Møtereferat 4. april 2024

Torsdag 4. april 2024, kl. 12.00 - 14.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Trine G. Halvorsen, Eili T. Kase, Liv Mathiesen, Massimiliano Pio Di Cagno og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Lavin Kadir og Jonatan Keus Østhus


SAKSLISTE

Sak-UU 20-24 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To saker ble meldt inn under eventuelt.

Sak-UU 21-24 Referat fra møtet 26.02.24

Godkjent på sirkulasjon 14.03.24

Sak-UU 22-24 Referat og orienteringssaker

Kandidatundersøkelsen 2023

Undersøkelsen ble sendt ut til alle som fullførte en grad ved UiO i perioden høsten 2018 til og med våren 2023. Svarprosenten var på 48,6 %. Overordnet viser undersøkelsen at det går bra med studentene våre, 50 % fikk jobb før endt utdanning og 9 av 10 var i lønnet arbeidet innen et halvt etter endt utdanning. Vi vil motta en egen rapport for farmasiprogrammet.

Nasjonalt fagorgan for utdanning og forskning innen farmasi

Det har vært avholdt møte i fagorganet. Neste møte avholdes ved UiO høsten 2024.

Innmelding av studietilbud for studieåret 2025/26

Fristen for å melde inn endringer er 15. april. Utdanningsutvalget har ingen endringer i studietilbudet å melde inn for studieåret 2025/26. Nytt av året er at også langsiktige utviklingsbehov kan meldes inn. Utdanningsutvalget vil ta med dette videre i arbeidet med masterporteføljen med tanke på at vi skal inn i Livsvitenskapsbygget. Se Sak-UU 27-24 og Sak-UU 28-24.

Sak-UU 23-24 Emneansvarlig for FARM5160 – Klinisk laboratoriemedisin (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter at Nils Tore Vethe overtar som emneansvarlig i FARM5160 fra og med 2024. Utdanningsutvalget vil arbeide for å opprette emnekomite for FARM5160.

Sak-UU 24-24 Deleksamener og karaktersetting (forts. Sak-UU 07-24 og Sak-UU 16-24) (orienteringssak)

Regler for eksamener ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (uio.no) og pkt. 3.3 Overføring av deleksamener er oppdatert. «Prosjektoppgaver som studentene jobber med gjennom flere uker i et semester og som er vektet minst 20 % i sluttkarakter for emnet» kan nå overføres i maksimalt 4 semestre etter at arbeidet ble gjennomført. Delkarakterer og avsluttende skriftlig karakter på eksamen skal registreres i FS.

Våren 2024 piloteres automatisk sammenslåing av delkarakterer i FS for endelig utregning av sluttkarakter. FARM2150 – Legemiddelformulering og kvalitetssikring ved produksjon er del av piloteringen.

Sak-UU 25-24 Tildeling av grad og antall studiepoeng avlagt på ny (vedtakssak)

Følgende gjelder i henhold til Forskrift om studier og eksamener ved Universitetet i Oslo - Universitetet i Oslo (uio.no), § 2.8 Krav til grad ved tildeling av samme grad på ny eller av flere grader, pkt. 3: «Fakultetet selv kan i programbeskrivelsen for et femårig masterprogram fastsette at ved tildeling av graden på ny eller på et grunnlag som helt eller delvis inkluderer en tidligere tildelt grad, må emner av til sammen minst 90 studiepoengs omfang være avlagt i tillegg til den tidligere graden. De nye emnene må inkludere en annen masteroppgave enn den tidligere graden.».

Utdanningsleder har avklart med MN-fakultetet at dette kan innføres for den 5-årige mastergraden i farmasi. Programsiden vil bli oppdatert før opptaket i 2025.

Vedtak: Fra og med opptaket til den 5-årige mastergraden i farmasi høsten 2025 vil det være et krav om at emner av et omfang på minst 90 studiepoeng, inkludert masteroppgave, må være avlagt i tillegg til den tidligere graden, for å oppnå Master i farmasi fra UiO.

Sak-UU 26-24 Tema for temamøter (forts. Sak-UU 18-24) (diskusjonssak)

Følgende temaer kan være aktuelle:

  • Skikkethet
  • Kommunikasjonstrening i utdanningen
  • Evaluering av studentene
  • Deltakelse på ikke-obligatorisk undervisning, aktivisering av studentene
  • KI i undervisningen
  • Utvikling av egen undervisning

Det er mulig å melde inn forslag til temaer for temamøter til Utdanningsutvalget.

Sak-UU 27-24 Evalueringsrapport fra eksterne programrådgivere 2023 (diskusjonssak)

Masteremnene ble første gang avholdt i 2021, og emnene har nå fått satt seg. Den eksterne programrådgivergruppen fikk derfor som bestilling å evaluere masterporteføljen høsten 2023.

Evalueringsrapporten kommer med gode forslag til endringer i masterporteføljen og foreslår bl.a. å se på muligheten for å slå sammen emner. Emneansvarlige vil bli invitert inn til møter for å diskutere dette videre.

Utdanningsutvalget vil, i samarbeid med Programrådet for 8. – 10. semester, også se den videre revidering av porteføljen i sammenheng med satsningsområdene ved instituttet, innflyttingen i Livsvitenskapsbygget (LVB), samt ressurssituasjonen til institutt. Det er viktig med god fordeling av studentene på emnene, og samtidig vil antall masteremner som tilbys reduseres for en periode. Alle emnene skal være tverrfaglige (flere fagområder, samarbeid med andre institutter m.m.). I forbindelse med flytting til LVB vil det planlegges for en utvidelse av masterporteføljen og utvikling av flere tverrfaglige emner.

Programrådsleder for 8. – 10. semester undersøker med emneansvarlig for FARM5210 – Nyere legemidler om emnet er tenkt videreført, eller kan legges ned. Emnet har ikke vært avholdt siden det ble opprettet.

Sak-UU 28-24 Avholdelse av masteremner (vedtakssak)

Hovedregelen er at det må være minst 5 påmeldte studenter for avholdelse av masteremner. Emner med færre studenter avholdes ikke. Utdanningsutvalget ser samtidig at det for emner med 5 eller flere påmeldte studenter i enkelte tilfeller bør gjøres en skjønnsmessig vurdering om emnet skal avholdes eller ikke. Dette i forhold til tilgjengelige ressurser.

Vedtak: For høsten 2024 gjelder følgende:

  • Som følge av få antall påmeldte studenter, samt ressurssituasjonen, anbefaler Utdanningsutvalget at FARM5180 – Legemidler ved kreft og autoimmune sykdommer ikke avholdes høsten 2024. Anbefalingen er i etterkant av møtet støttet av instituttleder og seksjonsledere er informert.
  • Som følge av høyt antall påmeldte studenter til FARM5160 – Klinisk laboratoriemedisin høsten 2024, åpnes ikke emnet for eksterne studenter høsten 2024.
  • Høstemnene FARM5190 – Organisk syntese og bioaktive forbindelser og FARM5200 – Bruk av biopolymerer i legemidler og forbedring av helse, er åpne for påmelding fram til fristene som gjelder for høsten 2024 Fristar - søkje plass på undervisninga og melde deg til eksamen - Universitetet i Oslo (uio.no). Dersom antall påmeldte studenter er lavere enn 5 studenter, avholdes ikke emnene.

Eventuelt:

Sak-UU 29-24 Ekstern programevaluering av den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi (orienteringssak)

Utdanningsleder innkaller aktuelle inn til møte for å diskutere oppstarten på den eksterne programevalueringen av den erfaringsbaserte mastergraden i klinisk farmasi høsten 2024. Evalueringen skal etter planen gjennomføres i løpet av høsten 2024 og våren 2025.

Sak-UU 30-24 FARM5120 – Klinisk- og sykehusfarmasi (vedtakssak)

Vedtak: Emnet legges ned fra og med 2024. Det vil arbeides for å opprette et nytt emne innen klinisk farmasi basert på FARM5120 i forbindelse med utvidelse av masterporteføljen i LVB.

Publisert 24. apr. 2024 09:23 - Sist endret 24. apr. 2024 09:23