvorsen, Anders Vik, Hege Thoresen, Hanne H. Tønnesen, Ngoc Nguyen Lunde, Emilie Bredal Eriksen, Kristine Korsnes Hagen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Gro Smistad og Marianne Lea


SAKSLISTE

Sak-UU 25-22 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En sak ble meldt inn under eventuelt.

Sak-UU 26-22 Referat fra møtet 17.02.22

Godkjent på sirkulasjon 15.03.22.

Sak-UU 27-22 Referat og orienteringssaker

Instituttseminaret 16.-17. mars 2022

Programmet for utdanningsdelen av seminaret 17. mars er ferdig stilt. Temaene som vil bli diskutert er Bærekraft (innleder Anja Røyne, førstelektor Fysisk institutt/KURT, UiO), Beregningsvitenskap og digital kompetanse (innleder Lex Nederbragt, førstelektor IBV, UiO), og Ansvar for egen læring (ved Tone Gregers, førstelektor IBV/KURT, UiO).

Frafall og statistikk

STUT ser for tiden på statistikk rundt undervisning. Bakgrunnene er 1) et ønske om å dele resultater i sentrale grunnemner mellom instituttene slik at en har felles innsikt i karakternivå, strykprosent osv., 2) undersøke om strykprosent og karakternivå har blitt påvirket negativt av korona for bedre å kunne vurdere eventuelle tiltak, samt 3) sjekke om frafall i programmene har blitt påvirket negativt av korona for å kunne vurdere eventuelle tiltak for økonomisk kompensasjon.

Periodisk programevaluering 2022

Det arbeides for tiden med datainnsamling med frist er 8. april 2022. Det er utarbeidet et felles arbeidsdokument hvor arbeidsoppgavene er fordelt og datamateriale legges inn. Rapporten vil bli viktig i arbeidet med utvikling/oppfølging av studieprogrammet, rekruttering, frafall osv.

Kullrom i Canvas

Det arbeides for å opprette kullrom i Canvas. Det vil komme mer informasjon når rommene er oppe og går. I disse rommene vil f.eks. informasjon til studentene kunne legges ut, slik at en unngår å legge ut samme informasjon i flere rom osv.

Programrådet for 1. avdeling

Neste møte er i uke 11. Det arbeides med programmet for Programseminaret på Sundvollen, den periodisk programevalueringen og evaluering av semesterslutt/semesterstart. Samfunnsfarmasi vil fortsette med individuelle innleveringer i FARM1120 – Farmasøyten, pasienten og samfunnet.

MN-fakultetet anbefaler ikke bruk av kortskanner i forbindelse med oppmøteregistrering av mindre grupper. Her anbefales det avkrysning.

Programrådet for 1.avdeling etterlyser også når tildelingen av studiekvalitets- og KD midlene kommer, eventuelt om noe kan forhåndsvarsles. Det tar tid å få prosjektene oppe og gå på en god måte.

Programrådet for 2. avdeling

Programrådet for 2. avdeling har behandlet sluttevalueringer for masteremnene. Det er en skjevfordeling i antall studenter som tar de ulike masteremnene. Regelen for at et masteremne skal avholdes er at det må være 5 eller flere studenter som følger emnet. Emner med 4 eller færre studenter avholdes ikke, heller ikke som egenstudier.

Studentene gir tilbakemelding på at en del faglærere ikke bruker Canvas som informasjonskanal, men heller bruker epost. Canvas er læringsplattformen som brukes på instituttet, og informasjon om emnet skal legges ut her. Studentene leser også epost sporadisk, og bruk av epost kan derfor medføre at studentene ikke får med seg viktig informasjon. Utdanningsleder sender ut beskjed om dette til underviserne.

EVU-utvalget

Det arbeides for å få på plass ett eget opptak/EVU for jevngodstudenter. Det skal være et møtet med UiO-sentralt angående hvilke muligheter vi har innenfor regelverket i forhold til oppbyggingen av programmet/studieplanen.

PhD-utvalget

MN-fakultetet starter opp programevalueringen av PhD-programmet våren 2022. Årsrapportene fra stipendiater og veiledere har kommet inn. De skal gjennomgås av PhD-utvalgets leder som skal skrive en rapport. Denne sendes MN-fakultetet. 3. semester evalueringene gjennomføres kontinuerlig.

Sak-UU 28-22 Søknad om endring av emnekomite i FARM3110 – Farmakoterapi 2 og fysiologi 3 (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Eili T. Kase går ut av emnekomiteen, hvor hun har vikariert for Rigmor Solberg. Fra sommeren 2022 er sammensetningen av emnekomiteen Cecilie Morland (leder), Rigmor Solberg og Ragnhild Paulsen.

Sak-UU 29-22 Studentrepresentant til gruppen av eksterne programrådgivere 2022 (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at det vil være en fordel hvis studentrepresentanten kommer fra et 5-årig masterprogram innen et av helsefagene, og gjerne fra den 5-årige masterutdanningen i Klinisk ernæring, UiO. Med den bakgrunnen vil studenten kunne ha en god forståelse av oppbyggingen og gjennomføringen av utdanningen vår, samt ha en interesse for faget. Utdanningsleder tar kontakt med Studentutvalget ved MN, som har sagt at de kan være behjelpelige med å få på plass studentrepresentanten.

Sak-UU 30-22 Opptak av forelesninger (diskusjonssak)

Det har vært ulike oppfatninger om hvorvidt opptak av forelesninger er hensiktsmessig eller ikke, og dette har derfor vært praktisert ulikt, men innenfor gjeldende regelverk fra UiO Forelesar/arrangør - Universitetet i Oslo (uio.no).

Opptak av fysiske forelesninger har vært ansett som en støtte for de som har vært syke i forbindelse med siste periode av pandemien. I Utdanningsutvalget er det nå stemning for å etablere felles retningslinjer for forelesningsopptak når pandemien etter hvert er over. Spørsmålet er om forelesningsopptak vurderes som et godt pedagogisk verktøy og om det kan bidra til dårligere oppmøte på forelesninger. Utdanningsutvalget mener det er viktig å få studentene tilbake til campus, både i forhold til studiene, men også for et godt psykososialt miljø.

Disse retningslinjene skal være på plass før høsten 2022, og både undervisere og studenter må informeres om hva som gjelder og forventes av dem. Det må også arbeides langsiktig i forhold til undervisningsmateriell og universell utforming.

Utdanningsutvalget vil arbeide videre med saken på neste møte.

Sak-UU 31-22 Revidering av vitnemålstekst for Master i farmasi (forts. Sak-UU 07-22, Sak-UU 19-22) (vedtakssak)

Forslaget til vitnemålstekst ble gjennomgått med mindre forslag til endringer. Det er lagt til et nytt avsnitt som beskriver målsetningen med utdanningen og et nytt avsnitt som beskriver læringsutbyttene studentene skal ha oppnådd etter fullført utdanning. Disse inkluderer nå også 1. avdeling som tidligere manglet. Vitnemålsteksten gjelder for studentene som uteksamineres fra og med siste halvdel av vårsemesteret. Dette er første kullet på den reviderte studieplanen (kull-2017).

Vedtak: Forslag til vitnemålstekst sendes MN-fakultetet for endelig godkjenning og implementering på vitnemålet fra og med våren 2022.

Sak-UU 32-22 Gjennomgang av mandater for Utdanningsutvalget og Programrådene for 1. og 2. avdeling (forts. Sak-UU 67-21, Sak-UU 72-21, Sak-UU 79-21, Sak-UU 06-22, Sak-UU 20-22) (vedtakssak)

Utdanningsutvalget startet opp arbeidet med revidering av mandatene. Arbeidet fortsetter på neste møte i Utdanningsutvalget.

Eventuelt;

Sak-UU 33-22 Endring av emnebeskrivelsen for FRM9925 – Real world research – qualitative methods (vedtakssak)

Vedtak: Endringer i emnebeskrivelsen for FRM9925 ble godkjent med følgende forslag:

For Kort om emnet foreslår Utdanningsutvalget å endre teksten fra: “This course entails qualitative real world research methods at an advanced scientific level for research within the Social and Clinical Pharmacy area. The course focuses on both theoretical lectures and practical assignments and has a blended learning structure. Within this course you will be motivated, not only to learn about qualitative methods, but also to reflect and relate this knowledge to you and your research.” til : “This course entails qualitative applied research methods at an advanced scientific level for research within the Social and Clinical Pharmacy area. The course contains both theoretical lectures and practical assignments. You will be able to reflect and apply qualitative methods and relate this knowledge to your research.

Utdanningsutvalget foreslår å endre «qualitative real world reseach methods» til «qualitative applied research methods», men ser at dette kan være et faguttrykk innen samfunnsfarmasi.

Forslaget sendes emneansvarlig for tilbakemelding.

Emneansvarlig har gått igjennom forslaget og gjort følgende endring i forslaget til Utdanningsutvalget. «qualitative applied research methods» er endret tilbake til «qualitative real world reseach methods”.

Publisert 20. apr. 2022 07:09 - Sist endret 29. mars 2023 11:07