Møtereferat 6 desember 2023

Onsdag 6. desember kl. 11.30 - 14.00, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Eili T. Kase, Trine G. Halvorsen, Liv Mathiesen, Massimiliano Pio Di Cagno, Jonatan Keus Østhus og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Malin O. Syversen og Cecilie Morland


SAKSLISTE

Sak-UU 72-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. En sak ble meldt inn under eventuelt.

Sak-UU 73-23 Referat fra møtet 02.11.23

Godkjent på sirkulasjon 23.11.23.

Sak-UU 74-23 Referat og orienteringssaker

Programsiden «Hvorfor velge dette programmet?»

Den reviderte programsiden for «Hvorfor velge dette programmet?» er publisert. Det er jobbet med å gjøre teksten mer aktiv og rettet mot søkerne. I tillegg har vi, som et pilotprosjekt, fått lage egnedefinerte titler på siden. Utdanning.no henter presentasjonen av studieprogrammet fra denne siden.

Kommunikasjonsrådgiver arbeider med å få på plass nye bilder til presentasjonen. MN-fakultetet anbefaler at det vurderes å produsere nye programfilmer og kan bidra med halvparten av kostnadene. Filmene koster kr. 100 000 eller kr. 200 000 å produsere. Utdanningsleder tar dette videre med Instituttleder.

Programsiden «Studieopphold i utlandet» og «Slik var vår utveksling»

Rapportene på «Slik var vår utveksling» er fra 2021 og bør fornyes. Det er ønskelig med rapporter både fra utveksling i 8. semester og fra 9./10.semester (studenter på masteroppgaven). Rapportene fra 2021 beholdes inntil nye er på plass.

Spektergruppe for studenter med autismespekterdiagnose/ADHD/ADD

MN-fakultetet har en gruppe for studenter med autismespekterdiagnose/ADHD/ADD. Gruppen møtes en gang i måneden, og studentene inviteres til hver samling. For mer informasjon se: Tilbud for studenter med autismespekterdiagnose/ADHD/ADD - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (uio.no).

Møte i Nasjonalt fagorgan for forskning og utdanning innen farmasi

Det var møte i Nasjonalt fagorgan for forskning og utdanning innen farmasi i Tromsø 21. – 22. november 2023. Utdanningsleder orienterte fra møtet. Angående legemiddelregning: Pr. i dag er det kun OsloMet som har egen eksamen i legemiddelregning. Resten av utdanningene har integrert opplæringen av legemiddelregning gjennom studieplanen.

Andre saker som ble diskutert var hvordan og i hvilket format Forskerskolen i farmasi kan videreføres nå når denne er nedlagt, rekrutteringsprosjektet i regi av Norsk Farmasøytisk selskap, skikkethetsvurdering i praksis, og fellesundervisningsressurser slik som etikk-kvelden (digital) i regi av Etikkrådet.

Neste fysiske møte i Nasjonalt fagorgan for forskning og utdanning innen farmasi arrangeres av Farmasøytisk institutt, UiO, høsten 2024.

Ekstern programevaluering av den erfaringsbaserte mastergraden i farmasi

Den eksterne programevalueringen for den erfaringsbaserte mastergraden i farmasi skal etter planen gjennomføres i 2024. Som følge av ressurssituasjonen ved instituttet undersøker Utdanningsleder med MN-fakultetet om det er mulig å utsette denne til høsten 2024.

Læringsutbytter

MN-fakultetet har satt i gang et arbeid med utformingen av læringsutbytter. KURT har hatt en runde med instituttene om det videre arbeidet med disse. En gjennomgående tilbakemelding KURT har fått, er at det trengs mindre stramme rammer i utformingen av læringsutbyttene, f.eks. antall læringsutbytter. KURT vil videre arbeide med språket i læringsutbyttene.

Utdanningsutvalget vil sette opp et temamøte for arbeid med utforming av læringsutbyttene i januar i forbindelse med EpN-arbeidet V24.

Programrådet for 1. – 7. semester

Oppfølging av emner: Emneansvarlig for FARM1130 – Farmasøytisk rettet organisk kjemi presenterte emnet på siste møtet i Programrådet for 1. – 7. semester. Videreføring av læringsassistenter i 2024 er avhengig av om det blir tildelt midler i forbindelse med budsjettet for 2024. Utdanningsleder følger dette opp.

Programrådet for 8. – 10. semester

Neste møte er 12. januar 2024. På møtet vil posterseksjonen for presentasjon av forskergruppene/masterprosjekter for valg i 2024 bli diskutert. Postersesjonen avholdes 25. januar kl. 13-15.

Sak-UU 75-23 Søknader studiekvalitetsmidler og CCSE-midler 2024 (vedtakssak)

Innen fristen var det kommet inn 3 søknader om studiekvalitetsmidler. Utdanningsutvalget foreslår følgende rangering av søknadene:

  1. Studentdrevet emne innen teknologi og innovasjon
  2. Utvikling og implementering av Pharmacy Games i undervisning av apotekpraksis
  3. Undervisningsplattform for Farmasihistorie

Studentforeningen for Farmasøytisk Innovasjon (SFI) koordinerer i dag mindre kursenheter innen teknologi og laboratoriearbeid i samarbeid med Veksthuset som finansierer lokaler på Sharelab og hvor Farmasøytisk institutt stiller med opplegg og undervisningsressurser. Utdanningsutvalget synes det er en god idé å få opplegget inn i enda mere organiserte former, samt muliggjøre for at studentene kan oppnå studiepoeng ved å ta kursenheter. I tillegg bidrar foreningen positivt inn i studiemiljøet ved instituttet, noe Utdanningsutvalget synes er viktig. Søknaden rangeres derfor som nummer 1.

Pharmacy Games har tidligere blitt tildelt studiekvalitetsmidler, men programmet er ennå ikke i bruk i undervisningen. Utdanningsutvalget ser at programmet vil kunne bidra positivt inn i undervisningen innen samfunnsfarmasi og klinisk farmasi, og støtter søknaden. Siden prosjektet allerede har vært tildelt midler for innføring/utvikling rangerer Utdanningsutvalget søknaden som nr. 2.

Utdanningsutvalget stiller seg positive til søknaden om uttesting og ferdigstillelse av læringsplattformen for farmasihistorie. Siden denne er tenkt å være en felles læringsplattform med andre farmasiutdanninger, mener Utdanningsutvalget at det bør vurderes å søke midler fra andre utlysninger. Søknaden er derfor rangert sist.

Vedtak: Forslag til rangering oversendes ledelsen for endelig beslutning, og Utdanningsleder formidler videre til MN-fakultetet innen fristen 15. desember 2024.

Sak-UU 76-23 Oppdatering av studiekatalogen/håndboken for MN 2024 (vedtakssak)

Teksten ble gjennomgått, med noen endringer. Revidert tekst sendes MN-fakultetet innen fristen 15. desember 2023.

Sak-UU 77-23 Oppsummering fra dialogmøtet med den eksterne programrådgivergruppen (diskusjonssak)

Utdanningsutvalget opplevde møtet som konstruktivt med gode tilbakemeldinger for videre utvikling av masterporteføljen. Disse vil tas med videre i arbeidet med utviklingen av porteføljen.

Den eksterne programrådgiver gruppen har frist før jul med å sende inn rapporten fra møtet. Denne vil settes sammen med presentasjon til Utdanningsleder og Programrådsleder for 8. – 10. semester, og danne grunnlagt for videre arbeid.

Sak-UU 78-23 Format av masteroppgaven ved Farmasøytisk institutt (diskusjonssak)

Det har kommet inn et forslag om å gi studentene mulighet til å velge blant flere formater når de skriver masteroppgaven; Monografi, artikkel (innsendt til et tidsskrift) og publisert artikkel.

Regelverket angir ingen retningslinjer/rammer for utformingen av masteroppgaver, dvs. at det er mulig å benytte seg av det formatet som er mest hensiktsmessig. Utdanningsutvalget er skeptiske til om det å skrive en artikkel er et godt format for en masteroppgave. En masteroppgave skal være et selvstendig arbeid gjennomført av studenten under veiledning. En artikkel har gjerne flere forfattere som bidrar, og det kan være vanskelig å definere hvilket bidrag studenten har hatt. Samtidig ser

Utdanningsutvalget at det kan være fornuftig med en gjennomgang av utformingen av masteroppgaver, både format, og om det f.eks. bør innføres begrensing på antall sider en masteroppgave kan være på.

Utdanningsutvalget ber Programrådet for 8. – 10. semester se nærmere på dette. Etter møtet: Det generelle sensorveiledningen ved sensur av masteroppgaver utformet av MN-fakultetet viser vurderingsgrunnlaget og vil være styrende, se sensorveiledning-ved-sensur-av-masteroppgaver.pdf (uio.no).

Eventuelt:

Sak-UU 79-23 Overføing av deleksamener (diskusjonssak)

I henhold til Regler for eksamener ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet pkt. 3.3. Overføing av deleksamener Regler for eksamener ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (uio.no) gjelder følgende «Avlagte deleksamener kan ikke overføres til senere semestre. Dette gjelder selv om kandidaten ikke har fullført emnet på grunn av gyldig forfall. Unntak gjelder for deleksamener som er laboratorie- eller feltarbeid. Disse kan etter godkjenning av instituttet overføres til senere semestre, begrenset til maksimalt 4 semestre etter at arbeidet ble gjennomført.» I forbindelse med emneplanleggingen må det derfor tas en gjennomgang av emnene for sjekk av praksis i forbindelse med deleksamener, slik at denne blir i henhold til regelverket. Utdanningsleder vil undersøke regelverket nærmere med MN-fakultetet, også i forhold til prosjektoppgaver m.m. som er av et større omfang.

Publisert 9. jan. 2024 12:12 - Sist endret 9. jan. 2024 12:12