Referat 05.02.2014

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Onsdag 05.02.2014, kl. 13.30, V139            
 
Til stede:  Dysthe, Nilsen, Monakov, Hole, Malthe-Sørenssen, Rose, Sparre, Hovda, Sundtveten, Stavik-Døvle
Forfall:  Martinsen, Balk, Langvad
 
Varighet: 13.30-15.10
 
SUFU 01/14 Innkalling og referat
a) Innkallingen ble godkjent.
b) Referat fra møtene 22.10.13 og 17.12.13 ble godkjent.
   
SUFU 02/14 Referatsaker
  Referatsakene ble tatt til etterretning
   
SUFU 03/14 Bemanningsplan Høsten 2014
 

SUFU ber om at arbeidet med bemanningsplanen igangsettes.

   
SUFU 04/14 Antall masteropptak pr. år.
 

Med sentral opptak for alle masterprogrammer blir fleksibiliteten ved opptak noe mindre enn tidligere. Antall plasser i rammen til et program må fordeles til de ulike studiealternativene før man ser hvor mange kvalifiserte søkere som finnes pr. alternativ. Med flere opptak og mange studieretninger på to av masterprogrammene kan dette fort bli litt uoversiktlig.

SUFU støtter at utdanningsleder og studieadministrasjonen jobber videre for å få ett masteropptak pr. år.

   
SUFU 05/14 Ordning for ny eksamen ved Fysisk institutt
 

SUFU har tidligere gjort vedtak på at ny eksamen bare gis for noen emner på bachelorgrad. Den siste tiden har flere forelesere lovet studenter ny eksamen ved stryk/trekk selv om emnet ikke tilbyr dette. Dette fører til ulik behandling av studenter. Når foreleser bryter instituttets egen regel for gjennomføring av ny eksamen fører det til at studieadministrasjonen må be om unntak fra vår egen regel oftere enn nødvendig.

Det er en stor belastning for en masterstudent eller phd. student å måtte vente ett helt år. Man må regne med en større ressursbelastning for den enkelt emneansvarlig ved at man må arrangere en ny eksamen for studenter som trekker seg eller stryker på ordinær eksamen. I tillegg må man regne med at enkelte studenter spekulerer i å gjennomføre en ny eksamen.

SUFU ønsker mulighet for at studenter på master- og ph.d.-emner skal få gjennomføre ny eksamen på emner ved instituttet. Dette må videre utredes.

   
SUFU 06/14 Orienteringssaker
1) Referat fra siste STUT-møter
 

Det har vært 4 STUT-møter siden siste SUFU-møte, og utdanningsleder orienterte om følgende saker.

- Karaktersetting av mastereksamen.

- MNfak har laget en rutinebeskrivelser for opprettelse av emner.

- Evaluering av programseminarer 2013.

2) Referat fra programrådsmøter
  Bare MENA har hatt møte siden sist.
3) Implementering av nye kvalitetsrutiner
 

- Programmene og emnene får årlige evalueringer, dette er nytt. I slutten av perioden skal det lages en kort rapport som oppsummerer dialogmøtene.

- Fakultetet har laget minimumskrav for kvalitetssikring både på emner og programmer. Fysisk institutt ønsker i tillegg til de som er med på undervisningen at studenter skal være med på alle dialogmøtene.

- Programrådsledere er ansvarlig for den årlige evalueringen av programmene. Det vil være mer fokus på helheten i et program enn på emnene i programmet.

- Alle program skal ha en ekstern programsrådgiver. Programmene bør begynne å tenke på aktuelle rådgivere så snart som mulig.

4) Endret "anbefalt forkunnskap" for emnet FYS3320 Fysikk og energiressurser
  Forkunnskapene er endret i samråd med representanter fra fagmiljøet, og slik at forkunnskapene stemmer med nivået emnet har.
5) Sensurering av mastereksamen
 

- Det er nedsatt en ny komite for å se på sensurering av masteroppgaven. De ser på bl. a. bruk av skjema for sensurering, prosessen rundt mastereksamen og hvem som skal være del av eksamenskomisjon.

- Ny karakterskala skal brukes fra 1. april 2014.

- De nye karakterkravene gjelder nasjonalt for realfag.

6) Revisjon av bachelorprogrammene
 

- Hvilke kriterier ser vi på når vi skal revidere programmene våre? Dette skal diskuteres i STUT framover den neste måneden. Utgangspunktet er hva man skal kunne som ferdig master: Hva er en fysiker? Hva er MN-utdanning? Hva med spissing/bredde? Utdanningsleder har bedt programrådslederne om innspill til STUT-spørsmålene.

- Utdanningslederne vil diskutere seg fram til kriterier som skal føre fram til en prosess med konkretisering av bachelorprogrammer. Foreløpig tidsplan for denne prosessen er april-september. Det skal ikke utarbeides noen detaljer i denne delen av prosessen.

   
  EVENTUELT
   
  Møtedatoer for våren 2014:
  19/2, 12/3, 9/4, 30/4, 14/5, 11/6
   
   
   
  Eli Olaug Hole
  Utdanningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 13. feb. 2014 14:46 - Sist endret 26. okt. 2015 09:30