Referat 07.05.2013

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Tirsdag 7.05.2013, kl. 10.15, rom V139                    
 
Til stede: Dysthe, Balk, Hole, Vistnes, Sparre, Skarholt, Rose, Langvad, Sundtveten, Stavik-Døvle
Forfall: Martinsen, Monakov
 
Varighet: 10:15-12:00
 
SUFU 16/13 Innkalling og referat
a) Innkallingen ble godkjent
b) Referat fra forrige gang ble godkjent
   
SUFU 17/13 Referatsaker
  Referatsakene ble tatt til etterretning
   
SUFU 18/13 Søknad om undervisningsfri høsten 2013
  Søknadene skal heretter bare vurderes av ansvarlig for bemanningsplan før den går videre til instituttledelsen. SUFU kommer altså ikke til å behandle disse søknadene fremover.
   
SUFU 03/13 Bemanningsplan Høsten 2013
 

Mye av bemanningsplanen er på plass, det er noen endringer i de store emnene. Ph.d.-stipendiater er ikke plassert foreløpig. Jobben med å vurdere hvor mange innleide som trengs gjenstår.

Det er fortsatt noen utfordringer grunnet avgang for aldersgrense.

   
SUFU 19/13 Søknad om kloning av emne ved UNIK
 

Vedtak: SUFU anbefaler emnet UNIK9800 Fornybar energi: teoretiske prinsipper og anvendelser opprettet. Emnene må differensieres ved at UNIK9800 får noe mer arbeid enn UNIK4800. SUFU vil ha tilbakemelding på hvilken differensiering som velges.

   
SUFU 13/13 Godkjenning av spesialpensum
  Spesialpensum kan inneholde faglitteratur fra både lærebøker og artikler. Hovedregel for mengde er 30 pluss/minus 10 sider pr. studiepoeng avhengig av kompleksitet. Kompleksiteten av innholdet vurderes av veileder og skal kommenteres til i søknad om godkjenning av spesialpensum.
   
SUFU 20/13 "Semesteremne-team"
  Vedtak: Studieadministrasjonen kaller inn til møtene i slutten av semesteret før med møte rett før undervisningstart.
   
SUFU 21/13 Ressursgruppe for "60-gruppeemner" + FYS1000
 

Vedtak: Lærerkollegiet er et naturlig samlingssted for foreleserne til disse emnene. Lærerkollegiet gis mandat til å gå gjennom emnene og revidere innhold slik at rekkefølgen av temaer blir riktig. Ansvarlig for bemanningsplan setter opp ressursgruppene for de ulike emnene. Ressursgruppene rapporterer til studieadministrasjonen og utdanningsleder.

   
SUFU 22/13 Implementering av ny bruk av karakterskala på mastereksamen
 

Medlemmer av SUFU reagerer på at skjema for vurdering ikke frigis og at det ikke gis til student når det er ferdig utfylt. Det bør ses på en mulighet for at veileder kan lage en oppsummering for student uansett om skjema frigis eller ikke.

Programrådslederne for våre program, evt. MN-fakultetet lager forslag til maksgrense på sensurskjemaet som er laget.

Saken tas opp igjen i neste møte.

   
SUFU 23/13 Orienteringssaker
  - Siden senteret for Geologiske prosessers fysikk er lagt ned kommer Fysisk institutt til å be fakultetet om å få endret emnekodene på prosjektemnene de hadde til bare FYS-kode slik at emnene også kan benyttes av andre studenter ved instituttet. Studieadministrasjonen kontakter fakultetet vedrørende saken. Studieadministrasjonen kommer også til å jobbe videre med de gjenværende emnene med FYS-GEO-kode for å se om de skal videreføres eller ikke.
  - SUFU ønsker at termstuen i Øst-fløyen skal returnere fra fakultetet til Fysisk institutt. Det ble stilt spørsmål til å det er tenkt på om man skal sette maskiner på biblioteklokaet når det pusses opp.
   
  EVENTUELT
  - Prosjektemne FYS2130: Det viste seg at Site-lisensen på MATlab ikke har fungert helt smertefritt i praksis. Dette har vært hektisk for studentene på FYS2130, men det kan fortsatt være utfordringer for flere en periode. Mørken er i gang med å få ut informasjon til rette instans.
  - I CSE-møte rett før påske ble det diskutert muligheter for å lage en ny studieretning innen turbulens. På direkte spørsmål om dette er en konkurrent til FAM ble det svart Ja. Dette kan ha store konsekvenser for FAM. Utdanningsleder kontakter fakultetet for mer informasjon.
   
  Eli Olaug Hole
  Utdanningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 4. juni 2013 13:57 - Sist endret 26. okt. 2015 09:30