referat-sufu-20120209

FYSISK INSITUTT                                                                                                                                
   
STUDIE, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET
   
   
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
   
Torsdag 09.02.2012, kl. 10.15, rom V139
   
Til stede:  Taftø, Balk, Gunnæs, Hole, Malthe-Sørenssen, Syljuåsen, Paulsrud, Murtnes, Langvad, Sundtveten. Ø.G. Martinsen var tilstede under behandlingen av sak 04/12
   
Frafall: Lindem
   
Møtet varte fra kl. 10.15 - 12.25.
   
SUFU 01/12 Innkalling og referat.
   
a)

Innkallingen ble godkjent

b) Referat fra møte i SUFU 16.12.2011 ble godkjent
   
SUFU 02/12 Referatsaker
  Ingen saker på dette punktet.
   
SUFU 03/12 Forslag til nytt mandat for SUFU
  SUFU sluttet seg til forslaget om at utkast til nytt mandat utarbeides av studieadministrasjonen og undervisningsleder. Utkast presenteres ved neste møte i SUFU.
   
SUFU 04/12

Søknad om å opprette emnet FYS-XXXX Utplassering ved institusjon

  Etter ønske fra fagmiljø og samarbeidspartnere knyttet til studieretningen Medisinsk teknologi på masterprogrammet Elektronikk og datateknologi anbefaler SUFU at et emne basert på utplassering i et medisinsk-teknisk miljø opprettes ved Fysisk institutt. Fagmiljø og studiadministrasjon må samarbeide om en emnebeskrivelse som bl.a. inneholder kriterier for adgangsbegrensning og vurderingsform.
   
SUFU 05/12 Søknad om å gjenopprette emnet FYS9460 Uordnede systemer og perkolasjon.
  SUFU anbefaler at emnet FYS9460 Uordnede systemer og perkolasjon gjenopprettes. I emnebeskrivelsen må det være en klar differensiering fra FYS4460.
   
SUFU 06/12 Søknad om å opprette et prosjektemne på bachelornivå for studenter på MENA-programmet.
  Programrådet for MENA har bedt SUFU vurdere muligheten av å opprette et prosjektemne der bachelorstudenter på MENA programmet kan skrive en oppgave i en bedrift/forskningsgruppe. SUFU diskuterte om programstudenter på andre programmer og også på masternivå også skal få mulighet til å gjennomføre et prosjektemne, noe det var interesse for. SUFU anbefaler å opprette prosjektemner på 5, 10 og 20 studiepoeng på både bachelor- og masternivå under forutsetningen om at programrådene skal kunne avgjøre bruk av emnene. Samtidig forutsettes det at bare vitenskapelig ansatte som ønsker det skal være involvert i slike prosjektemner og at det ikke skal være behov for ekstra ressurser. Studieadm. og de interesserte programrådene samarbeider om å lage en emnebeskrivelse.
   
SUFU 07/12 Presentasjon av mulige masteroppgaver ved Fysisk institutt
  Det vil bli en egen presentasjon av aktuelle masteroppgaver for studentene på masterprogrammet i Fysikk. Flere mulige opplegg ble drøftet, men det ble bestemt at det også i dette semesteret skal være et møte der mulige oppgaver innenfor de forskjellige studieretningene presenteres. Etter møtet vil studentene få mulighet til å møte representanter fra forskningsgruppene i Blindernkjellern. Studieadm. tar kontakt med Fagutvalget for å få hjelp til å gjøre arrangementet kjent for studentene.
   
SUFU 08/12 Bemanningsplan høsten 2012
  Undervisningsleder orienterte kort om arbeidet med bemanningsplanen for høsten 2012. Undervisningsleder påpekte at det er viktig å finne ny emneansvarlig for FYS1000 våren 2013.
   
SUFU 09/12 Forslag til ny organisering av opptak til masterstudier
  Studieadm. la fram et forslag fra sentralt hold om ny organisering av opptak til masterstudier. Dersom forslaget vedtas vil masteropptaket bli gjennomført med strammere tidsrammer enn i dag.
   
   
   
  Merk at personsensitive opplysninger er taushetsbelagte, og bare diskuteres av medlemmene som har mottatt. opplysningene.
  Dette gjelder både opplysninger forelagt i forkant, under og etter møtet. Evt. personsensitive papirer skal makuleres etter møtet.
   
   
  Johan Taftø
  Leder av SUFU                                                Christine Sundtveten
    Studiekonsulent
   

 

Publisert 28. mars 2012 09:12 - Sist endret 26. okt. 2015 09:30