Referat 19.02.2014

FYSISK INSTITUTT
 
REFERAT FRA MØTE I STUDIE-, UNDERVISNINGS- OG FORSKERUTDANNINGSUTVALGET (SUFU)
 
TIDSPUNKT: Onsdag 05.02.2014, kl. 13.30, V139            
 
Til stede:  Nilsen, Monakov, Hole, Balk, Sparre, Hovda, Langvad, Stavik-Døvle
Forfall:  Rose, Dysthe, Martinsen, Malthe-Sørenssen, Sundtveten, 1 student
 
Varighet: 13.15-15.00
 
SUFU 07/14 Innkalling og referat
a) Innkallingen ble godkjent.
b)

Referat fra møtene 05.02.14 ble godkjent.

Sak SUFU 5/14 er siden siste møte blitt diskutert i Seksjonslederforum ved instituttet. Saken settes opp på neste innkalling.

   
SUFU 08/14 Referatsaker
  Referatsakene ble tatt til etterretning
   
SUFU 03/14 Bemanningsplan Høsten 2014
 

Arbeidet igangsettes i begynnelsen av mars.

   
SUFU 09/14 Orienteringssaker
1)

Orientering fra STUT.

a) MN-fak fortsetter å diskutere merkonstnader ved behov for vekter til sosiale arrangement utenfor arbeidstiden med Eiendomsavdelingen.

b) NOKUT-gjennomgangen har stort sett vært positiv. Det er påpekt rutiner som er gode og hvilke elementer som bør forbedres i rapporten fra NOKUT. Ved gjennomgang av nye kvalitetsrutiner og bachelorprogram vil man komme tilbake til punktene som krever forbedring av rutiner.

c) Arbeidet med bachelorrevisjonen fortsetter. Programrådsgiverne fikk gitt gode innspill inn til utdanningsleder før forrige diskusjonsmøte på utdanningsledernivå.

d) Studiedekanen understreker at masterstudenter som deltar i UiO-ønsket aktivitet (f.eks gruppelærer, ENT3R, medlem i institutt/fakultet/sentrale råd og utvalg) etter søknad skal gis tilleggstid i samsvar med investert tid for dette viktige arbeidet. Tilleggstiden tildeles uavhengig av studieprogresjon, og bør gis så tidlig som mulig i masterperioden. MNFakultet vil arbeide videre med å tydeliggjøre forventet praksis knyttet til tildeling av ekstra tid for gjennomføring av mastergraden. Viktigheten av likebehandling av studentene på tvers av program og institutt ble understreket.

2)

Referat fra programrådsmøter

Orientering utsatt til neste møte.

3)

Orientering om frafallsundersøkelsen på bachelorprogrammene

Frafallsundersøkelsen er utsendt til de som ikke lenger er programstudenter på Eldat, FAM og MENA i kullene 2010, 2011 og 2012. Forløpig er svarprosenten noe lav til å si noe om resultetet.

4)

Agenda for styringsdialogmøtet for utdanning 24.2.2014

Legges opp til dialog, ikke presentasjon. MN-fakultetet ønsker å diskutere følgende punkter: Nye kvalitetsrutiner, hvordan utdanningsleder er kommet inn i organisasjonen, studiemiljøet ved instituttet, diskusjon rundt rapporteringsparametre som er sendt ut fra fakultetet, og evt. punkter instituttet ønsker å adressere.

Under evt. ønsker vi å vise rekrutteringsfilmene som er laget til de tre bachelorprogrammene, og om det er mulig å endre opptakskravene til programmene våre.

5)

Orientering om ph.d.-forskriften

Ph.d.-forskriften er vedtatt av dekanen, den er ferdig korrekturlest og på nett i disse dager.

   
  EVENTUELT
   
 

Ad de nye kvalitetsrutine for emneevaluering

Fysisk institutt ønsker og oppfordrer til at studenterrepresentanter deltar på sluttevalueringen (dialogmøtet) med de emneansvarlige. Men, dersom ingen studenter er villige til å stille som studentrepresentant(er) så vil instituttet akseptere. Dialogmøtene bør finne sted etter eksamen.

   
   
   
   
  Eli Olaug Hole
  Utdanningsleder Grete Stavik-Døvle
    Studiekonsulent

 

Publisert 5. mars 2014 14:30 - Sist endret 26. okt. 2015 09:30