Møtereferat 22. juni 2022

Onsdag 22. juni kl. 10.00- 12.30

Sted: Seminarrom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Gro Smistad, Hege Thorsen, Hanne H. Tønnesen, Marianne Lea, Trine G. Halvorsen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: studentrepresentanter


SAKSLISTE

Sak-UU 60-22 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 61-22 Referat fra møtet 19.05.22

Godkjent på sirkulasjon 17.06.22.

Sak-UU 62-22 Referat og orienteringssaker

Real Undervisning

Real undervisning – Undervisning for bærekraft avholdes 18. august 2022 i regi av KURT. Invitasjon er sendt alle. For mer informasjon se: REAL undervisning - Undervisning for bærekraft - KURT – Kompetansesenter for undervisning i realfag og teknologi (uio.no).

Studietilbud for personer med beskyttelsesbehov

UiO har publisert nettsider for opptak rettet mot flykninger Study offers for refugees - University of Oslo (uio.no). Opptaket er et tilbud til bl.a. ukrainske flykninger. Søknadsfristen er 4. juli.

4. forsøk på eksamen

En arbeidsgruppe i regi av MN-fakultetet har sett på praktisering av regelverket rundt søknad om 4. forsøk på eksamen. For det 5-årige masterprogrammet i farmasi behandles søknader om et 4. forsøk individuelt, og vurderes i henhold til helhetlig faglig progresjon. For å få innvilget et 4. eksamensforsøk i emnet FARM3130 Farmasøytisk praksis, må studenten ha gjennomført og fått godkjent et nytt praksisopphold i et apotek. I tilfeller hvor en tidligere programstudent får innvilget et 4. forsøk vil MN-fakultetet vurdere gjenåpning av programstudierett. Studenten vil da ikke søke seg inn på studieprogrammet på nytt og ta opp en studieplass. Studentene må også informeres om at både ordinær og ny/utsatt eksamen teller som eksamensforsøk.

Det er MN-fakultetet som behandler søknadene om et 4. eksamensforsøk. MN-fakultetet mottar mange søknader og har ofte kort tid på å behandle søknadene. Tilbakemeldingen er derfor at de ikke mulighet til å informere instituttene om mottatte søknader, samt vedtak på disse.

Temamøter høsten 2022

Det må settes opp datoer for to temamøter høsten 2022. Første temamøte vil være om Bærekraft i utdanningen.

Allmøte for studentene høsten 2022

Det planlegges avholdt et allmøte for studentene høsten 2022 (over zoom). Agenda for møtet vil være infosaker, samt forventningsavklaringer i forhold til undervisningen.

EVU-utvalget

Det arbeides med det nye opptaket for jevngodstudenter. Avklaringer angående praksisperioden og ressursbehov i forhold til utvikling av emner/undervisningsopplegg må på plass før sommeren. Det vil bli gjennomført emneevaluering på alle EVU-emner. Skjemaet sendes administrativ ansvarlig for EVU ved instituttet.

Ph.D – utvalget

De siste evalueringene er gjort for semesteret.

Programrådet for 1.-7.semester

8 læringsassistenter i 4 emner (FARM1100, FARM1120, FARM2100 og FARM2120) er ansatt. Studentene vil få opplæring av KURT. De vil motta et sertifikat for gjennomført opplæring.

Programrådet for 8.-10. semester

Canvasrommet for masterdelen utvikles videre. Programrådsleder for 8.-10. semester lurte på hvilken seksjon/fagområde den nye stilling (50 %) i bioinformatikk er tilknyttet. Utdanningsleder undersøker dette.

Sak-UU 63-22 Oppfølging av mandat for EVU-utvalget (forts. Sak-UU 48-22, Sak-UU 57-22) (vedtakssak)

Punktet «Leder for EVU-utvalget møter i Utdanningsutvalget» legges til mandatet.

Sak-UU 64-22 Oppfølging av mandater for Utdanningsutvalget og Programrådet for 1.-7.semester og Programrådet for 8.-10. semester (forts. Sak-UU 67-21, Sak-UU 72-21, Sak-UU 79-21, Sak-UU 06-22, Sak-UU 20-22 og Sak-UU 32-22, Sak-UU 37-22, Sak-UU 50-22 og Sak-UU 56-22) (vedtakssak)

Punktet «Leder for «programråd» møter i Utdanningsutvalget» legges til mandatene for programrådene for 1.-7. semester og 8.-10. semester.

Sak-UU 65-22 Oppfølging av temamøtet Ansvar for egen læring (forts. Sak-UU 38-22, Sak-UU 45-22, Sak-UU 55-22) (vedtakssak)

Utdanningsutvalget har på bakgrunn av tidligere diskusjoner i UU, instituttseminaret og temamøtet Ansvar for egen læring utarbeidet felles tiltak og retningslinjer for undervisningen som skal gjelde fra og med høsten 2022. Dette for å skape trygghet og forutsigbarhet for studentene i undervisningssituasjonen, i tillegg til å sette rammene for hvordan man oppfører seg i undervisningssituasjonen.

Det legges opp til mer studentaktiv undervisning ved at alle forelesninger skal ha minst ett element av studentaktivisering, f.eks. ved at studentene diskuterer et spørsmål/kasuistikk. Fra og med høsten 2022 skal ikke forelesningsopptak og podcast benyttes inn i undervisningen lenger. Læringsutbyttet er dårlig, og det anses som svært viktig å få studentene tilbake til Blindern. I tillegg vil det settes opp en plakater med at mat og drikke ikke hører hjemme i auditoriet.

Det er utarbeidet en liste til undervisere om «Tiltak og retningslinjer for å stimulere til økt ansvar for egen læring», samt et PP-bilde som forklarer studentene hvordan de skal oppføre seg i forelesningssituasjonen. Alle som bidrar inn i undervisningen må sette seg inn i disse. Emneansvarlige har hovedansvar for implementeringen av forventningsavklaringene overfor studentene, men alle undervisere må bidra inn der dette er naturlig.

Sak-UU 66-22 Status periodisk programevaluering og oppsummering av møtet med eksternt panel (forts. Sak-UU 59-22) (diskusjonssak)

Det eksterne panelet har frist til 1. november 2022 for den eksterne rapporten. Det vil bli avholdt et Zoom-møte med det eksterne panelet 12. oktober for eventuelle avklaringer m.m.

Sak-UU 67-22 Emneplanlegging høsten 2022 (orienteringssak)

I forbindelse med emneplanleggingen for V23-emnene må det arbeides for å tydeligere få fram bærekraft i emnebeskrivelsene, f.eks. under Kort om emnet eller Hva lærer du? Det vil bli satt opp et temamøtet om Bærekraft i undervisningen tidlig i høstsemesteret. I tillegg er dette et tema i REAL-undervisning 18. august, som alle undervisere er oppfordret til å melde seg på.

Eventuelt;

Ingen saker.

Publisert 6. juli 2022 08:48 - Sist endret 22. nov. 2022 10:23