2014-02-28-Referat fra møte FFU

1. GAD

Godkjent

 

2. GAR

Nja... må nok ta noen punkter opp igjen

 

3. Formidling med Hilde Lynnebakken

Hilde jobber med formidling og rekruttering på Fysisk Institutt. Vil gjerne at vi deler den nye FAM-filmen. Hun forteller oss at Fopu nå er et dødt organ, det finnes ikke lenger, men hun vil gjerne snakke med oss om formidling allikvel.

Er vi interessert i å hjelpe til med å starte en fysikkblogg hvor fysikkstudenter skriver om fysikk populærvitenskapelig? Vi vil gjerne ha det semipopulærvitenskapelig – som tilbud til studentene. Kan fungere bra som kontakt mellom master og bachelorstudenter. Vi stiller gjerne med folk som kan skrive noe.

Dette er noe vi kan ha på agendaen og samarbeide med Fysikk Foreningen. Alle kan skrive, men en redaktør som sensurerer?

Jørgen tar opp bedriftskvelden: Anne-Marthe: budre utsette den til slutten av april, har ikke fått gjort så mye enda. Læringssenterets oppussing starter kanskje snart.

Del instituttet på facebook!

Vetle foreslår eksperimentsafari for fadderbarn? Vi må snakke med Anders Lauvland. Fint å gi fadderuka preg av fag. Fysikk-OL deltakerne fikk en labrunde i fjor, kanskje noe som det?

 

4 Post/epost

Ingenting

 

5 Møte

Torgeir fikk ikke innkalling til SUFU. Han har derimot fått mail fra TU, som han ikke burde.

 

Anne-Marthe, Jørgen og Anders har vært på styringsdialog om hvordan utdanningslederen jobber.

Fikk presentert gjennomstrømmingsparametere som viser hvor mange som fullfører og liknende. MatNat har studieprogrammene oppe til diskusjon, de vil lage en visjon om MatNatstudenten. Hvis noen har noen meninger om hva en fysiker er eller hvor en ekstern programrådgiver burde komme fra er det bare å komme med forslag. Jørgen sender dokumenter fra møtet.

 

Læringsmiljødugnaden: fysikere var godt representert. Innsyn i andre fakulteter og universiteter. Alle fakultetene vil bli som matnat, men vi kan allikevel bli mye bedre. Hovedpoenget var å vedta tre punkter som budsjettforslag, grovt ble disse: ForVei skal være tilbud til alle studenter ved UiO. Alle organisasjoner som mottar penger budre ta ansvar for å inkludere internsasjonale studenter. Alle institutter burde ha en fadderukeansvarlig.

 

Kristian: kom med innspill om hva som er viktig med nye utvekslingsavtaler. Fagmiljøet her burde være mer involvert. Det blir laget en avtale med noen universiteter i Canada om at obligatoriske kurs her blir godkjent der og det blir også tilbud om å ta dem der.

 

6 Julebord

I kveld klokka 18. Vi må hjelpe til med å rydde/rigge.

 

7 Vaffelstand

I forbindelse med NFK, må gjøres på mandag. I forbindelse med påmelding til spinntur? Fysikk Foreningen vil også arrangere fest helga etterpå.

 

8 Spinntur

1ste åringene må blæste og spre ordet! Det blir 26-27 april. Skal spørre om Jonas vil være foreleser.

Kan begynne med påmelding med en gang. Flest på forelesninger på mandager. Kan dele ut kaffe og vaffler på onsdag morgen kl. 08-10.

Vetle, Anne-Marthe, Jørgen, Wilhelm og Henrik kan hjelpe til onsdag 12. mars kl 08.

 

9 knask

Ikke godkjent: VETLE SKAL TA MED NESTE GANG.

 

10 ev.

Jørgen:

Podcast i fys2140 (filming av forelesninger): har snakka med Knut Mørken som er positiv til ideen. Film av alle forelesninger kan grovt sett koste 30-40 000 hvis en ansatt skal sitte og filme og klippe. Det vil være god promotering. Kan være verdt det, trenger bare gjøres en gang. Praktisk for studenter hvis forelesninger kræsjer. 10-minutters snutter kan være like effektivt, men vil koste Are

Raklev arbeid, men han har sagt seg villig til det. Vi burde ta dette videre, Anne-Marthe vil ta det opp på styremøte. Vi har veldig lyst til å få alle forelesninger filmet. Morten Hjort jensen kan det også være lurt å snakke med.

 

Fys3510: Farid sier det er upraktisk å ha kjernefysikk i kurset, det blir for stort. Altfor mye overlapp med kjernefysikkurset. Man har tidligere møtt motstand fra kjernefysikerne mot å endre på det. Er det vits i å tilby to kurs hvor det ene overlapper helt det andre? Blir for tungt for studentene. Tar det opp til høsten når flere her har tatt det.

 

Anne-Marthe:

Få litt statistikk inn i bacheloren vår. Hva med gjøre eksperimental obligatorisk og legge statistikk inn der. Statistikkinnføringen i eksperimentalfysikk er for dårlig som den er uansett. Ha en forelesningsrekke om det og erstatte en lab med en obligatorisk oppgave i statistikk. Vil frigjøre plass i CompFys, Kvantefysikk og Termofysikk.

 

Kristine kan ikke ved denne møtetiden, men ingenting annet passer for oss.

 

Wilhelm: anbefaler folk å lage profil på rollemodell.no. Skoler kan ta kontakt og spørre om du vil holde en liten presentasjon for en klasse. Lurt å ha på CV.

Publisert 13. mars 2014 18:59 - Sist endret 13. mars 2014 18:59