2014-04-11-Referat fra møte FFU

Anders kom for å brainstorme om fadderuka: er det noen endringer vi burde gjøre? Det blir snakket om labsafari, men vi må huske på at dette må være gøy og arrangeres for 100 fadderbarn. Forslag om rebus i fysikkbygget. Fadderbarna kan finne ut om hvem som forsker på hva. Slik blir de mer aktivt deltakende og professorene vil nok være med. Vetle og Jørgen blir med å arrangere.

1. GAD

Godkjent

 

2. GAR

Godkjent – få det ut tidligere

 

3. Post/epost

En student fra meteorologi om oppbyggingen av studieretningen. Det vil bli tatt opp på neste møte med Eli og Grethe. Vi tar med Åsmund også, han har ikke den samme oppfatningen. Vi kan høre med litt diverse meteorologistudenter vi kjenner.

 

4. Møte

Jon Vegard og August har vært på møte i SUFU: Infomøte om nye masterkarakterer er 29. april. Det vil bli ny leveringsfrist for master 15. mai – felles for kjemi, ifi og fysikk. De nye prosjektoppgaveemnene: professorer er redde for at det vil ta for mye ressurser med en-til-en veiledning. FYS1210 går bort.

Anne-Marthe har vært i møte med studieutvalget for fakultetet: det ble snakket om digitalisering av eksamen på MatNat. Dette høres ut som noe som gjør rettingen lettere og eksamen mye mer krevende. Det høres ikke ut som en gunstig eksamensform for kursene her på fysikk.

Nå trenger vi ikke vekter på hverdager før etter kl. 23 og helg etter kl. 18, og på regneverksted kan vi søke om å slippe.

 

5. Læringssenteret

Jørgen refererer fra møtet: Hele frontrommet skal være et fleksibelt læringsareal, noen forelesninger skal være der. Ideen er at studenter skal sitte i grupper og jobbing og forelesning skal blandes. Kan fungere bra til noen typer ting, særlig de med ikke så mange studenter. De andre rommene: det hadde vært fint med et slags pauserom. Nytt forslag: store fysiske lesesal! Nesten ingen bruker den. Vi kan bytte ut pultene med flyttbare bord og skape et stort samarbeidsareal. Stillelesesal kan flyttes til termstuerommet, det vil være stort nok til alle som bruker storefy. Termsuta kan flyttes til å ta opp en fjerdedel av storefy. Dette vil gjøre det lettere å bruke læringssenteret til undervisning.

*Jørgen tegner en fin tegning av visjonen sin for storefy*

Det er flotte planer både til jobbing, sosial interaksjon og eksamensavvikling! I tillegg får vi mulighet til å få brukt trappetårnrommene til pausearealer.

 

6. Dugnad

Vi starter kl. 18.

 

7. Spinntur

Det nærmer seg 40 påmeldte. Det er plass til 55. Må begynne å ta betaling: vi sender ut kontonummer og ber dem skrive navn på innbetaling. Noen må være med å handle på fredag. Jørgen tenker på gave til foreleser, vi burde bruke litt penger på det i og med at vi ikke har gitt noe til Jonas for forrige spinntur eller felttur!

 

8. Knask

Godkjent, Torgeir tar med neste gang.

 

9. Ev

Jørgen tar opp undervisningsprisen. Hvis vi kommer på noen vi burde nominere burde vi gjøre det. Det ser særs bra ut om mange går sammen og signerer på samme nominasjon. Fristen er 28. april.

 

Publisert 28. apr. 2014 08:33 - Sist endret 28. apr. 2014 08:33