Møtereferat 19. mai 2022

Torsdag 19. mai kl. 10.30- 13.00

Sted: Seminarrom 298, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Gro Smistad (gikk kl.12.00), Trine G. Halvorsen, Stig Pedersen-Bjergaard, Hege Thoresen, Marianne Lea, Emilie Bredal Eriksen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Hanne H. Tønnesen


SAKSLISTE

Sak-UU 52-22 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 53-22 Referat fra møtet 29.04.22

Godkjent på sirkulasjon 18. mai 2022.

Sak-UU 54-22 Referat og orienteringssaker

Dialogmøtet med MN-fakultetet

Dialogmøtet ble avholdt 12. mai. Powerpoint-presentasjonen med svar på bestillingen til møtet er sendt MN-fakultetet. Tema for møtet var arbeid med utdanningskvalitet, læringsmiljø, ansattkultur og erfaringsdeling, Ph.d-utdanningen, samt opprettelse av et nytt innpassingsopptak for jevngodstudenter.

Ny finansieringsmodell for MN-fakultetet

MN-fakultetet utarbeider ny finansieringsmodell. I modellen vil studiepoengproduksjon telle 90 %, og oppnådde grader 10 %. For å stimulere til økt tverrfaglighet er det også innført at der programstudenter avlegger studiepoeng (tar emner) ved andre institutter vil vertsinstituttet få 2/3 av midlene, mens instituttet der studenten har programtilhørighet får 1/3 av midlene, som er «ekstra» midler, og kommer i tillegg til de «ordinære» midlene. Dvs. at der studenter tar emner på tvers av institutter vil uttelling for studiepoeng-produksjonen være høyere enn der studenter tar emner på instituttet sitt.

Studiekvalitet MN

Ny nettside om Arbeid med studiekvalitet ved MN-fakultetet er under utarbeidelse og vil bli publisert om ikke lenge.

Møte i UHR-HS 4. -5. mai

Det har vært avholdt møte i UHR-HS. Nokut har gjennomført evaluering av innføringen av RETHOS for utvalgte programmer. Tilbakemeldingene går på at RETHOS-lubene er for detaljerte og gir lite rom for lokale tilpasninger, noe det i utgangspunktet var tenkt lagt opp til. Nokut kan komme for evaluering av innføringen av RETHOS for farmasiutdanningene i løpet av 2023 – 2025. KD tar imot innspill om endringer i LUBene.

Ph.d. – utvalget

Det har ikke vært avholdt møte siden møtet i Utdanningsutvalget 29. april 2022.

EVU – utvalget

Det arbeides med forslaget til nytt Jevngodopptak. Det er søkt om midler til utvikling av programmet. Videre trengs det å få satt opp en tidsplan for når hva må være ferdig, samt få avklart lengden av veiledet praksisperiode i forhold til bachelor/master.

Programrådet for 1. – 7. semester

Stillingsannonsen for læringsassistenter publiseres i løpet av kort tid i Canvas. Planleggingen av studiestart går sin gang. Det planlegges bl.a. avholdt et eget møte med jevngodstudentene i forbindelse med semesterstart. Realfagsbiblioteket vil også bidra aktivt inn i aktiviteter for studentene i oppstartuken.

Programrådet for 8. – 10. semester

Det har ikke vært avholdt møte siden møtet i Utdanningsutvalget 29. april 2022. Realfagsbiblioteket er også i kontakt for å bidra inn med aktuelle temaer knyttet til gjennomføringen av mastergradsoppgaven.

Sak-UU 55-22 Oppfølging av instituttseminaret 16.-17. mars: Temamøte Ansvar for egen læring (forts. Sak-UU 38-22, Sak-UU 45-22) (diskusjonssak)

Temamøtet vil bli avholdt 2. juni, kl.10-12 i Georg Sverdrups hus. Møtet vil ta utgangspunkt i tilbakemeldingene fra gruppearbeidet på instituttseminaret. Innspill/refleksjoner/tilbakemeldinger fra temamøtet vil bli tatt med videre i forbindelse med utforming av forventningsavklaringene studentene vil få presentert ved semesterstart høsten 2022.

Det er viktig at studentene har tydelige rammer for hva vi forventer av dem, samtidig som undervisere er omforent med hensyn på hvordan studentene skal følges opp slik at denne er den samme gjennom ett gitt semester. Dette må formidles tydelig til studenter og også undervisere. Det bør være en progresjon i studentenes selvstendighet fram til de skal ut i praksis i 6. semester. Etter praksis får studentene studentlisens og må være selvgående.

Når det gjelder kunngjøringer og har studentene mulighet til å bruke automatiske varslinger i Canvas (i Canvas-appen) og på Mine studier.

Det ble også etterspurt en oversikt over hva studentene får av informasjon på Programseminaret og andre fora, slik at en kan arbeide i en forlengelse av dette.

Sak-UU 56-22 Gjennomgang av mandater for Utdanningsutvalget og Programrådene for 1. og 2. avdeling (forts. Sak-UU 67-21, Sak-UU 72-21, Sak-UU 79-21, Sak-UU 06-22, Sak-UU 20-22 og Sak-UU 32-22, Sak-UU 37-22 og Sak-UU 50-22) (vedtakssak)

Det er kommet inn et par mindre endringer på mandatet for Utdanningsutvalget fra ledergruppen. Følgende endringer er gjort i mandatet:

  1. «Dette mandatet er vedtatt av ledergruppen ved Farmasøytisk institutt «dato» og bygger på MNs retningslinjer for sammensetning og mandat for utdanningsutvalg: Utvalg og roller for utdanning ved MN-fakultetet – Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet (uio.no).
  2. «Kvalifisert person (Qualified Person, QP)» endres tilbake til «Qualified person» (QP). Utdanningsutvalget bemerker at «kvalifisert person» er uttrykket som benyttes i forskriften: Forskrift om tilvirkning og import av legemidler - Lovdata, Definisjonen §1-2 h, og §2-11 omhandler Krav til kvalifisert person.
  3. Utdanningsutvalget rapporterer «faglig» til Studieutvalget ved MN-fakultetet, hvor faglig er tilføyd.

Vedtak: Mandatene for Programrådet for 1. – 7. semester, Programrådet for 8. – 10. semester og Utdanningsutvalget sendes MN-fakultetet til orientering.

Sak-UU 57-22 Mandat for EVU-utvalget (forts. Sak-UU 48-22) (vedtakssak)

Følgende gjelder for oppfølgingsspørsmålene fra møtet i Utdanningsutvalget 29. april 2022:

  1. EVU omfattes også av det samme regelverket som den ordinære utdanningen med enkelte tilpasninger avklart med MN-fakultetet.
  2. EVU er omfattet av fakultets kvalitetssystem for utdanning inkl. emne- og programevalueringer. Dette vil bli fulgt opp av EVU-utvalget.

Vedtak: Forslag til mandat sendes ledergruppen for eventuelle kommentarer.

Sak-UU 58-22 Oppfriskning av ordningen med sensorveiledninger (diskusjonssak)

Det vil gjøres en ny gjennomgang av utformingen av sensorveiledninger og hvilke rutiner/føringer som gjelder. Dette planlegges gjort tidlig i høstsemesteret slik at det er klart til eksamensperioden høsten 2022. Det ble også spilt inn at dette er et aktuelt tema for temamøtene utover høsten.

Sak-UU 59-22 Status periodisk programevaluering (diskusjonssak)

Emilie Bredal Eriksen har sagt ja til å stille som studentrepresentant i panelet.

Frist for tilbakemelding på utkastet til egenevalueringen er 30. mai. Spesielt bes det om tilbakemelding på avsnittene under «Vurdering». Tilbakemeldingene vil bli gjennomgått på møtet 2. juni. Endelig bestilling til det eksterne panelet må også på plass på møtet 2. juni. Egenevaluering vil bli sendt over til ledergruppen for orientering før møtet med den eksterne komiteen 20.juni.

Eventuelt;

Publisert 22. juni 2022 08:39 - Sist endret 22. juni 2022 08:39