Møtereferat 21. juni 2023

Onsdag 21. juni kl. 11.00 - 13.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Gro Smistad, Trine G. Halvorsen, Hege Thoresen, Cecilie Morland, Malin O. Syversen og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Liv Mathiesen og studentrepresentant


SAKSLISTE

Sak-UU 47-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-UU 48-23 Referat fra møtet 25.05.23

Godkjent på sirkulasjon 20.06.23.

Sak-UU 49-23 Referat og orienteringssaker

Panopto

UiOs nye videotjeneste Panopto vil etter hvert fase ut tjenesten Forelesningsopptak. Panopto er koblet opp mot Canvas, og har bedre tekst-muligheter sammenlignet med Forelesningsopptak. For mer informasjon se Gjøre opptak med Panopto - Universitetet i Oslo (uio.no).

Kunstig intelligens ved UiO

UiO har utviklet en egen GTP-versjon, som kan benyttes inn i undervisningen. I denne versjonen skjer det ikke opplæring ved innlegging av data. Studentene kan fremdeles fuske. Det er derfor viktig å snakke med dem om hva som regnes med fusk.

Innpassingsopptaket for farmasøyter

Det er sendt ut tilbud til 17 søkere. De har frist 29. juni til å takke ja/nei til tilbudet. 64 søkere var ikke kvalifiserte for opptak.

Dialogmøtet om studiekvalitet med MN-fakultetet 15. juni

Møtet med MN-fakultetet var godt. Agendaen var hovedsakelig lik tidligere år hvor vi rapporterte på arbeidet med utdanningskvalitet ved institutt, læringsmiljø inkl. status LA-ordningen ved institutt, studentinvolvering, ansattkultur og erfaringsdeling og Phd-utdanningen. Under eventuelt tok instituttet opp den periodiske programevalueringen og det nye innpassingsopptaket for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS.

Dialogmøtet om rekruttering med MN-fakultetet 15. juni

Det var dialogmøte med MN-fakultetet om rekruttering til studieprogrammet 15. juni. Til stede på møtet fra Farmasøytisk institutt var Profileringsutvalget, instituttleder, kontorsjef og utdanningsleder. Av temaer som ble diskutert var bl.a. skolebesøksordningen. Instituttet har fått på plass 2 studenter, og arbeider med å finne en faglig vitenskapelig ansatt som skal følge opp studentene og ordningen. Det er instituttet som nå skal lønne studentene.

MN-fakultetet arbeider med å opprette et innovasjonsverksted for studentene i Auditorium 3, Vilhelm Bjerknes hus.

Skikkethetsvurdering

Utdanningsleder ved Farmasøytisk institutt er institusjonsansvarlig inn i skikkethetsnettverket ved UiO for MN-fakultetet. Instituttleder er vara for utdanningsleder. Det er nettverksmøte en gang i måneden.

Programrådet for 1. – 7. semester

Programrådet for 1. – 7. semester arbeider med å få på plass læringsassistene før sommeren. Det er 11 studenter som har søkt om å bli læringsassistenter for høsten 2023. Søkerne er gode, og noen var også læringsassistenter i 2022. Det gjennomføres for tiden intervju med søkerne.

Programrådet for 8. – 10. semester

Instituttet ønsker flere eksterne masteroppgaver. Programrådet for 8. – 10. semester har ferdigstilt et informasjonsskriv til eksterne virksomheter, inkludert aktuelle skjemaer, som er videresendt ledelsen. Det vil også opprettes en egen nettside.

Sak-UU 50-22 Dialogmøtet med eksterne programrådsgivere H23 (diskusjonssak)

Dialogmøtet foreslås avholdt tirsdag 24. oktober kl. 10-16. Utdanningsleder undersøker om tidspunktet passer de eksterne programrådgiverne (?). Tema for møtet vil være:

  1. Den eksterne programrådgiverrapporten; Hva har vi gjort, samt videre arbeid.
  2. Masterporteføljen inkl. FARM5000 – Masterforberedende emne i farmasi; Evaluering av vurderingsformene i emnene og studentgjennomføring. Hvor mange masteremner trenger vi i forhold til kullstørrelsen vår, samt faglig sammensetning av porteføljen.

Programrådsleder for 8. – 10. semester holder en gjennomgang av masteremnene på dialogmøtet.

De eksterne programrådgiverne trenger å få tilgang til masteremnene i Canvas, samt statistikk for studentgjennomføringen på masteremnene og eksamensoppgaver. Det bør også legges ved en beskrivelse av prosessen bak revideringen av masterporteføljen og vektleggingen av tverrfaglige emner som er tenkt aktuelle for alle studentene våre.

Sak-UU 51-23 Samskrivning av masteroppgaver (forts. Sak-UU 45-23) (diskusjonssak /vedtakssak)

I henhold til læringsutbyttene for FARM5945 – Masteroppgave i farmasi skal studentene etter å ha fullført emnet kunne «gjennomføre et selvstendig, definert forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer». Utdanningsutvalget anser dette, på lik linje med Programrådet for 8. – 10. semester, som ett svært viktig læringsutbytte som oppfylles gjennom de ulike trinnene i prosjektet, inkludert gjennom å skrive en større vitenskapelig avhandling fra A til Å. Utdanningsutvalget er av den oppfatningen at studentene lærer dette best når de skriver en individuell oppgave. Masteroppgaven står også sentralt i kvalifisering til videre PhD-studier og må derfor gjennomføres individuelt.

Samskrivning av oppgave kan ha uheldige konsekvenser for studentene ved behov for utsatt innleveringsfrist som vil måtte gjelde begge eller ved mistanke om fusk.

Utdanningsutvalget mener, som Programrådet for 8. – 10. semester, at det er viktig at studentene lærer å samarbeide, men mener at dette bør foregå gjennom annet arbeid enn gjennom samskriving av masteroppgaver. På masternivå vil masterprosjekter med plass til mer enn én student kreve samarbeid mellom studentene selv om oppgavene utføres individuelt. I studieprogrammet forøvrig inngår en rekke oppgaver som gir trening i samarbeid.

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter Programrådet for 8. – 10. semester og går inn for at det ikke åpnes for samskrivning av masteroppgaver.

Sak-UU 52-23 Ekstern rapport periodisk programevaluering (forts. Sak-UU 04-23, Sak-UU 32-23, Sak-UU 32-23 og Sak-UU 42-23) (diskusjon)

Flere av endringsforslagene i den periodiske programevalueringen vil, dersom de følges opp, kreve større endringer i studieplanen. Rapporten foreslår blant annet å vurdere å legge om utdanningen til en 3+2 oppbygging i henhold til Bologna prosessen. Dette har tidligere vært diskutert ved instituttet, men har som følge av økonomiske forhold ikke vært aktuelt å gå videre med. En eventuell endring fra 6 til 3 finansierings-kategorier, gjør denne diskusjonen igjen aktuell.

Før Utdanningsutvalget går i gang med eventuelt å gjøre større endringer i studieplanen, er det behov for å avklare dette.

Den eksterne rapporten foreslår å øke bevisstheten blant undervisere om hvordan man identifiserer og hjelper studenter med psykiske problemer. Dette kan være et aktuelt tema på et av temamøtene for undervisere til høsten.

Eventuelt;

Ingen saker ble meldt inn under eventuelt.

Publisert 15. aug. 2023 09:20 - Sist endret 17. aug. 2023 13:28