Referat-081112

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Torsdag 8. November 2012, KL 12.15, ROM V139                        
 
Til stede: Taftø, Balk, Lindem, Enoksen, Kvaale, Gunnæs, Syljuåsen, Vistnes, Langvad (Sak 32, 37, 39, 40, 43), Sundtveten og Stavik-Døvle
Meldt forfall: Hole
 
Varighet: 14.15-16.55
 
SUFU 35/12 Innkalling og referat
a) Innkallingen ble godkjent
b) Referat fra forrige gang ble godkjent
   
SUFU 36/12 Referatsaker
  Referatsakene ble tatt til etterretning
   
SUFU 32/12 Bemanningsplan Våren 2013
  Undervisningsleder orienterte om utfordringer som finnes, det ser ut for at det finnes en løsning denne gangen også.
   
SUFU 37/12 Mentorordning
  Medlemmene diskuterte tidligere forsøk på mentorordning og ønske om hva som skal komme ut av ordningen. Studentene hadde erfaringer de delte med utvalget.
  Studieadministrasjonen jobber nå med en hyttetur for nye studenter for FAM. Dette ønsker de skal gjøres for alle de nye studentene ved Fysisk instittutt neste høst, og at det skal være en forlengelse av den vanlige fadderuka. En mentorordning kan også etableres som en forlengelse av fadderuka. Studieadministrasjonen kontaker Fakultetet ved ForVei for å høre om deres erfaringer innen området, og for å begynne å skissere et opplegg til gjennomføring høsten 2013.
  For mentorer bør man ha 5-10 studenter pr. vitenskapelig ansatt. Dersom man skal ha mentorer for alle tre programmene, vil dette kreve minst 13 vitenskapelige ansatte fra Fysisk institutt.
   
SUFU 38/12 Emneevaluering
  Saken utsettes til møte i desember, da det var mange saker til møtet, og en emneevaluering kom til møtet.
   
SUFU 39/12 Frist for innlevering av masteravtale og vedlegg
  Fristen for innlevering av masteravtale flyttes fra slutten av 2. semester til begynnelsen. Nye datoer blir 15. januar og 15. august. Det er kritisk at endelig kursplan, samt navn på veileder og skisse av prosjekt er med i denne innleveringen. Merk at det fortsatt er mulig å søke om endringer til plan.
   
SUFU 40/12 Studieadministrasjonens roller og verv
  Studieadministrasjonen informerte om hvilke roller og verv studiekonsulentene har og hvem som utfører de mange ulike oppgavene som studieadministrasjonen har. Informasjonen skal gjøres tilgjengelig fra nettsidene våre.
   
SUFU 41/12 Forslag om nedleggelse av emner fra UNIK
  SUFU støtter vedtak fra undervisningsutvalget ved UniK om å legge ned emner.
   
SUFU 42/12 Søknad om undervisningsfri
  Medlemmene hadde en generell diskusjon angående reduksjon av deler av stilling mens annen del ikke reduseres i tilsvarende grad. De ønsker at dersom en reduksjon gis, må evt.  etterslepp i forhold til undervisningsregnskap gjøres opp for ved en senere anledning. Altså ønsker de at undervisningspliktens kvote over tid går opp.
   
SUFU 43/12 Programrådenes mandat
  De to forslagene til mandat ble diskutert hver for seg og sammen. Det er ønskelig at forslaget fra MENA tas med tilbake til hvert enkelt programråd tilknyttet instituttet for spesielle tilpasninger i pkt. 12, 14 og 15. De andre punktene bør beholdes som de er siden det er ønsker om å ha så like mandat som mulig. Det påpekes at i pkt. 12 må det tilføyes at programrådet selv må velge en nestleder før utsending til programrådene.
  I pkt. må det komme tydelig frem hvor medlemmene kommer fra om programrådet er tverrdisiplinært. Det må også være tydelig hvor programrådsleder hører hjemme dersom ett institutt har denne rollen.
  Programrådet bes også diskutere andel studenter i programrådet utover 20 % og hvor studentrepresentantene velges (hvilket studentutvalg).
   
SUFU 44/12 Forslag til retningslinjer for vurdering av forskerkurs for ph.d. kandidater
  Forslaget finjusteres før det returneres.
   
  EVENTUELT
1) Optikk og fotonikk:
Det er ikke gitt svar på henvendelsen fra Kjellermiljøet til SUFU våren 2012 ennå. Det må gis tilbakemelding til UniK om at hvis de ønsker å opprette et masteremne innen optikk. så støttes det av SUFU. Saken spilles videre til komiteen som skal diskutere bredde vs. spissing.
   
2) Klone på ph.d.-nivå for emnet FYS-KJM4580 anbefales opprettet. Differensiering foreslås at man i ph.d.-versjonen skal holde obligatorisk forelesning over tema valgt av foreleser. Forelesning skal vare 30 minutter og vurderes til godkjent/ikke godkjent.
   
3) Studentene lurer på om SUFU har diskutert endringer i FYS1120. Det ser ut for at det er gjort endringer av bok og at vektorregning er borte igjen.
   
4) Det er litt forvirring til håndtering av emneevalueringer. Det bør lages en brukerveiledning som viser saksgangen.
   
  Johan Taftø
  Undervisningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 28. nov. 2012 10:51 - Sist endret 26. okt. 2015 09:30