2013-10-31-Referat fra ekstraordinært allmøte

Referat fra ekstraordinært allmøte i Fysisk Fagutvalg 31.10.13

 

1. Godkjenning av innkalling

Godkjent

 

2. Godkjenning av dagsorden

Mari Fenn Kristiansen vil melde seg ut av Fagutvalget; lagt til som punkt 7. Godkjent

 

3. Valg av referent

Henrik Sverre Limseth

 

4. Valg av møteleder

Anne-Marthe Hovda

 

5. Valg av to personer til å underskrive møtereferatet

Torgeir Mo og Fredrik Wilhelm Holmen

 

6. Endring av Statutter

Følgende endringer ble vedtatt:

 

Endret nummerering av punkter: 5->3, 3->4, 4->5, 8->7, 9->8, 10->9, 11->10, 12->11

Fjernet punkt: 7

Endret tekst i punkt 4, nå punkt 5:

Fra:

Fagutvalget blir valgt av et allmøte for de studentene som studerer ved Fysisk institutt. Dersom flere enn 15 kandidater stiller til valg, blir det valg ved avstemning. Urnevalg blir gjort dersom minst 10 prosent av de oppmøtte på allmøtet krever det. Medlemmene har normalt en funksjonstid på 1 år, men den som har vært medlem i minst ett år, kan la seg gjenvelge for ett semester. På et valgallmøte skal det avtroppende fagutvalget legge fram semesterberetning. Det skal holdast to valgallmøter i året, ett for høstsemesteret og eit for vårsemesteret. Omtrent halvparten av fagutvalgsmedlemmene blir valgt hver gang. Fagutvalget konstituerer seg selv etter allmøtet som holdes i begynnelsen av hvert semester.

Til:

Fagutvalget blir valgt av et allmøte for de studentene som studerer ved Fysisk institutt. Dersom flere enn 15 kandidater stiller til valg, blir det valg ved avstemning. Urnevalg blir gjort dersom minst 10 prosent av de oppmøtte på allmøtet krever det. Medlemmene har normalt en funksjonstid på 1 år, men den som har vært medlem i minst ett år, kan la seg gjenvelge for ett semester. På et allmøte skal det avtroppende fagutvalget legge fram semesterberetning. Det skal holdes to allmøter i året, ett i starten av høstsemesteret og ett i starten av vårsemesteret. Omtrent halvparten av fagutvalgsmedlemmene blir valgt hver gang. Allmøtet velger et styre bestående av leder, nestleder og sekretær. Utover dette konstituerer fagutvalget seg selv etter allmøtet.

 

Endret tekst i punkt 6:

Fra:

Fagutvalget utnevner eller innstiller studentrepresentanter til Instituttets komiteer og utvalg i den grad disse ikke blir valgt på andre vis. Fagutvalget kaller inn og holder Instituttallmøtene. Fagutvalget er høringsorgan for Instituttet i de sakene som angår studentene her. Fagutvalget tar opp de sakene de vil fremme for Instituttet, Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg og Studentparlamentet.

Til:

Fagutvalget utnevner eller innstiller studentrepresentanter til Instituttets komiteer og utvalg i den grad disse ikke blir valgt på andre vis. Fagutvalget kaller inn og holder allmøtene. Fagutvalget er høringsorgan for Instituttet i de sakene som angår studentene her. Fagutvalget tar opp de sakene de vil fremme for Instituttet, Matematisk-naturvitenskapelig studentutvalg og Studentparlamentet.

 

Endret tekst i 8, nå punkt 7:

Fra:

Disse statuttene er vedtatt på allmøte på Fysisk institutt 6. februar 1997. De kan endres av et Instituttallmøte ved Fysisk institutt. Dersom endring av statuttene skal opp på et allmøte, skal dette stå i møteinnkallinga, og endringsframleggene skal være tilgjengelige for alle studenter ved instituttet i minst 14 dager før møtet. Et vedtak om endring må oppnå 2/3 flertall blant de som er til stede på møtet. Dersom noen krever allmøte for å ta opp forslag til endringer i statuttene, skal framlegget til endringer vere fagutvalget i hende minst tre uker før møtet.

Til:

Statuttendringer:

i. Disse statutter er vedtatt på allmøte på Fysisk institutt 31.10.13

ii. Statuttene kan endres ved et allmøte. Et vedtak om endring må oppnå 2/3 flertall blant de som er til stedet på allmøtet.

iii. Dersom endringer av statuttene skal opp på et allmøte, skal dette stå i møteinnkallingen og endringsframleggene skal være tilgjengelig for alle studenter ved instituttet i minst 14 dager før møtet.

iv. Dersom noen krever allmøte for å ta opp forslag til endringer i statuttene, skal disse framlegges til fagutvalget minst tre uker før møtet.

 

 

Det ble også vedtatt å legge inn en ekstra setning i punkt 2: Fagutvalget er et studentorgan av studenter for studenter ved Fysisk Institutt.

 

 

 

7. Mari Fenn Kristiansen vil slutte i Fagutvalget

Det ble vedtatt ved håndsopprekning; Mari er ikke lenger medlem av Fysisk Fagutvalg.

Publisert 19. nov. 2013 15:34